Kontakt | E-biblioteka | Galerija

Vesti

Trag fondacija :: Vesti :: Vesti 2015

Vesti 2015

Podržano 6 inicijativa u okviru projekta "Zasad za budućnost" Delta Fondacije

Delta Fondacija juče je potpisala ugovore o donaciji sa predstavnicima i predstavnicama šest inicijativa u okviru projekta "Zasad za budućnost", koji za cilj ima unapređenje poljoprivredne proizvodnje u Srbiji i zapošljavanje teže zapošljivih kategorija stanovništva.
Ugovore su potpisali: “Caritas” iz Šabca, “Novi Mostovi” iz Surčina, “Evo ruka” iz Zemuna, Zemljoradnička zadruga “Pro femina” iz Užica, Crveni krst iz Smedereva i “Sačuvajmo selo” iz Priboja.
Ukupna vrednost dodeljenih sredstava je 7,5 miliona dinara, a tehničku podršku u implementaciji projekta obezbedila je Trag fondacija.
 
Humanitarnoj organizaciji "Caritas" iz Šapca dodeljena je donacija u vrednosti od 1,8 miliona dinara, za povećanje kapaciteta voćarske proizvodnje.

Udruženju "Novi mostovi" iz Surčina pripala je donacija u iznosu od 295 hiljada dinara, za unapređenje poljoprivredne proizvodnje kupovinom kultivatora.

Grant u visini od 986 hiljada dinara uručen je zemljoradničkoj zadruzi "Pro Femine" iz Užica, za povećanje plasteničke proizvodnje  voća i povrća.
Direktorka zadruge "Pro femine" iz Užica Rada Joksimović je rekla, kako prenosi Tanjug, da će donacija koju je ova organizacija dobila omogućiti mnogim domaćinstvima da zaposle članove svoje porodice, te da će pospešiti ostanak mladih na selu. Ona je takođe rekla da će nekoliko domaćistava zasaditi nove malinjake, unaprediti svoju proizvodnju i doprineti poboljšanju turističke ponude zlatiborskog kraja.

Udruženju građana "Evo ruka" iz Zemuna uručena je donacija od 1,7 miliona dinara, za podizanje plastenika za uzgoj povrća.

Pribojsko udruženje žena "Sačuvajmo selo" dobilo je grant od 896 hiljada dinara, koji će uložiti u uzgoj povrća. Višak proizvoda planiraju da doniraraju bolnici u Priboju.

Smederevskom Crvenom krstu pripalo 1,7 miliona dinara, za igradnju još jednog objekta za tov svinja.

Dodeljena finansijska pomoć organizacijama odnosi se na nabavku materijala za unapređenje poljoprivredne proizvodnje, savetodavnu pomoć, a postoji mogućnost i obezbedjivanja otkupa proizvoda. Predstavnici Delta Fondacije i Trag fondacije pratiće do kraja realizaciju projekata.Na javni poziv za dodelu finansijskih grantova za unapređenje poljoprivredne proizvodnje u okviru konkursa za projekat „Zasad za budućnost“, koji je bio otvoren od 20. aprila do 8. maja prijavilo se 66 socijalnih preduzeća. Sa ciljem da projekat  predstavi potencijalnim aplikantima, Delta Fondacija organizovala je info tribine u Beogradu, Nišu i Užicu. Učesnici info tribina, pored Delta Fondacije, bili su predstavnici partnerske organizacije Trag fondacije, stručnjaci iz oblasti poljoprivrede iz kompanije Delta Agrar, kao i predstavnici Udruženja „Optimist“ iz Bosilegrada, kao primer dobre prakse.
<< Nazad

  

 

 

 

O nama | Donacije | Razvoj filantropije | Javne politike | Usluge | Doniraj | Uspešne priče | Kontakt | Arhiva

Početna stranica | Uslovi korišćenja | Administrator