Kontakt | E-biblioteka | Galerija

Arhiva

Trag fondacija :: Arhiva :: Bolje je udvoje

Vesti

Arhiva 2013.

27-11-13

Podržani projekti u septembarskoj rundi Aktivnih zajednica

U septembarskoj  rundi odlučivanja Trag fondacija podržala je projekte 24 organizacije civilnog društva i neformalnih grupa iz Srbije, u ukupnom iznosu od 8.333.806,92 dinara.

detaljnije >>
13-11-13

Otvaranje Male topličke transverzale

Trag fondacija je u okviru programa Aktivne zajednice podržala otvaranje planinarske staze  “Mala toplička transverzala”, koju je u okviru istoimenog projekta organizovao Planinarsko smučarski klub Toplica iz Prokuplja, na čelu sa dugogodišnjim planinarom Ljubišom Jovićem.

detaljnije >>
08-11-13

"Mala škola izrade tradicionalnih rukotvorina"

Svakog četvrta udruženje građana "Etnodom Gorocvet Inđija" organizuje radionice rukotvorina za decu.
"Mala škola izrade tradicionalnih rukotvorina " sprovodi se od septembra do decembra tekuće godine, za  60 učenica i učenika četvrtog razreda, njihove roditelje i učiteljice OŠ “Petar Kočić” iz Inđije.


detaljnije >>
01-11-13

“Vesnini leptirići “

Mladi u Pančevu su na primeru multietičkog sela Vojlovica,  u protekla četiri meseca, na kreativan način učili o sredini u kojoj žive i o tradiciji, osobenostima, kulturi i jeziku svojih suseda - Mađara, Slovaka, Srba i Rumuna.
detaljnije >>
23-09-13

Rok za podnošenje predloga projekata za program Aktivne zajednice je 26. septembar

U toku je konkurs Trag fondacije za program Aktivne zajednice. Rok za podnošenje predloga projekata je 26. septembar 2013. godine do 17h.


detaljnije >>
20-08-13

Novi rok za podnošenje predloga projekata u septembarskoj rundi programa Aktivne zajednice

U toku je konkurs Trag fondacije  za program Aktivne zajednice. Novi rok za podnošenje predloga projekata je 26. septembar 2013. godine do 17 časova.

detaljnije >>
03-07-13

Dodeljene donacije u martovskoj rundi Aktivnih zajednica

U martovskoj  rundi odlučivanja Balkanski fond za lokalne inicijative dodelio je donacije za 16 organizacija civilnog društva i neformalnih grupa iz Srbije, u ukupnom iznosu od 5.511.790,00 dinara.
detaljnije >>
07-05-13

Dodeljena sredstva OCD za program Aktivne zajednice

U okviru programa Aktivne zajednice Balkanski fond za lokalne inicijative (BCIF) tokom aprila dodelio je donacije za 40 organizacija civilnog društva i neformalnih grupa iz Srbije u ukupnom iznosu od 12. 843. 273,00 dinara, za podršku projektima koji su izabrani na konkursima završenim u oktobru 2012. i januaru 2013. godine.
Početkom juna biće poznati rezultati konkursa koji je trajao do 4. aprila 2013. godine.

detaljnije >>
18-04-13

Doživite grad kroz objektiv mladih iz marginalizovanih grupa - OkO grada!

Danas se otvara izložba fotografija polaznika projekta OkO grada u 19h, u galeriji Artget Kulturnog centra Beograda, Knez Mihailova 6.
Sve fotografije su ponuđene na prodaju, a od prikupljenih sredstava biće formiran fond za školovanje i stručno usavršavanje polaznika projekta.
Projekat je podržan u okviru BCIF-ovog programa Aktivne zajednice.

detaljnije >>
29-03-13

Završene promocije programa Aktivne zajednice u gradovima Srbije

Skoro 170 predstavnika iz 140 organizacija civilnog društva imalo je priliku da se detaljnije upozna sa programom Aktivne zajednice, kao i aktuelnim konkursima, tokom promocija koje su predstavnice i predstavnici Balkanskog fonda za lokalne inicijative održali u Zrenjaninu, Subotici , Nišu, Boru, Prijepolju i Novom Pazaru, u prva tri meseca ove godine.

detaljnije >>
25-03-13

Produžen rok konkursa za podnošenje predloga projekata u martovskoj rundi programa Aktivne zajednice

Zbog velikog interesovanja organizacija i neformalih grupa iz cele Srbije za program Aktivne zajednice, produžujemo rok za podnošenje predloga projekta do 04.  aprila 2013. godine do 17 časova.

Za program Aktive zajednice mogu se prijaviti lokalna udruženja i neformalne grupe građana/ki iz Srbije sa maksimalnim iznosom budžeta projekta do 400.000,00 dinara.

Osnovni cilj programa Aktivne zajednice je unapređenje i razvoj lokalnih zajednica u Srbiji, kroz podsticanje aktivnog uključenja građana/ki u rešavanje problema.

detaljnije >>
06-03-13

Održane promocije programa Aktivne zajednice u Nišu i Boru

Više od 70 predstavnika organizacija civilnog društva imalo je priliku da se detaljnije upozna sa programom Aktivne zajednice, kao i aktuelnim konkursima, tokom promocija koje su predstavnici Balkanskog fonda za lokalne inicijative održali u Nišu i Boru u poslednjoj nedelji februara.

detaljnije >>
21-02-13

POZIV: Predstavljanje programa Aktivne zajednice u Boru 26. februara 2013.

Balkanski fond za lokalne inicijative vas poziva na prezentaciju, čija je namera da se uspostavi aktivna razmena o potrebama, problemima i idejama sa kojima se možete prijaviti na konkurs za dodelu sredstava iz programa Aktivne zajednice, koja će biti održana u Boru u saradnji sa organizacijom „Aurora”, u utorak 26. februara 2013. god. od 12:00-14:00h, u Gradskoj biblioteci Bor  u ulici Moše Pijade br. 19.

detaljnije >>
20-02-13

POZIV: Predstavljanje programa Aktivne zajednice u Nišu 22. februara 2013.

Balkanski fond za lokalne inicijative vas poziva na prezentaciju - čija je namera da se uspostavi aktivna razmena o potrebama, problemima i idejama sa kojima se možete prijaviti na konkurs za dodelu sredstava iz programa Aktivne zajednice - koja će se održati u Nišu u petak 22. februara 2013. godine od 12:00-14:30h, u Medija centru Niš u Obrenovićevoj ulici br. 38.

detaljnije >>
12-02-13

Novi rok za podnošenje predloga projekata u martovskoj rundi programa Aktivne zajednice

U toku je konkurs Balkanskog fonda za lokalne inicijative (BCIF) za program Aktivne zajednice.
Za program Aktivne zajednice mogu se prijaviti lokalna udruženja i neformalne grupe građana/ki iz Srbije sa maksimalnim iznosom budžeta projekta do 400.000,00 dinara.

detaljnije >>
28-01-13

Počele promocije programa BCIF-a u gradovima Srbije

Balkanski fond za lokalne inicijative u saradnji sa Centrom za razvoj civilnog društva održao je promociju programa Aktivne zajednice, Uspešan fandrejzing i Javno zastupanje, u Zrenjaninu 23. januara 2013. godine.
Na prvoj od planiranih šest prezentacija,  koje će biti organizovane širom Srbije,  prisustvovali  su predstavnici i predstavnice  34 organizacije civilnog društa iz Bečeja, Kikinde, Nove Crnje, Zrenjanina i drugih gradova Vojvodine.

detaljnije >>
25-01-13

POZIV: Predstavljanje programa Aktivne zajednice u Subotici 30. januara 2013.

Balkanski fond za lokalne inicijative vas poziva na prezentaciju - čija je namera da se uspostavi aktivna razmena o potrebama, problemima i idejama sa kojima se možete prijaviti na konkurs za dodelu sredstava iz programa Aktivne zajednice - koja će se održati u Subotici u sredu 30. januara 2013. godine od 12:00-15:00h, u sali SAVEZA STRUKOVNIH DRUŠTAVA I UDRUŽENJA u ulici Matije Korvina br.9.

Pored programa Aktivne zajednica, biće prezentovana i program Javno zastupanje Balkanskog fonda za lokalne inicijative.

detaljnije >>
24-01-13

U toku je konkurs za podnošenje predloga projekata u januarskoj rundi programa Aktivne zajednice

U toku je konkurs Balkanskog fonda za lokalne inicijative (BCIF) za program Aktivne zajednice.
Za program Aktive zajednice mogu se prijaviti lokalna udruženja i neformalne grupe građana/ki iz Srbije sa maksimalnim iznosom budžeta projekta do 400.000,00 dinara.

detaljnije >>
21-01-13

OBAVEŠTENJE O PROMOCIJAMA PROGRAMA BCIF-a

Promocija u Zrenjaninu je prva u nizu promocija programa koje sprovodi Balkanski fond za lokalne inicijative tokom 2013 godine.
Biće organizovano još 5 promocija u ostalim gradovima Srbije, tako da sve zainteresovane organizacije treba da prate pozive na našem sajtu i da se prijave za prisustvo na promociji u sebi najbližem gradu.

detaljnije >>
18-01-13

POZIV NA PREDSTAVLJANJE PROGRAMA AKTIVNE ZAJEDNICE

Balkanski fond za lokalne inicijative vas poziva na prezentaciju - čija je namera da se uspostavi aktivna razmena o potrebama, problemima i idejama sa kojima se možete prijaviti na konkurs za dodelu sredstava iz programa Aktivne zajednice - koja će se održati u Zrenjaninu, u sredu 23. januara 2013. godine od 11:00-14:00 h, u sali Zgrade udruženja građana u ulici Makedonskoj br 11. 

Pored programa Aktivne zajednica, biće prezentovana još dva programa Balkanskog fonda za lokalne inicijative – Uspešan fandrejzing Javno zastupanje

Poziv na predstavljanje programa Aktivne zajednice


detaljnije >>
11-01-13

Otvoren konkurs za podnošenje predloga projekata u januarskoj rundi programa Aktivne zajednice

U toku je konkurs Balkanskog fonda za lokalne inicijative (BCIF) za program Aktivne zajednice.
Za program Aktive zajednice mogu se prijaviti lokalna udruženja i neformalne grupe građana/ki iz Srbije sa maksimalnim iznosom budžeta projekta do 400.000,00 dinara.

Inicijative treba da se odnose na lokalnu zajednicu, podstiču aktivno uključenje građana/ki i donose širu dobrobit lokalnoj zajednici koristeći lokalne potencijale i resurse, kao i saradnju sa drugim sektorima na lokalnom nivou. Program nije tematski ograničen, te se predlozi projekata mogu odnositi na najrazličitije oblasti: kultura, međuetnička tolerancija i saradnja, rad sa decom i mladima, međugenercijska saradnja, zaštita životne sredine, učešće građana u procesu odlučivanja, pomoć ranjivim  grupama i njihova inkluzija, itd.

detaljnije >>

Arhiva 2012.

21-09-12

Obaveštenje za sve organizacije civilnog društva i neformalne grupe građana koje su se prijavile na program Aktivnih zajednica u periodu od 15.09. do 21.09. 2012. god.

Zbog tehničkih problema sa serverom molimo sve predstavnike organizacija civilnog društva i neformalnih grupa građana koji su se prijavili na program Aktivnih zajednica od 15. do 21.09. 2012. da ponove svoju prijavu do kraja konkursa – 04.10.2012. do 17 h. Kao potvrdu da smo primili vašu prijavu poslaćemo vam odgovor iz kancelarije. Izvinjavamo se zbog ovih smetnji i zahvaljujemo na strpljenju!...

detaljnije >>
17-09-12

Obaveštenje za sve organizacije civilnog društva i neformalne grupe građana koje su se prijavile ili nameravaju da se prijave na program Aktivne zajednice

Zbog tehničkih problema sa serverom molimo sve predstavnike organizacija civilnog društva i neformalnih grupa građana koji su se prijavili ili nameravaju da se prijave na program Aktivne zajednice, da ponove svoju prijavu za 5 dana. Bicete sigurni da je vasa prijava stigla tek kad dobijete odgovor iz kancelarije. Izvinjavamo se zbog ovih smetnji i zahvaljujemo na strpljenju!...

detaljnije >>
10-09-12

Novi rok za podnošenje predloga projekata u oktobarskoj rundi programa Aktivne zajednice

U toku je konkurs Balkanskog fonda za lokalne inicijative (BCIF) za program Aktivne zajednice. Za program Aktive zajednice mogu se prijaviti lokalna udruženja i neformalne grupe građana/ki iz Srbije sa maksimalnim iznosom budžeta do 350.000,00 dinara...

detaljnije >>
27-08-12

Dodeljene donacije u majskoj rundi Aktivnih zajednica

U majskoj rundi odlučivanja Balkanski fond za lokalne inicijative dodelio je donacije za 7 organizacija civilnog društva i neformalnih grupa iz Srbije, u ukupnom iznosu od 2.154.354,00 dinara. Podršku su dobile sledeće organizacije...

detaljnije >>
14-05-12

Uključi se

Mladi iz mesta  Straža, nadomak Loznice, okupili su se oko projekta uređenja centra sela, kroz  akciju Uključi se. Ideja ove grupe mladih entuzijasta, „Mladi u Stražu“, je motivisanje stanovnika sela, naročito omladine da na kreativan način preuzmu aktivnu ulogu u kreiranju sadržaja u svojoj lokalnoj zajednici...

detaljnije >>
12-05-12

Uređenje okoline vodopada Ripaljka

Projektom Priroda i turizam – Sokobanja i Ripaljka, koji realizuje Planinarsko društvo “Oštra čuka” - uz podršku Balkanskog fonda za lokalne inicijative, a kroz program Aktivne zajednice  -  u prvoj fazi realizacije uklonjene su divlje deponije, proširene i uređene staze, postavljane informativno-turističke table, kante za smeće i izrađen je i postavljan mostić u podnožju vodopada Ripaljka...

detaljnije >>
01-05-12

U toku je konkurs za program Aktivne zajednice

U toku je konkurs Balkanskog fonda za lokalne inicijative (BCIF) za program Aktivne zajednice. Za program Aktive zajednice mogu se prijaviti lokalna udruženja i neformalne grupe građana/ki iz Srbije sa maksimalnim iznosom budžeta do 350.000,00 dinara...

detaljnije >>
12-04-12

Dodeljene donacije u februarskoj rundi Aktivnih zajednica

U februarskoj rundi odlučivanja, Balkanski fond za lokalne inicijative je, kroz program Aktivne zajednice, dodelio donacije za dvanaest projekata u vrednosti od 3.572.737 dinara. Za realizaciju svojih inicijativa podršku su dobili...

detaljnije >>

Arhiva 2011.

09-12-11

Dodeljene donacije u oktobarskoj rundi Aktivnih zajednica

U oktobarskoj rundi odlučivanja, Balkanski fond za lokalne inicijative je, kroz program Aktivne zajednice, dodelio donacije za osam projekata u vrednosti od  2.510.365 dinara...

detaljnije >>
02-09-11

Novi rok za podnošenje predloga projekata u oktobarskoj rundi programa Aktivne zajednice

U toku je konkurs Balkanskog fonda za lokalne inicijative (BCIF) za program Aktivne zajednice. Za program Aktive zajednice mogu se prijaviti lokalna udruženja i neformalne grupe građana/ki iz Srbije sa maksimalnim iznosom budžeta do 350.000,00 dinara.

Inicijative treba da se odnose na lokalnu zajednicu, podstiču aktivno uključenje građana/ki i donose širu dobrobit lokalnoj zajednici koristeći lokalne potencijale i resurse, kao i saradnju sa drugim sektorima na lokalnom nivou...

detaljnije >>
27-07-11

Dodeljeno deset donacija u programu Aktivne zajednice

U majskoj rundi odlučivanja, Balkanski fond za lokalne inicijative je, u okviru programa Aktivne zajednice, dodelio donacije za deset projekata u vrednosti od 2.726.237,00 dinara. Za realizaciju svojih inicijativa podršku su dobili...

detaljnije >>
29-04-11

Dodeljene donacije u martovskoj rundi Aktivnih zajednica

U martovskoj rundi odlučivanja, Balkanski fond za lokalne inicijative je, u okviru programa Aktivne zajednice, dodelio donacije za dvanaest projekata u vrednosti od 3.815.424,00 dinara. Za realizaciju svojih inicijativa podršku su dobili: ...

detaljnije >>
04-04-11

Otvoren majski konkurs programa Aktivne zajednice

U toku je konkurs Balkanskog fonda za lokalne inicijative (BCIF) za program Aktivne zajednice. Za program Aktive zajednice mogu se prijaviti lokalna udruženja i neformalne grupe građana/ki iz Srbije sa maksimalnim iznosom budžeta do 350.000,00 dinara. Inicijative treba da se odnose na lokalnu zajednicu, podstiču aktivno uključenje građana/ki i donose širu dobrobit lokalnoj zajednici koristeći lokalne potencijale i resurse,...

detaljnije >>
08-02-11

Novi rok za podnošenje predloga projekata u martovskoj rundi programa Aktivne zajednice

U toku je konkurs Balkanskog fonda za lokalne inicijative (BCIF) za program Aktivne zajednice. Za program Aktive zajednice mogu se prijaviti lokalna udruženja i neformalne grupe građana/ki iz Srbije sa maksimalnim iznosom budžeta do 350.000,00 dinara...

detaljnije >>
20-01-11

Martovska runda programa Aktivne zajednice

U toku je konkurs Balkanskog fonda za lokalne inicijative (BCIF) za program Aktivne zajednice. Za program Aktive zajednice mogu se prijaviti lokalna udruženja i neformalne grupe građana/ki iz Srbije sa maksimalnim iznosom budžeta do 350.000,00 dinara...

detaljnije >>

Arhiva 2010.

24-11-10

Dodeljene donacije u oktobarskoj rundi Aktivnih zajednica

U oktobarskoj rundi odlučivanja, Balkanski fond za lokalne inicijative je, kroz program Aktivne zajednice, dodelio donacije za devet projekata u vrednosti od 2.963.086 dinara...

detaljnije >>
03-09-12

Oktobarska runda programa Aktivne zajednice

U toku je konkurs Balkanskog fonda za lokalne inicijative (BCIF) za program Aktivne zajednice. Za program Aktive zajednice mogu se prijaviti lokalna udruženja i neformalne grupe građana/ki iz Srbije sa maksimalnim iznosom budžeta do 350.000,00 dinara...

detaljnije >>
26-07-10

Dodeljene donacije u junskoj rundi Aktivnih zajednica

U junskoj rundi odlučivanja, Balkanski fond za lokalne inicijative dodelio je, kroz programAktivne zajednice, donacije za šest projekata u vrednosti od 1.931.536 dinara. Za realizaciju svojih inicijativa podršku su dobili...

detaljnije >>
09-06-10

Konkurs za program Aktivne zajednice zatvoren 8. juna

Obaveštavamo vas da je junska runda dodele donacija programa Aktivne zajednicezatvorena 08.06.2010. godine. BCIF se zahvaljuje svima koji su poslali predloge projekata...

detaljnije >>
19-05-10

Junska runda programa Aktivne zajednice

U toku je konkurs Balkanskog fonda za lokalne inicijative (BCIF) za program Aktivne zajednice. Za program Aktive zajednice mogu se prijaviti lokalna udruženja i neformalne grupe građana/ki iz Srbije sa maksimalnim iznosom budžeta do 350.000,00 dinara...

detaljnije >>
21-04-10

Dodeljene donacije u martovskoj rundi Aktivnih zajednica

U martovskoj rundi odlučivanja, Balkanski fond za lokalne inicijative dodelio je, kroz program Aktivne zajednice, donacije za osam projekata u vrednosti od 2,839,272.00 dinara...

detaljnije >>
11-01-10

Martovska runda programa Aktivne zajednice

U toku je konkurs Balkanskog fonda za lokalne inicijative (BCIF) za program Aktivne zajednice. Za program Aktive zajednice mogu se prijaviti lokalna udruženja i neformalne grupe građana/ki iz Srbije sa maksimalnim iznosom budžeta do 350.000,00 dinara.

detaljnije >>

  

 

 

 

O nama | Donacije | Razvoj filantropije | Javne politike | Usluge | Doniraj | Uspešne priče | Kontakt | Arhiva

Početna stranica | Uslovi korišćenja | Administrator