Kontakt | E-biblioteka | Galerija

Arhiva

Trag fondacija :: Arhiva :: Arhiva vesti

Arhiva 2012.

Izgradnja letnje učionice u osnovnoj školi u Milutovcu pored Trstenika
Ekološki pokret „Moravski orašak“ je aktivan u oblasti ekologije u opštini Trstenik od 2003. godine. Uspešno već treću godinu, kao član Zelene liste Srbije učestvuje u nacionalnoj ekološkoj kampanji „Oplaneti se!“. Organizacija najviše radi sa decom i omladinom, i škole su aktivni učesnici svih njihovih aktivnosti.

U okviru programa Uspešni fandrejzing organizacija je završila prikupljanje sredstava u svojoj lokalnoj  zajednici i sakupila iznos u vrednosti 2.398,42 USD koji je BCIF duplirao.
detaljnije >>
Online donacije
Balkanski fond za lokalne inicijative napravio je platformu za online doniranje putem Fb aplikacije i BCIF sajta . Tokom kampanje Dobro na dar! donacije će se prikupljati za opštu podršku programima BCIF-a i za finansijsku zadužbinu.

detaljnije >>
BCIF: Obaveštenje
Zbog predstojećih praznika kancelarija BCIFa neće raditi u periodu 1-8. januar 2013. godine.
 
Želimo vam uspešnu 2013. godinu,
BCIF tim.  detaljnije >>
Konkurs za mlade talente iz Srbije – postanite član Kluba SUPERSTE
Mlade, od 16 do 27 godina, koji su aktivni, talentovani i kreativni, a postigli su izuzetne rezultate u oblastima kojima se bave, Erste Banka nagradiće kroz 4 glavne nagrade žirija, 12 nagrada na osnovu glasova javnosti i jednim specijalnim priznanjem „Ljubiša Rajić“ za društveni ativizam. Ukupni fond za nagrade je 1,5 milion dinara.

Rok za prijavu je 31. januar 2013. godine do ponoći.

Detaljnije >>
detaljnije >>
Kuća ljudskih prava i demokratije objavila izveštaj o radu novih vlasti
Kuća ljudskih prava i demokratije iz Beograda povodom Međunarodnog dana ljudskih prava objavila je periodični Izveštaj o radu nove Vlade u oblasti ljudskih prava, tranzicione pravde i vladavine prava. detaljnije >>
Svaki peti stanovnik Srbije ima diskriminišuće stavove prema manjinskim grupama
Povodom Međunarodnog dana ljudskih prava, institucija Poverenika za zaštitu ravnopravnosti, organizovala je opsežno istraživanje javnog mnjenja koje je sproveo CESID, uz podršku UNDP-a. detaljnije >>
Sva ljudska bića rađaju se slobodna i jednaka u dostojanstvu i pravima

Svakom pripadaju sva prava i slobode proglašene u ovoj Deklaraciji bez ikakvih razlika u pogledu rase, boje, pola, jezika, veroispovesti, političkog ili drugog mišljenja, nacionalnog ili društvenog porekla, imovine, rođenja ili drugih okolnosti. (Univerzalna deklaracija, Član 2.)

detaljnije >>
Još deset dana za slanje rešenja za otpad na Onlajn Reciklarnicu
Ostalo je još deset dana do zatvaranja konkursa Onlajn Reciklarnica do kada će mladi do 35 godina moći da pošalju predloge rešenja za otpad u lokalnoj zajednici putem sajta Zelene inicijative (www.zelenainicijativa.rs), u rubrici Onlajn Reciklarnica.
Veliki broj zanimljivih rešenja do sada je stigao na Reciklarnicu, a najbolja će biti nagradjena vrednim nagradama u duhu zdravog životnog stila i očuvanja životne sredine. Konkurs je pokrenuo Evropski pokret u Srbiji u sklopu kampanje Zelene inicijative.
detaljnije >>
Darko Budeč je prvi dobitnik nagrade „Ernst & Young Preduzetnik godine®“ u Srbiji
BEOGRAD, 28. Novembar 2012 – revizorsko-konsultantska kompanija Ernst & Young d.o.o. saopštila je da je Darko Budeč, osnivač i direktor domaćeg privrednog društva „Buck“, prvi dobitnik nagrade „Ernst & Young Preduzetnik godine®“ u Srbiji. Kompanija „Buck“ je domaći lider u razvoju dizajna osvetljenja, a Darko Budeč je poneo nagradu u konkurenciji 23 prijavljenih kandidatkinja i kandidata iz 12 gradova Srbije.
detaljnije >>
Predstavljanje Godišnjeg zbirnog izveštaja
Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom predstaviće prvi „Godišnji zbirni izveštaj o utrošku sredstava koja su kao podrška programskim aktivnostima obezbeđena i isplaćena udruženjima i drugim organizacijama civilnog društva iz sredstava budžeta Republike Srbije u 2011. godini“, u četvrtak, 29. novembra 2012. godine u velikoj sali Medija Centra, Terazije 3, sa početkom u 12:00 časova.
Detaljnije  detaljnije >>
Sajam neprofitnih inicijativa
Treći po redu Sajam neprofitnih inicijativa,  održaće se 11. decembra 2012. godine u organizaciji SMart Kolektiva ( link ) i Foruma poslovnih lidera, uz podršku USAID-a i Instituta za održive zajednice (ISC).

Teme ovogodišnjrg sajma su volonterizam i socijalno preduzetništvo.
 
Prijave se primaju do 28. novembra 2012. godine.
detaljnije >>
“(P)održimo Srbiju”

Kompanija Carlsberg Srbija i nedeljnik NIN organizovali su 21. novembra 2012. godine u Novom Sadu okrugli sto na temu društveno odgovornog poslovanja, pod nazivom „(P)održimo Srbiju“. 
Na okruglom stolu, kompanija Carlsberg Srbija je predstavljila Godišnji izveštaj o društveno odgovornom poslovanju za prethodnu godinu.

detaljnije >>
Pošaljite rešenje za otpad u lokalnoj zajednici na „Onlajn Reciklarnicu“

Konkurs za najbolje rešenje za otpad u lokalnoj zajednicinamenjen mladima do 35 godina, koji žele da se uključe u proces reciklaže u Srbiji putem njima najbližeg instrumenta – Interneta,otvoren je 19.11.2012. godine na sajtu Zelene inicijative (linkovati). Konkurs je pokrenuo Evropski pokret u Srbiji u sklopu kampanje Zelene inicijative.

detaljnije >>
Prikupljeno preko 300 kg otpada u Kosjeriću, u okviru kampanje Pazi djubre!
Zajedno sa učenicima OŠ “Mito igumanović” iz Kosjerića, predstavnici Zelene inicijative i Udruženja građana dtR učestvovali su u promociji reciklaže u opštini Kosjeriću. U promociji reciklaže i selekcije otpada tokom manifestacije učestvovalo je više od 300 dece, učenika OŠ “Mito Igumanović” iz Kosjerića. detaljnije >>
Poziv na debatu „Perspektive preduzetništva mladih u Srbiji“

U sredu 21. novembra 2012. godine od 09,30 do 15h,  u Kulturnom centru GRAD (Braće Krsmanović 4), kroz debatu „Perspektive preduzetništva mladih u Srbiji“treću godinu za redom Erste banka, Smart kolektiv i Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva pri Kabinetu potpredsednice Vlade za evropske integracije, obeležiće evropsku godinu malih i srednjih preduzeća.

Rok za prijavu je 20. novembar 2012. godine na mejl mirjana.sakic@erstebank.rs.

Pozivno pismo>>
Agenda>>

detaljnije >>
Načini rešavanja problema otpada u Srbiji predstavljeni na konferenciji „Dosta je odlaganja”

Prikazani su i rezultati dosadašnjih aktivnosti Zelene inicijative u kojima je zajedno sa građanima Srbije kroz kampanju Oplaneti se! Reciklirajprikupljeno 70 tona otpada koji je otpremljen u reciklažna postrojenja.

Predstavljen je koncept socijalnog preduzetništva u oblasti upravljanja otpadom, kao i dve zadruge za sakupljače koje je Zelena inicijativa osnovala da bi uticala na legalizaciju njihovog rada i jačanje sakupljačke mreže

detaljnije >>
Godišnji izveštaj o radu Balkanskog fonda za lokalne inicijative

Kao i prethodnih godina priredili smo Godišnji izveštaj  iz kojeg možete saznati više o našim radu. 

Izveštaj sadrži informacije o našim programima, uspešno realizovanim projektima grupa i organizacija koje smo podržali tokom 2011. godine, kao i finansijske informacije.
Godišnji izveštaj 2011 možete preuzeti ovde.

detaljnije >>
Nikola Tesla od otpada, reciklažne radionice i humanitarni koncert na festivalu Oplaneti se! Recikliraj

Portret Nikole Tesle od reciklažnih sirovina, kreativni kutak za izradu maski i reciklažni lavirint sa prizorima tretmana otpada u Srbiji, posetioci Festivala Oplaneti se! Recikliraj danas u mogli da vide u Domu omladine Beograda. 

Festival je ekološkim pesmama otvorio dečji hor iz Bačkog Petrovca, nakon čega su pobednicima konkursa za najefektniji predmet od otpada uručene vredne nagrade - Telenor internet kutak.

detaljnije >>
Zaštitnik građana podržao amandmane na Nacrt zakona o računovodstvu

Zaštitnik građana Saša Janković je podržao amandmane na Nacrt zakona o računovodstvu, koje su podnele Građanske inicijative zajedno sa Evropskim centrom za neprofitno pravo i Balkanskim fondom za lokalne inicijative.

U zvaničnom dopisu koji je Mlađanu Dinkiću, ministru finansija i privrede poslat 25. oktobra 2012. godine navodi se da je Zaštitnik građana obavešten o amandmanima na Nacrt zakona o računovodstvu koji su u okviru javne rasprave poslati ministarstvu.
detaljnije >>
Konferencija o rešavanju problema otpada u Srbiji „Dosta je odlaganja”

Pozivamo Vas da nam se pridružite na konferenciji o rešavanju problema otpada u Srbiji pod nazivom „Dosta je odlaganja“koja će se održati u utorak, 6. novembra, u Beogradu.
Na konferenciji će biti predstavljene mogućnosti za tretman otpada koje ne podrazumevaju samo njegovo odlaganje na deponije većprevenciju nastanka, ponovnu upotrebu i reciklažu, a sakupljačima sekundarnih sirovina udruženim u zadruge koje je osnovala Zelena inicijativa, predstavnici Telekom Srbija a.d uručiće opremu za rad.

detaljnije >>
PRODUŽEN ROK KONKURSA ZA VIRTUS NAGRADU 2012

Beograd, 1.novembar 2012 - Konkurs za VIRTUS nagradu za korporativnufilantropiju, raspisan 4. oktobra, biće produžen do 7. novembra 2012. godine do 17 časova. Balkanski fond za lokalne inicijative, uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) u partnerstvu sa Institutom za održive zajednice (ISC) i Timom za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republiike Srbije (SIPRU), dodeljuje Virtus nagradu šesti put za redom. Konkurs je otvoren za sve domaće i strane kompanije, korporacije, javna i državna preduzeća, mala i srednja preduzeća, medijske kuće, korporativne fondove i fondacije, sa izuzetkom neprofitnih organizacija, javnih ustanova i organa uprave.

detaljnije >>
Reciklažne radionice i humanitarni koncert na ekološkom festivalu Oplaneti se! Recikliraj u Domu omladine Beograda

Reciklažni lavirint sa prizorima tretmana otpada u Srbiji, kreativni kutak za izradu maski od reciklažnih sirovina i još mnogo zanimljivih sadržaja očekuje posetioce ekološkog Festivala Oplaneti se! Recikliraj, 5. novembra u Domu omladine Beograda, sa početkom u 12.30 časova.

Festival će ekološkim pesmama otvoriti dečji hor iz Bačkog Petrovca, nakon čega će pobednicima konkursa za najefektniji predmet od otpada biti uručene vredne nagrade - Telenor internet kutak (laptop računari sa obezbeđenim internetom za godinu dana).

detaljnije >>
590 hiljada evra za donacije u 2011. godini

Balkanski fond za lokalne inicijative je kroz svoja tri programa – program donacija, filantropija i razvojni programi -  finansijski podržao realizacijustojednog projekta, udruženja građana i neformalnih grupa iz cele Srbije, u iznosu od 590.501 evro u 2011. godini.
BCIF je pored finansijske podrške udruženja građana podsticao na jačanje kapaciteta kroz edukaciju i povezivanje partnera koji rade na rešavanju istih problema na lokalu.
Pored seminara, prezentacija i konsultacija nove informacije, primeri i iskustva pretočeni su u praktikume i vodiče za razvoj lokalnih zajednica.
O projektima koji su podržani tokom 2011. godine ovde možete saznati više.

detaljnije >>
Pobednici online glasanja za najefektniji predmet od otpada

Lampa od konzervi, flaša i starih diskova koju su napravili učenici OŠ Duško Radović iz Bora (97.397 glasova), kante od otpadnog drveta u dvorištu OŠ Jan Čajak iz Bačkog Petrovca (90.263 glasova),  i reciklažna šah tabla učenika OŠ Miodrag Čajetinac Čajka iz Trstenika (14.325 glasova) osvojili su najveći broj glasova na danas završenom glasanju za najefektniji predmet od otpada koje trajalo poslednjih mesec dana na sajtu Zelene liste Srbije (www.oplanetise.com)...

detaljnije >>
Još pet dana do izbora najefektnijeg predmeta od otpada

Glasanje za najefektniji predmet od otpada putem sajta Zelene liste Srbije (www.oplanetise.com) zbog velikog interesovanja građana produženo u narednih pet dana, i trajaće do ponedeljka 15. oktobra. Prema dosadašnjim rezultatima, najveći broj poena osvojili su učenici OŠ Duško Radović iz Bora za lampu od konzervi, flaša i starih diskova (72687), zatim OŠ Janko Čajak iz Bačkog Petrovca za kante od otpadnog drveta (62073), i učenici OŠ "Miodrag Čajetinac Čajka" iz Trstenika za reciklažnu šah tablu (16239).

detaljnije >>
Erste banka u partnerstvu sa različitim akterima otvorila tri nova konkursa

Biznis mladih Srbije (Nacionalna služba za zapošljavanje, Smart, Erste Banka) - projekat podrške za početnike u preduzetništvu, trenutno je otvoren poziv za biznis ideje, ciljna grupa mladi nezaposleni do 35 godina, teritorija: Niš, Merošina, Doljevac, Gadžin Han, Leskovac, Novi Sad, Beočin, Sremski Karlovci, Temerin, Gornji Milanovac, Čačak, Kraljevo, Vrnjačka Banja, Raška, Subotica, Sombor i Kanjiža...

detaljnije >>
Otvoren šesti konkurs nagrade VIRTUS - Nagrada za kompaniju koja brine

Balkanski fond za lokalne inicijative uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) u partnerstvu sa Institutom za održive zajednice (ISC), i Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije (SIPRU) raspisuje šesti konkurs za VIRTUS nagradu za korporativnu filantropiju  04. oktobra 2012. godineKonkurs je otvoren za sve domaće i strane kompanije, korporacije, javna i državna preduzeća, mala i srednja preduzeća, medijske kuće, kao i korporativne fondove i fondacije, sa izuzetkom neprofitnih organizacija, javnih ustanova i organa uprave. Rok za prijem prijava je 02. novembar 2012.godine...

detaljnije >>
Pet kompanija dobilo certifikat NALED-a o društveno odgovornom poslovanju

"Coca-Cola HBC", Eurobank EFG, "Holcim", "Sunce Marinković" i "Tigar" prvi su dobitnici CSR certifikata koji predstavlja potvrdu da posluju u skladu sa najvišim standardima korporativne društvene odgovornosti...

detaljnije >>
Finansijska i nefinansijska održivost OCD u vreme krize

U petak, 28. septembra, u Beogradu održana je konferencija posvećena finansijskoj održivosti i dobrom upravljanju u OCD u vreme krize, koja je okupila 120 predstavnika/ca civilnog sektora, državnih institucja, domaćih i međunarodnih donatora i medija...

detaljnije >>
Šampioni društvene odgovornosti 2012

NALED, SMart Kolektiv, BCIF i USAID/ISC imaju čast da Vas pozovu na

I godišnju dodelu CSR certifikata u Srbiji

Utorak, 2. oktobar 2012. godine, od 14:30 časova
Skupština grada Beograda, Dragoslava Jovanovića 2

detaljnije >>
Finansiranje NVO u vreme krize

Konferencija: petak, 28. septembar 2012. godine, hotel Srbija,

(Ustanička 127c, Beograd) od 10:00h

U Srbiji je registrovano više od 18 200 udruženja. Kako sva ova udruženja uspevaju da obezbede sredstva za svoje aktivnosti u vreme ekonomske krize, koja ostavlja posledice i usporava  svaku privrednu i društvenu delatnost u Srbiji?

detaljnije >>
Glasajte za najefektniji predmet od otpada

Konkurs za izbor najefektnijeg predmeta od otpada izrađenog u okviru akcije OPLANETI SE! OŽIVI OTPAD otvoren je na sajtu Zelene liste Srbije (www.oplanetise.com) i trajaće do 10. oktobra 2012.godine. Konkurs je organizovan kao takmičenje između škola i vrtića iz 12 gradova u Srbiji. Posetioci sajta www.oplanetise.com imaju priliku da glasaju za svoje favorite i time omoguće da  nominovane škole i vrtići osvoje vredne nagrade...

detaljnije >>
Obaveštenje za sve organizacije civilnog društva i neformalne grupe građana koje su se prijavile na program Aktivnih zajednica u periodu od 15.09. do 21.09. 2012. god.

Zbog tehničkih problema sa serverom molimo sve predstavnike organizacija civilnog društva i neformalnih grupa građana koji su se prijavili na program Aktivnih zajednica od 15. do 21.09. 2012. da ponove svoju prijavu do kraja konkursa – 04.10.2012. do 17 h. Kao potvrdu da smo primili vašu prijavu poslaćemo vam odgovor iz kancelarije. Izvinjavamo se zbog ovih smetnji i zahvaljujemo na strpljenju!...

detaljnije >>
Obaveštenje za sve organizacije civilnog društva i neformalne grupe građana koje su se prijavile ili nameravaju da se prijave na program Aktivne zajednice

Zbog tehničkih problema sa serverom molimo sve predstavnike organizacija civilnog društva i neformalnih grupa građana koji su se prijavili ili nameravaju da se prijave na program Aktivne zajednice, da ponove svoju prijavu za 5 dana. Bicete sigurni da je vasa prijava stigla tek kad dobijete odgovor iz kancelarije. Izvinjavamo se zbog ovih smetnji i zahvaljujemo na strpljenju!...

detaljnije >>
Protestna ekološka šetnja BRANA NASILJU

Grupa organizacija civilnog društva „BRANA“ Vas poziva na
Ekološku šetnju „BRANA NASILJU“
koja kreće od Terazijske česme, u petak, 14.septembra 2012. u 13:00 časova

Mirna protestna ekološka šetnja ima za cilj da skrene pažnju javnosti i institucija u Srbiji na slučaj pretučenih ekoloških aktivista u Prijepolju, Amela i Esada Kurbegović. Oni su, 15.avgusta 2012.godine, tokom javne rasprave o rasprave o Studiji o proceni uticaja na životnu sredinu hidrocentrala na Limu Brodarevo 1 i Brodarevo 2, brutalno pretučeni od strane obezbeđenja kompanije REV, zato što su koristili svoje Ustavom i zakonom zagarantovano pravo, da kažu NE izgradnji brana na reci Lim...

detaljnije >>
Novi rok za podnošenje predloga projekata u oktobarskoj rundi programa Aktivne zajednice

U toku je konkurs Balkanskog fonda za lokalne inicijative (BCIF) za program Aktivne zajednice. Za program Aktive zajednice mogu se prijaviti lokalna udruženja i neformalne grupe građana/ki iz Srbije sa maksimalnim iznosom budžeta do 350.000,00 dinara...

detaljnije >>
Dodeljene donacije u majskoj rundi Aktivnih zajednica

U majskoj rundi odlučivanja Balkanski fond za lokalne inicijative dodelio je donacije za 7 organizacija civilnog društva i neformalnih grupa iz Srbije, u ukupnom iznosu od 2.154.354,00 dinara. Podršku su dobile sledeće organizacije...

detaljnije >>
Mladi Kikinđani u fandrejzingu

U okviru programa Uspešni fandrejzing, Organizacija Kikindskainicijativa mladih završila je prikupljanje sredstava u svojoj lokalnoj  zajednici i sakupila iznos u vrednosti 2.267,39 USD koji je BCIF duplirao...

detaljnije >>
Novi Sad još jednom uspešan u fandrejzingu

U okviru programa Uspešni fandrejzing omladinski centar CK13iz Novog Sadazavršio je prikupljanje sredstava u lokalnoj zajednici i sakupio sumu od 1,140.55USD koju je BCIF duplirao...

detaljnije >>
Proaktivni fandrejzing

Udruženje građana Proaktiv iz Niša završili su prikupljanje sredstava u okviru programa Uspešni fandrejzing i prikupili sumu od 4.189,87 USD koju je BCIF duplirao. U skladu sa svojom vizijom Srbije proaktivnih građana, Udruženje je pokrenuo akciju prikupljanja sredstava za izgradnju Trga aktivizma u Nišu...

detaljnije >>
Održan drugi sastanak članova Srpskog filantropskog foruma

Fondacija Hemofarm bila je domaćin drugog sastanka članova Srpskog filantropskog foruma koji je održan 30. jula 2012. u Beogradu. Snežana Radočaj, izvršna direktorka fondacije Hemofarm podržala je rad Foruma i predstavila dosadašnji rad Fondacije...

detaljnije >>
Više od 300 lokacija u reciklažnom adresaru zelene inicijative

Više od 300 adresana kojima građani mogu predati otpad na reciklažuu Srbiji uneto je u Adresar reciklažnih ostrva na sajtu Zelene inicijative (zelenainicijativa.rs), u rubrici Pazi đubre!

Adresar reciklažnih ostrva u Srbiji predstavlja jedinstvenu bazu podataka o reciklažnim ostrvima, kako javno komunalnih preduzeća, tako i privatnih operatera sa dozvolom za prikupljanje, upravljanje i tretman otpada u Srbiji...

detaljnije >>
Uspešni fandrejzing u Beogradu, Pančevu i Novom Sadu

Udruženje stručnjaka FICE Srbija završili su prikupljanje sredstava u okviru programa Uspešni fandrejzing i prikupili preko 6.000,00 USD. BCIF je obezbedio grant u vrednosti 5.000,00 USD...

detaljnije >>
„Umrežavanje kroz Centrifugu“ okupilo aktiviste iz čitave Srbije

U organizaciji Balkanskog fonda za lokalne inicijative (BCIF) i  Erste Banke a.d. Novi Sad i Kulturnom centru Grad 7. jula je održan celodnevni događaj „Umrežavanje kroz Centrifugu“...

detaljnije >>
Organizacija SOS Ženski centar uspešna u fandrejzingu

U okviru programa Uspešni fandrejzing organizacija SOS ženski centar iz Novog Sada završila je prikupljanje sredstava u lokalnoj zajednici i sakupila sumu od 4.750$ koju je BCIF duplirao....

detaljnije >>
Biciklistički karavan prešao 400 km prenoseći ekološke poruke

Ekološki karavan, sa 14 biciklista i umetnicima Cirkusfere, u prethodnih 5 dana prešao je 400 km, obišao 6 gradova u Srbiji i podelio građanima 3.000 kesa za razvrstavanje otpada

Zelena lista Srbije i Zelena inicijativa obeležile su u petak na Gradskom trgu u Bačkom Petrovcu, završnicu ekološkog biciklističkog karavana, kabareom Cirkusfere i nastupom grupa Tiću i White city massive, u okviru kampanje Oplaneti se! Recikliraj. Ekološki karavan, sa 14 biciklista (7 devojaka i 7 momaka) i umetnicima Cirkusfere, na putu dugom 400 km obišao je 6 gradova u Srbiji...

detaljnije >>
Završnica ekološkog biciklističkog karavana u Bačkom Petrovcu

12 biciklista koji su u okviru kampanje Oplaneti se! Recikliraj u ponedeljak krenuli iz Gornjeg Milanovca, prelaze poslednju etapu na putu i u petak, 29.juna stižu u Bački Petrovac

Zelena lista Srbije i Zelena inicijativa pozivaju Vas da zajedno obeležimo završnicu ekološkog biciklističkog karavana, uBačkom Petrovcu, u petak 29.juna, na Gradskom trgu u19.30 časova, u okviru kampanje Oplaneti se! Recikliraj. Ekološki karavan sa 12 biciklista (5 devojaka i 7 momaka) obišao je 6 gradova u Srbiji (Gornji Milanovac, Valjevo, Šabac, Obrenovac, Inđiju i Bački Petrovac) u toku 5 dana...

detaljnije >>
IPA za 2013. godinu

Direktorat za proširenje EU pokrenuo je inicijativu za konsultativni proces na nacrte projektnih fiševa za višekorisničku IPU za 2013 godinu, kao i za dva druga programa (TEMPUS i Regional Housing Program). Informaciju o ovoj inicijativi ste verovatno već dobili od TACSO kancelrije, ali vam se zbog važnosti vašeg učešća u ovom procesu, obraćamo sa molbom da se odazovete pozivu i na taj način učestvujete u formiranju prioriteta za vaše buduće projektne predloge...

detaljnije >>
Ekološki biciklistički karavan krenuo je danas iz Gornjeg Milanovca

Ekološki biciklistički karavan, koji u okviru kampanje Oplaneti se!Recikliraj, organizuju Zelena inicijativa i Zelena lista Srbije krenuo je danas iz Gornjeg Milanovca ispred vrtića „Svetlost“. Zajedno sa umetnicima Cirkusfere, 12 biciklista družili su se sa stotinak dece i kroz ekološku predstavu preneli im poruke o važnosti reciklaže. Nakon predstave deca su od umetnika dobila igračke napravljene od reciklažnih materijala...

detaljnije >>
Ekološki biciklistički karavan počinje u Gornjem Milanovcu

Ekološki biciklistički karavan počinje u Gornjem Milanovcu

Ekološki karavan će u narednih 5 dana obići 6 gradova u Srbiji, sa 12 biciklista i uličnim umetnicima Cirkusfere, ekološkom predstavom zabaviće građane i podeliti im 3.000 kesa za razvrstavanje otpada.

Zelena lista Srbije i Zelena inicijativa pozivaju Vas da zajedno obeležimo početak ekološkog biciklističkog karavana, u Gornjem Milanovcu, u ponedeljak 25. juna, u okviru kampanje Oplaneti se! Recikliraj...

detaljnije >>
Pobednici konkursa “Centrifuga 2012”

Ovogodišnje donacije ukupne vrednosti 2,218,800.00 dinara, koje obezbeđuje Erste Banka, dobile su omladinske organizacije iz sedam gradova Srbije...

detaljnije >>
BUDI DRUGAR: Ulična akcija o volontiranju na Adi Ciganliji

u četvrtak, 21. juna sa početkom u 13.00h

Povodom kampanje „Budi drugar“ koju sprovodi najveća domaća fondacija Balkanski fond za lokalne inicijative (BCIF), pozivamo vasna uličnu akciju koja će se održati u četvrtak, 21. juna sa početkom u 13.00h, na Adi Ciganliji (pre restorana „Jezero”, na ulazu na Adu, na savskoj strani kod fontane)...

detaljnije >>
Prvi adresar reciklažnih ostrva u Srbiji na sajtu Zelene inicijative

Prvi Adresar reciklažnih ostrva u Srbiji objavljen je danas, na sajtu Zelene inicijative (www.zelenainicijativa.rs), u rubrici Pazi đubre! Adresar reciklažnih ostrva u Srbiji predstavlja jedinstvenu bazu podataka o reciklažnim ostrvima, kako javno komunalnih preduzeća, tako i privatnih operatera sa dozvolom za upravljanje i tretman otpada u Srbiji...

detaljnije >>
Dodeljene donacije za program Javno zastupanje za socijalnu inkluziju

Nakon treninga za Javno zastupanje, koji je realizovan kroz tri modula, Odbor za donacije podržao je sprovođenje projekata deset udruženja, u ukupnom iznosu  70.181  USD. Podršku su dobila sledeća uduženja...

detaljnije >>
U Gornjem Milanovcu prikupljeno 2 tone otpada u okviru kampanje Oplaneti se! Recikliraj

U akciji prikupljanja otpada koju su Zelena lista Srbije i Zelena inicijativa organizovale subotu, 9.juna u Gornjem Milanovcu, u okviru kampanje "Oplaneti se! Recikliraj", učestvovalo je 750 građana i prikupljeno više od 2 tone otpada koji je otpremljen u reciklažna postrojenja...

detaljnije >>
Nacionalna konferencija Preko zapošljavanja do inkluzije osoba sa invaliditetom u Srbiji

Preko 80 predstavnika organizacija civilnog društva, Vlade, ministarstava, lokalnih samouprava, organizacija civilnog društva, stručnjaka i specijalizovanih ustanova za rad sa osobama sa invaliditetom (OSI) učestvovalo je na nacionalnoj konferenciji Preko zapošljavanja do inkluzije osoba sa invaliditetom u Srbiji, održanoj 5. juna 2012. godine u hotelu Zira, u Beogradu...

detaljnije >>
Ekološkom predstavom i prikupljenom tonom reciklažnih sirovina obeležen Dan zaštite životne sredine

“Kakve spomenike ostavlja naša civilizacija iza sebe?” 

Obeležavajući Svetski dan zaštite životne sredine, ekološkom predstavom, deca iz predškolske ustanove “Kraljica Marija” sa opštine Savski Venac, zajedno sa POD Teatrom i grupom umetnika Cirkusfera poslala su poruku građanima sa Trga Nikole Pašića o važnosti reciklaže i razvrstavanja otpada...

detaljnije >>
Zelena inicijativa obeležava Svetski dan zaštite životne sredine

“Kakve spomenike ostavlja naša civilizacija iza sebe?” 

Sa zadovoljstvom Vas pozivamo da nam se u utorak, 5. juna sa početkom u 11.00 časova, na Trgu Nikole Pašića u Beogradu, pridružite u akciji pod nazivom Kakve spomenike ostavlja naša civilizacija iza sebe? i time zajedno obeležimo Svetski dan zaštite životne sredine...

detaljnije >>
Izabrani pobednici Kluba 27

Mladost i talenat nagrađeni po peti put! Slobodan Milovanović (23), Aksentije Ivanović (18), Dejan Mitrović (26) i Ivana Janjić (25) dobitnici glavnih nagrada žirija po 200.000 dinara; još 13 dobitnika po 50.000; u narednom ciklusu konkurs će nositi novi naziv - SUPER STE...

detaljnije >>
U akcijama Oplaneti se! Recikliraj u Trsteniku i Kruševcu prikupljeno 10 tona otpada

Ekološki pokret “Moravski orašak” iz Trstenika i Ekološki pokret “Bela breza” iz Kruševca, članice Zelene liste Srbije, organizovale su pomenute akcije sa građanima, čiju je realizaciju obezbedio Balkanski fond za lokalne inicijative (BCIF) u saradnji sa Institutom za održive zajednice (ISC) i Mladim istraživačima Srbije i uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID)...

detaljnije >>
Srpski filantropski forum okupio filantrope

Banka Intesa bila je domaćin sastanka svih članova Srpskog filantropskog foruma koji je održan 24. maja 2012. u Beogradu.  Rajka Šinik, menadžerka korporativnih komunikacija banke Intesa podržala je u ime banke rad Foruma...

detaljnije >>
Počela kampanja Pazi đubre!

Da bi podigla svest o važnosti primarne selekcije i reciklaže, povećala učešće građana i reciklažnih biznisa u prikupljanju reciklažnih sirovina i efikasnije uticala stvaranje uslova za organizovano institucionalno delovanje sakupljača sekundarnih sirovina, Zelena inicijativa je pokrenula kampanju pod nazivom Pazi đubre!...

detaljnije >>
U nastavku podrške sakupljačima sekundarnih sirovina prikupljeno više od tone papira

Više od tone (1.500 kg)iskorišćenog kancelarijskog papira koji su tokom protekle dve nedelje odvajali, Balkanski fond za lokalne inicijative,Centar modernih veštinaBeogradski fond za političku izuzetnost,Evropski pokret u SrbijiMladi istraživači Srbije,  Institut za održive zajedniceStalna konferencija gradova i oštinaStudentski dom Rifat Burdžević i firma Exterior Solution, predali su danas individualnim sakupljačima...

detaljnije >>
Baza fondova

Na sajtu Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj možete pratiti nove konkurse, domaćih i stranih izvora finansiranja, preko on-line baze fondova na stranici: http://www.naled-serbia.org/compendium...

detaljnije >>
Počinje prijavljivanje za projekat Umrežavanje

Institut za održive zajednice (ISC) i agencija Represent Communicationsnastavljaju realizaciju projekta „Umrežavanje“ koji u okviru programa„Inicijativa javnog zagovaranja građanskog društva u Srbiji“finansira USAID. Cilj projekta je jačanje kapaciteta organizacija i osposobljavanje za korišćenje prednosti i potencijala online komuniciranja, društvenih mreža i novih tehnologija...

detaljnije >>
NIS: Javni konkurs NIS-a za nove ideje i projekte

Predano radeći na svojoj viziji da bude moderna, otvorena kompanija koja svet pokreće ka boljem, NIS ove godine uvodi novi koncept podrške aktivnostima koje pomažu razvoj lokalne zajednice. U sklopu programa „Saradnja radi razvoja“ Kompanija je objavila Javni konkurs za finansiranje projekata iz oblasti sporta, kulture, ekologije, nauke i humanitarnih delatnosti u 2012. godini...

detaljnije >>
Uključi se

Mladi iz mesta  Straža, nadomak Loznice, okupili su se oko projekta uređenja centra sela, kroz  akciju Uključi se. Ideja ove grupe mladih entuzijasta, „Mladi u Stražu“, je motivisanje stanovnika sela, naročito omladine da na kreativan način preuzmu aktivnu ulogu u kreiranju sadržaja u svojoj lokalnoj zajednici...

detaljnije >>
Prikupljeno 5 tona otpada u akcijama Oplaneti se! Recikliraj u Knjaževcu i Boru

Centar za održivu budućnost "Zelena zona" iz Knjaževca i Društvo mladih istraživača Bor iz Bora, članice Zelene liste Srbije, organizovale su pomenute akcije sa građanima, čiju je realizaciju obezbedio Balkanski fond za lokalne inicijative (BCIF) u saradnji sa Institutom za održive zajednice (ISC) i Mladim istraživačima Srbije i uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID)...

detaljnije >>
Uređenje okoline vodopada Ripaljka

Projektom Priroda i turizam – Sokobanja i Ripaljka, koji realizuje Planinarsko društvo “Oštra čuka” - uz podršku Balkanskog fonda za lokalne inicijative, a kroz program Aktivne zajednice  -  u prvoj fazi realizacije uklonjene su divlje deponije, proširene i uređene staze, postavljane informativno-turističke table, kante za smeće i izrađen je i postavljan mostić u podnožju vodopada Ripaljka...

detaljnije >>
U toku je konkurs Erste banke i Balkanskog fonda za lokalne inicijative, Centrifuga 12

Erste banka a.d. Novi Sad Balkanski fond za lokalne inicijative (BCIF)već šestu godinu zaredom objavljuju konkurs za dodelu donacija u oblasti kulture, u okviru programa Centrifuga...

detaljnije >>
Uradi nešto!

Pozivamo vas da predložite svoje ideje i uključite se u akciju Uradi nešto! Obavestite svoje saradnike i prijatelje jer sada svako od njih može da uradi nešto što je dobro za zajednicu...

detaljnije >>
Održan trening za organizacije civilnog društva – Umrežavanje u lokalnim zajednicama

Balkanski fond za lokalne inicijative je u partnerstvu sa Fondacijom Soft Tulip iz Holandije, održao trodnevni trening o umrežavanju organizacija civilnog društva sa ostalim akterima u lokalnim zajednicama od 27. do 29. aprila 2012. godine, u Hotelu Šumadija, u Beogradu...

detaljnije >>
Poziv za registrovanje udruženja u ERU

Pozivamo Vas da podatke o vašem udruženju unesete u Elektronski registar udruženja (ERU) na internet adresi www.udruzenja.rs. Registracijom u ERU Vaše udruženje postaje jedinstvene batze podataka koja će vam omogućiti da informacije o radu, kapacitetima, oblastima delovanja i opise projekata predstavite potencijalnim partnerima, saradnicima i široj javnosti...

detaljnije >>
Prikupljeno 1.000 kg ambalažnog otpada tokom prvomajskih praznika na Fruškoj Gori

U nastavku ekološke kampanje „Oplaneti se! Recikliraj“, u akciji „Čuvajmo Frušku Goru“ 1.maja posetiocima nacionalnog parka Fruška Gora podeljeno je 2.000 biorazgradivih kesa, a na centralnom punktu prikupljeno je više od 1.000 kg ambalažnog otpada koji je u saradnji sa JKP Novi Sad otpremljen u reciklažna postrojenja...

detaljnije >>
U toku je konkurs za program Aktivne zajednice

U toku je konkurs Balkanskog fonda za lokalne inicijative (BCIF) za program Aktivne zajednice. Za program Aktive zajednice mogu se prijaviti lokalna udruženja i neformalne grupe građana/ki iz Srbije sa maksimalnim iznosom budžeta do 350.000,00 dinara...

detaljnije >>
U okviru kampanje Oplaneti se! Recikliraj meštani Bačkog Petrovca skupili preko 4 tone papira i plastike

U nastavku ekološke kampanje „Oplaneti se! Recikliraj", preko 300 građana Bačkog Petrovca prikupilo je više od 4 tone starog papira i PET ambalaže koji je u saradnji sa kompanijama Tehnopapir i Greentech d.o.o. otpremljen u reciklažna postrojenja...

detaljnije >>
Okrugli sto o zapošljavanju osoba sa invaliditetom u organizaciji Asocijacije za promovisanje inkluzije – API Srbije

Okrugli sto na temu “Mogućnosti zapošljavanja osoba sa intelektualnim teškoćama u otvorenoj sredini” koji su organizovale Asocijacija za promovisanje inkluzije Srbije – API Srbije i Grupa za samozastupanje API Srbije, održan je u Beogradu, 26. aprila 2012. godine u Svečanoj sali gradske opštine Savski venac, sa početkom u 12 časova...

detaljnije >>
Izveštaj za kampanju Sitniš nije sitnica! Mala pomoć, puno srce

Balkanski fond za lokalne inicijative (BCIF) uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i u partnerstvu sa Institutom za održive zajednice (ISC) sproveo je kampanju „Sitniš nije sitnica – Mala pomoć puno srce“ s ciljem da probudi svest i solidarnost građana o važnosti filantropije tj. individualnog davanja za opšte dobro onima kojima je pomoć potrebna. Sredstva prikupljena u kampanji upućena su deci iz disfunkcionalnih porodica koje okuplja Klub za decu „Mesečina“ u Subotici http://www.foundmoon.erdsoft.eu, koja u saradnji sa osnovnim školama pravi večernje klubove za decu...

detaljnije >>
Treći trening u okviru programa Javno zastupanje za socijalnu inkluziju

Treći trening modul u okviru programa Javno zastupanje za socijalnu inkluziju održan je od 22. do 24. aprila u hotelu Šumadija, u Beogradu, u organizaciji Balkanskog fonda za lokalne inicijative. Trening je organizovan za predstavnike/ce dvanaest organizacija čiji su nacrti projekata sa temom javnog zastupanja u lokalnoj zajednici ocenjeni kao najkvalitetniji od strane Odbora za selekciju...

detaljnije >>
Na Dan planete Zemlje građani Niša i Pirota prikupili 7 tona reciklažnih sirovina

Zelena inicijativa i Zelena lista Srbije, proteklog vikenda obeležile su Dan planete Zemlje akcijom prikupljanja reciklažnih sirovina u Nišu i Pirotuu kojima je, u okviru kampanje “Oplaneti se! Recikliraj”  uz učešće velikog broja građana, prikupljeno 7 tona reciklažnog materijala...

detaljnije >>
Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom: Raspisan javni poziv za izradu logotipa Kancelarije

Raspisan javni poziv za izradu logotipa Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije, koji je namenjen studentima i studentkinjama na osnovnim i master akademskim studijama...

detaljnije >>
Treći Sajam organizacija civilnog društva na Trgu Nikole Pašića 24. i 25. maja

Agencija za evropske integracije i saradnju sa udruženjima poziva sva udruženja i ostale neprofitne organizacije, da se prijave za učešće na trećem Sajmu organizacija civilnog društva (OCD), koji će se održati 24. i 25. maja, na Trgu Nikole Pašića. Organizacije će imati jedinstvenu priliku da svoje projekte i planove predstave kako građanima Beograda, tako i kolegama iz civilnog sektora, predstavnicima lokalne samouprave i državnih institucija, donatorskoj zajednici i medijima...

detaljnije >>
U Trsteniku počeo sa radom radni centar u okviru dnevnog boravka Udruženja za pomoć MNRO

U novosagrađenoj “kući u srcu grada” u kojoj Udruženje za pomoć MNRO u Trsteniku pruža uslugu dnevnog boravka za 25 korisnika i korisnica počeo je sa radom i radni centar u kojem korisnici mogu da proizvode ukrasne i upotrebne predmete od gline. Uz podršku instruktora, stručnjaka za rad sa glinom, i članovi tima i korisnici su obučeni da proizvode predmete od gline i livačke mase. U okviru projekta “Preko zapošljavanja do inkluzije osoba sa invaliditetom u Srbiji”...

detaljnije >>
U Kruševcu potpisan Protokol za unapređenje međusektorske saradnje u oblasti inkluzivnog obrazovanja, zapošljavanja i integrativne socijalne zaštite u lokalnoj zajednici

Posle dugotrajnog javnog zastupanja i lobiranja u lokalnoj zajednici, u Kruševcu je, na inicijativu Udruženja za održivi razvoj „Mostovi“  potpisan Protokol za unapređenje međusektorske saradnje u oblasti inkluzivnog obrazovanja, zapošljavanja i integrativne socijalne zaštite u lokalnoj zajednici...

detaljnije >>
Dodeljene donacije u februarskoj rundi Aktivnih zajednica

U februarskoj rundi odlučivanja, Balkanski fond za lokalne inicijative je, kroz program Aktivne zajednice, dodelio donacije za dvanaest projekata u vrednosti od 3.572.737 dinara. Za realizaciju svojih inicijativa podršku su dobili...

detaljnije >>
Prikupljeno 20.000 plastičnih flaša u Vučju

U prvoj prolećnoj akciji ekološke kampanje “Oplaneti se! Recikliraj”, približno 250 građana Vučja i okolnih mesta prikupilo je 1 tonu PET ambalaže (20.000 plastičnih flaša), koja je u saradnji sa kompanijom Porr – Werner & Weber d.o.o. otpremljena u reciklažni centar “Željkovac”...

detaljnije >>
Budi drugar

Balkanski fond za lokalne inicijative (BCIF), uz podršku fondacije Skan iKooperative holandskih fondacija za srednju i istočnu Evropu (CNF CEE)i u partnerstvu sa Volonterskim socijalnim servisom u okviru Mladih Istraživača Srbije, pokreće kampanju “Budi drugar” čiji je cilj da promoviše koncept volontiranja među mladima, kao i veće socijalno uključivanje marginalizovanih grupa u sve segmente društva u Srbiji, posebno mladih i dece sa invaliditetom...

detaljnije >>
Otvoren godišnji konkurs Erste banke i Balkanskog fonda za lokalne inicijative, Centrifuga 12

Erste banka a.d. Novi Sad Balkanski fond za lokalne inicijative (BCIF)već šestu godinu zaredom objavljuju konkurs za dodelu donacija u oblasti kulture, u okviru programa Centrifuga...

detaljnije >>
Novi Pazar i Trstenik uspešni u fandrejzingu

Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama Novi Pazari Moravski orašak iz Trstenika su u okviru programa Uspešni fandrejzing završili prikupljanje sredstava u svojim lokalnim zajednicama i sakupili maksimalni iznos od 5000$ koji je BCIF duplirao...

detaljnije >>
Filantropski bazar

Omladinski centar CK13 iz Novog Sada započeo je kampanju prikupljanja sredstava u okviru programa Uspešni fandrejzing.  Početak kampanje je obeležen u subotu 03. marta prodajnim bazarom rukotvorina na kojem je svako mogao dati svoj doprinos kupovinom slike, broša ili filcanih kapa.Nakon bazara usledilo je predstavljanje kampanje, sajta Ženskog kreativnog prostora  i najava koncerta Jarbola i predstojećih aktivnosti...

detaljnije >>
U akciji BCIF-a dostavljeno 360 paketa za ugrožene građane

Balkanski fond za lokalne inicijative (BCIF) je tokom februara uputio urgentnu finansijsku pomoć za građane koji su bili ugroženi usled niskih temperatura. BCIF je u saradnji sa kompanijama Erste bank a.d. Novi Sad, Telenor d.o.o., Ernst and Young i Banca Intesa a.d.Beograd, podržao udruženja građana “Kobra” iz Donje Trnave, “Flores” iz Sjenice, “Lužničke rukotvorine”  iz Babušnice,  Udruženje za lokalni razvoj “Kamenica” iz Svrljiga,  Udruženje Roma „Rumunka” Bački Monoštor,  Udruženje penzionera“Nezavisnost” iz Vladičinog Hana i Odred izviđača “Bajina Bašta”  iz Bajine Bašte čiji su aktivisti na terenu pomagali ugroženim građanima...

detaljnije >>
Kuhinja na točkovima

U Beogradu je otvoren novi servis za stare i slabo pokretne osobe – „Kuhinja na točkovima“, koji sprovodi Udruženje za podršku osobama ometenim u razvoju „Naša kuća“ uz pomoć Opštine Zvezdara i Balkanskog fonda za lokalne inicijative. Naime, korisnici „Naše kuće“, osobe sa intelektualnim teškoćama, će pakovati i raznositi hranu, koju priprema Top Rest ketering, starim i slabo pokretnim osobama na teritoriji opštine Zvezdara...

detaljnije >>
U okviru programa Socijalna tranzicija preporučeno osam projekata

Odbor za dodelu donacija, Balkanskog fonda za lokalne inicijative, u okviru januarske runde konkursa za program Socijalna tranzicija odlučio je da Kooperativi holandskih fondacija za centralnu i istočnu Evropu (CNF CEE) preporuči projekte sledećih osam organizacija...

detaljnije >>
Kompanije obezbedile pomoć za najugroženije građane i podržale nastavak akcije BCIF-a

Balkanski fond za lokalne inicijative (BCIF), u saradnji sa kompanijama Erste bank a.d. Novi Sad, Telenor d.o.o. i Banka Intesa a.d. Beograd uputio je  13. i 14. februara urgentnu finansijsku pomoć Udruženju građana Kobre iz Donje Toponice, Flores iz Sjenice,Lužničke rukotvorine  iz Babušnice, Udruženjuza lokalni razvoj“Kamenica” iz Svrljiga,  Udruženju Roma Bački Monoštor i Odredu izviđača “Bajina Bašta” iz Bajine Baštečiji aktivisti na terenu pomažu ugroženim građanima pogođenim niskim temparaturama...

detaljnije >>
Akcija BCIF-a - Pomoć za najugroženije građane pogođene niskim temperaturama

Poštovani i poštovane,

Puno hvala na iskazanoj humanosti i spremnosti  da podržiti akciju BCIF-a i uputite pomoć ugroženim građanima i građankama koji se suočavaju sa niskim temperaturama i snežnim padavinama...

detaljnije >>
Nacionalna konferencija: PRIMENA ZAKONA O SOCIJALNOJ ZAŠTITI

Leskovac 14. februar 2012. godine, Velika sala Skupštine Grada Leskovca (Pana Đukića 9-11), od 11 - 15:30h

Novi Zakon o socijalnoj zaštiti je predvideo povećanjebroja korisnika socijalne pomoći, veće novčane iznose za najsiromašnije i razvoj usluga socijalne zaštite na lokalnom nivou...

detaljnije >>
Deveto izdanje "Vodiča kroz potencijalne domaće i inostrane izvore finansiranja"

Građanske inicijative, zajedno sa Timom za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva, Kancelarijom za evropske integracije Vlade Republike Srbije i TASCO Kancelarijom pripremili su deveto izdanje Vodiča kroz potencijalne domaće i inostrane izvore finansiranja, za projekte NVO, lokalnih samouprava, MSP i preduzetnika u Srbiji...

detaljnije >>
Produžen rok za konkurs „Javno zastupanje u lokalnim zajednicama za podršku socijalnoj inkluziji” do 08.02.2012. godine

Balkanski fond za lokalne inicijative (BCIF) doneo je odluku da rok za podnošenje prijava za konkurs Javno zastupanje za podršku socijalnoj inkluziji produži do 8. februara 2012. godine.

Balkanski fond za lokalne inicijative (BCIF) sprovodi konkurs pod nazivom Javno zastupanje u lokalnim zajednicama za podršku socijalnoj inkluziji. Konkurs je integralni deo Projekta ''Razvoj lokalnih usluga za decu sa invaliditetom i njihove porodice'' koji se realizuje u tročlanom partnerstvu Delegacije EU, Ministarstva rada i socijalne politike i UNICEFa (IPA 2008 – Socijalna inkluzija)...

detaljnije >>
Predstavljanje Uredbe o sredstvima za podsticanje programa ili nedostajućeg dela sredstava za finansiranje programa od javnog interesa koja realizuju udruženja

Pozivamo vas da prisustvujete predstavljanju UREDBE O SREDSTVIMA ZA PODSTICANjE PROGRAMA ILI NEDOSTAJUĆEG DELA SREDSTAVA ZA FINANSIRANjE PROGRAMA OD JAVNOG INTERESA KOJA REALIZUJU UDRUŽENjA  koje će se održati u utorak,31.januara 2012.g. velikoj sali Medija centra (Beograd, Terazije 3, I sprat) sa početkom u 10.30h...

detaljnije >>
Otvorena prodavnica „Ptičica“, Društva za pomoć MNRO „Plava ptica“ iz Kule

U novootvorenoj prodavnici „Ptičica“ radiće pet korisnika Društva za pomoć MNRO „Plava ptica“ iz Kule, uz podršku radnog instruktora. Prodavnica je opremljena glinenim suvenirima koje izrađuju osobe sa intelektualnim teškoćama u dnevnom centru ovog udruženja.

detaljnije >>
Britansko iskustvo – Lindsay Driscoll

U sredu, 18.01.2012, je u Narodnoj skupštini održan skup na temu „Primeri međunarodne i evropske dobre prakse za održivi razvoj civilnog društva“. Skup je organizovala Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije...

detaljnije >>
Konkurs „Javno zastupanje u lokalnim zajednicama za podršku socijalnoj inkluziji” otvoren do 31.01. 2012. godine

Balkanski fond za lokalne inicijative (BCIF) otvara konkurs pod nazivomJavno zastupanje u lokalnim zajednicama za podršku socijalnoj inkluziji. Konkurs je integralni deo Projekta ''Razvoj lokalnih usluga za decu sa invaliditetom i njihove porodice'' koji se realizuje u tročlanom partnerstvu Delegacije EU, Ministarstva rada i socijalne politike i UNICEFa (IPA 2008 – Socijalna inkluzija)...

detaljnije >>
Animacija “Šta je socijalno uključivanje”

Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije je izradio animaciju Šta je socijalno uključivanje, edukativnog tipa, kako bi najširoj zajednici približio termin i vrednosti socijalnog uključivanja. Animacija obašnjava zbog čega je važno da svaka pojedinka i svaki pojedinac imaju ravnopravno mesto u društvu, šta socijalno uključivanje znači za svakoga od nas...

detaljnije >>

  

 

 

 

O nama | Donacije | Razvoj filantropije | Javne politike | Usluge | Doniraj | Uspešne priče | Kontakt | Arhiva

Početna stranica | Uslovi korišćenja | Administrator