Kontakt | E-biblioteka | Galerija

Arhiva

BCIF :: Arhiva :: Podrška lokalnim zajednicama nakon poplava

Vesti

Arhiva 2016.

-

Arhiva 2014.

30-12-14

Trag prikupio blizu 5 miliona dinara za podršku poplavljenim zajednicama

Tokom maja meseca 2014. godine Srbiju su zadesile poplave i mnoge lokalne zajednice su bile ugrožene. Trag fondacija je odmah reagovala i podržala organizacije civilnog društva koje su se aktivirale da pomognu u saniranju posledica poplave. Takođe, Trag je preusmerio namenu svog računa za “opštu podršku” i donacije primljene na ovaj račun su upotrebljene za podršku lokalnim organizacijama uključenim u čišćenje i oporavak ugroženih zajednica.

detaljnije >>
18-11-14

Podržani projekti u septembarskoj, vanrednoj rundi Aktivnih zajednica za poplavljena područja

U septembarskoj, vanrednoj rundi odlučivanja, Trag fondacija podržala je projekte 9 organizacija civilnog društva i neformalnih grupa iz Srbije, u ukupnom iznosu od 3,424,838.00 dinara. Cilj programa Aktivne zajednice za poplavljena područja je podrška izgradnji kapaciteta lokanih organizacija civilnog društva da odgovore na potrebe zajednica koje su ugrožene poplavama u Srbiji. 

detaljnije >>
29-08-14

Produžen rok konkursa za podnošenje predloga projekta za program Aktivne zajednice za poplavljena područja

Zbog velikog interesovanja organizacija i neformalih grupa za program Aktivne zajednice za poplavljena područja, produžujemo rok za podnošenje predloga projekta do 08.  septembra 2014. godine do 17 časova.Za program Aktive zajednice za poplavljena područja mogu se prijaviti lokalna udruženja i neformalne grupe građana/ki iz Srbije sa maksimalnim iznosom budžeta projekta do 400.000,00 dinara.

detaljnije >>
06-08-14

Otvoren konkurs Aktivne zajednice za poplavljena područja

Trag fondacija otvara konkurs Aktivne zajednice za poplavljena područja, u okviru programa Aktivne zajednice, koji je usmeren isključivo na podršku lokalnim zajednicama ugroženim poplavama u prethodnom periodu.

detaljnije >>
28-07-14

Kontinuirana podrška angažovanim organizacijama na sanaciji posledica poplava

Uz podršku naših prijateljica i prijatelja do sada smo uspeli da sa 10.722,37 USD podržimo osam organizacija koje su pomogle svojim sugrađanima neposredno nakon poplava u devet opština u Srbiji. Inicijalna podrška bila je izuzetno važna. Organizacije su obezbedile osnovna sredstva za saniranje štete u domovima najugroženijih i omogućile im osnovne uslove za život.

detaljnije >>
24-07-14

Radionice za 60. dece iz poplavom pogođene Osečine

“Asocijacija Duga” iz Šapca, u saradnji sa Crvenim krstom i Kulturnim centrom iz Osečine, početkom jula organizovala je za šezdesetoro dece iz Osečine četiri psihološke i kreativne radionice, kao i psihološku podršku njihovim roditeljima.Pored druženja na radionicama, deca su dobila i paketiće sa školskim priborom kao i slatkiše.

detaljnije >>
15-07-14

Tri uspešne priče

Loznica - Odlična saradnja civilnog društva i kriznih, Trstenik – Solidarnost na delu Asocijacija, Duga Šabac – Aktivisti za primerPredstavljamo vam tri priče tri organizacije koje su među prvima izašle na teren i pomogle stanovništvu ugroženom poplavama.

detaljnije >>
23-06-14

Žensko udruženje kolubarskog okruga nastavlja da pomaže najugroženijim sugrađanima

“Ženskom udruženju kolubarskog okruga” iz Velikih Crljena u opštini Lazarevac, danas su uplaćena sredstva u iznosu od 106.250,00 RSD za sanaciju i dezinfekciju domova najugroženijih sedam domaćinstava u ovom selu. 

detaljnije >>
20-06-14

Za tri inicijative građana iz Krupnja, Malog Zvornika i Trstenika prikupljeno 9 000 evra na DobroČiniTi događaju

Uz podršku više od 80 pojedinaca, nekoliko kompanija i organizacija, prikupljeno je 1.032.000 dinara za tri inicijative iz područja zahvaćenim poplavom, na drugom DobroČiniTi događaju, u organizaciji Catalyst fondacije, održanom 17.juna u Domu omladine Beograda.

detaljnije >>
17-06-14

“Eko dvorište” u akciji pomoći ugroženim komšijama

Udruženju “Eko dvorište” iz Obrenovca danas je uplaćena donacija u iznosu od 270.000,00 RSD za akciju pomoći u čišćenju kuća 70 porodica ugroženih poplavom u ovom gradu.

detaljnije >>
28-05-14

"Izopačeni" igrali prošlog vikenda u dobrotvorne svrhe

Predstava "Izopačeni", u režiji Andreja Nosova izvedena je 24. i 25. maja u Bitef teatru u dobrotvorne svrhe, a prikupljenih 15.290,00 RSD biće upotrebljeno za saniranje posledica u poplavljenim područjima. Ulaz na predstavu bio je besplatan, uz novčanu donaciju po želji.

detaljnije >>
26-05-14

OI „Bajina Bašta“ rasčišćava odronom zatrpane kuće

Odred izviđača „Bajina Bašta“ sa najmanje 50 volontera i volonterki narednih dana radiće na rasčišćavanju odronom zatrpanih kuća, kojima ne može da se priđe sa teškom mehanizacijom, kao i seoskog puta, čijim potkopavanjem bi 800 žitelja iz četiri zaseoka moglo da bude odsečeno od Bajine Bašte.

detaljnije >>
22-05-14

UG “Iskra” u akciji dezinfekcije seoskih domaćinstava

Udruženje građana “Iskra” iz Loznice u protekla dva dana učestvovalo je u dezinfikovanju 167 seoskih domaćinstava, sa pomoćnim zgradama i ekonomskim delom sa dvorištom, u Banji Koviljači, selu Jelavu i Lipnički Šor.

detaljnije >>
21-05-14

Uz podršku prijatelja Traga upućene prve donacije za OCD

Uz podršku naših prijatelja i prijateljica do sada smo uspeli da podržimo četiri organizacije iz četiri zajednice koje aktivno rade na saniranju posledica poplave, u ukupnom iznosu od 184.000,00 RSD.

detaljnije >>
20-05-14

Počela akcija čišćenja terena nakon poplave u Grabovcu

Udruženje građana “Jerinin grad” juče je započelo akciju čišćenja terena nakon poplave, u selu Grabovac kod Trstenika. Poplavom je u ovom selu pogođeno 1000 građana, a u  akciju je trenutno uključeno 25 volontera ovog udruženja.

detaljnije >>
19-05-14

Podržimo lokalne OCD u sanaciji štete nastale u poplavama

Organizacije civilnog društva koje Trag fondacija podržava u lokalnim zajednicama aktivirale su se da pomognu u saniranju posledica poplave.Trag je preusmerio namenu svog računa za “opštu podršku”. Sve donacije primljene na ovaj račun biće upotrebljene za podršku lokalnim organizacijama uključenim u čišćenje i oporavak ugroženih zajednica.

detaljnije >>
18-05-14

Donacije za podršku rehabilitaciji i rekonstrukciji pogođenih zajednica

Trag fondacija je uz sve građane i građanke pogođene poplavama. Podržavamo napore svih koji su angažovani za pomoć ovih dana, ali smo svesni da će potrebe tek biti ogromne i dugoročne, i pozivamo građane i organizacije da razmišljaju na taj način. Trag fondacija će učiniti sve što može kako bi pomogla a da, pritom, ne doprinosi haosu. Od danas će sve donacije koje pristignu na naš račun za Opštu podršku biti usmerene na podršku rehabilitaciji i rekonstrukciji pogođenih zajednica. 

detaljnije >>

  

 

 

 

O nama | Donacije | Razvoj filantropije | Javne politike | Usluge | Doniraj | Uspešne priče | Kontakt | Arhiva

Početna stranica | Uslovi korišćenja | Administrator