Kontakt | E-biblioteka | Galerija

Vesti


Trag fondacija :: Vesti :: Vesti

Vesti

18 godina zajedno - Govor Miše Lukića, povodom 18 godina Trag fondacije.

Govor Miše Lukića, izvršnog direktora za centralnu i istočnu Evropu - Publicis One, i člana našeg UO, povodom 18 godina Trag fondacije. 
"Dragi svi,
 
Izuzetna mi je čast što sam pozvan da vam se obratim na ovako važnom događaju za fondaciju Trag!
 
On što je interesantno za ovo veče je da sam u istom danu dobio poziv da pričam na dva događaja o dijametralno suprotnim stvarima.
 
Pre samo sat vremena u okviru Fuck up nights, svetskog koncepta koji se trenutno održava u 250 gradova sveta, imao sam priliku da govorim o jednom od svojih neuspeha koji sam napravio u poslovnom životu, a iz kog drugi mogu da nauče kao što sam i ja tada.
 
A sada pred vama stojim i pričam o jednom od mojih najvećih ličnih uspeha, a to je da mogu ponosno da kažem da sam i ja deo Traga.
 
Ne obraćam vam se sada ni kao član Upravnog odbora, ni kao donator, ni kao volonter, a ni kao promoter, već kao čovek koji duboko veruje u fondaciju Trag.
 
Svi koji me lično znaju, znaju za moju posvećenost davanju i deljenju. Čak sam pre nekoliko godina sa grupom prijatelja osnovao dobrotvornu fondaciju za mlade talente u kojoj sam takođe i član UO.
Međutim, Trag ima posebno mesto u mom srcu.
 
Postoji puno razloga zašto toliko verujem u Trag a navešću samo neke:
 
1.     Verujem u Trag zato što Trag ostavlja najveći trag tamo gde je najteže, u lokalnim zajednicama koje su, kad je država, pa čak i druge fondacije u pitanju, put kojim se ređe ide. Trag bira neutabane staze i vraća nadu baš onima na koje su svi zaboravili.
 
2.     Verujem u Trag zato što Trag pomaže malim zajednicama ali velikim ljudima, koji kad stanu na svoje noge, žele da pomognu drugima i ostave svoj trag nastavljajući put na koji su izašli zahvaljujući našem Tragu.
 
3.     Verujem u Trag jer Trag ima sjajne ljude koje svakodnevno vode našu Fondaciju (veliko hvala Biljani, Tanji i svim ostalim članovima tima) i bez čijeg truda i zalaganja ništa od ovog što je Trag do sada uradio, ne bi bilo moguće.
 
4.     Verujem u Trag zato što Trag ima najbolje partnere, donatore i volontere, bez kojih ne bi bilo ni Traga. Bez njihove kontinuirane podrške naš trag bi izbrisalo vreme. Oni pomažu da naš trag bude dovoljno dubok i vraćaju nam veru u ljude.
 
5.     Verujem u Trag jer Trag okuplja ljude koji veruju da male promene mogu da naprave veliku razliku.  
 
6.     Verujem u Trag jer ljudi vezani za Trag veruju da se najbolje u sebi jedino može pronaći upravo pomažući drugima, a da najbolje u drugima možete pokrenuti jedino tražeći najbolje u sebi.
 
7.     Verujem u Trag jer Trag ne samo da nesebično daje već i nesebično prepoznaje sve koji daju, a što je isto tako bitno, jer time osvetljava i ističe tragove koji za opšte dobro ne smeju da ostanu u mraku. Svi znamo da je Trag osnivač VIRTUS nagrade čija je svrha da se prepoznaju i javno istaknu kompanije, preduzeća i pojedinačni darodavci koji na strateški način dugoročno podržavaju razvoj zajednica i tako daju najbolji primer dobročinstva i ljudske strane biznisa.
 
8.     Verujem u Trag zato što je Trag usmeren na budućnost i dugoročnost, a kao dokaz tome je osnivanje zadužbinarskog fonda 2012. godine. Fondacija Čarls Stjuart Mot nam je tada dala dodatni podsticaj tako što nam je obećala da ako mi prikupimo 250.000 USD samostalno, i pretežno u Srbiji od lokalnih filantropa, oni će nam dati još dvostruki iznos tj. 500.000 dolara!
Na moju veliku sreću i zadovoljstvo, danas Trag pored velikog jubileja proslavlja i veliki uspeh, jer smo ukupno za 5 godina prikupili preko 260.000 USD od oko 250 donatora i dobili obećanu podršku Fondacije Čarls Stjuart Mot, tako da danas u fondu imamo 750.000 dolara. Na ovaj način zadužbinarstvo iznova oživljava u Srbiji u kojoj se dobročinstvo vekovima negovalo kao tradicija, a naš Trag ponovo na svoj način ostavlja dubok trag!
 
Ja duboko verujem da ništa nije ostvareno što nije odsanjano, a snovi stvaraju budućnost, kaže Viktor Igo. Zato Tragu želim još puno snova i ostvarenja u budućnosti!"
 
 
 


<< Nazad

  

 

 

 

O nama | Donacije | Razvoj filantropije | Javne politike | Usluge | Doniraj | Uspešne priče | Kontakt | Arhiva

Početna stranica | Uslovi korišćenja | Administrator