Kontakt | E-biblioteka | Galerija

Donacije


Trag fondacija :: Donacije za OCD :: Aktivne zajednice

Vesti

Arhiva 2016.

27-04-16

Podržani projekti u martovskoj rundi Aktivnih zajednica

U martovskoj rundi odlučivanja Trag fondacija podržala je projekte 12 organizacija civilnog društva i neformalnih grupa iz Srbije, u ukupnom iznosu od 2,791,522.00 dinara. 

detaljnije >>
03-02-16

Novi rok za podnošenje predloga projekata u martovskoj rundi programa Aktivne zajednice

U toku je konkurs Trag fondacije za program Aktivne zajednice. Za program Aktive zajednice mogu se prijaviti lokalna udruženja i neformalne grupe građana/ki iz Srbije sa maksimalnim iznosom budžeta projekta do 350.000,00 dinara.

Novi rok za podnošenje predloga projekata je 17. mart 2016. godine do 17 časova.
 

detaljnije >>

Arhiva 2015.

12-11-15

Muzika je za svakoga, hvala što dolazite!

U Beogradu je, na više scena, održan treći po redu festival klasične i savremene umetničke muzike BUNT, od 1. do 9. novembra 2015, pod afirmativnim nazivom Muzika je za svakoga, hvala što dolazite. Više od 50 umetnika je učestvovalo u seriji sjajnih koncerata koji su oduševili beogradsku publiku. Jedan od najdirljivijih koncerata je bio i koncert Dečije zavrzlame, održan 8. novembra u AKUD-u Lola, na kojem su zajedno nastupali hor dece sa autizmom i Dečiji hor RTS-a.  


detaljnije >>
28-10-15

“Svetlost” ponovo radi u Smederevu!

U subotu, 24. oktobra, u Smederevu je otvoren Omladinski kulturni centar “Svetlost”, u prostorijama nekadašnjeg bioskopa koji je bio kulturološki najvažnija tačka okupljanja mladih. Uz bogat kulturno umetnički program, mladi Smedereva su ponovo oživeli ovaj prostor, putem plesa, pozorišnih predstava, koncerata, tribina, itd.detaljnije >>
22-10-15

Podržani projekti u septembarskoj rundi Aktivnih zajednica

U septembarskoj rundi odlučivanja Trag fondacija podržala je projekte 11 organizacija civilnog društva i neformalnih grupa iz Srbije, u ukupnom iznosu od 2,996,878.20 dinara.
detaljnije >>
15-10-15

Glas zajednice za Bitku za spas zaječarskih bastiona

Završeno je online glasanje za program Aktivne zajednice. Za 20 projekata koji su ušli u uži krug, pristiglo je ukupno 13.633 glasova. Najveći broj glasova - 3.632 dobila je inicijativa BITKA ZA SPAS ZAJEČARSKIH BASTIONA, OPSD „Dragan Radosavljević“ iz Zrenjanina.detaljnije >>
01-10-15

Glas zajednice za Aktivne zajednice

Online glasanje je novina u procesu dodele donacija za program Aktivne zajednice. Ideja je da se zajednica uključi oko projekta koji će biti sproveden i tako obezbedi dodatni glas u 3. krugu gde prijave i preporuke pregleda Tragov Odbor za donacije koji donosi konačnu odluku o tome koje inicijative će biti podržane.

Podržite svoje favorite! Projekat sa najviše glasova obezbediće DODATNI GLAS na Odboru za donacije i tako povećati šansu za dobijanje finansijske podrške.

detaljnije >>
03-09-15

Napravljena Eko učionica u Nišu

Aktivne su zajednice tokom leta širom Srbije! “Omladinski kutak“ je u Nišu, u četvrtak 27. avgusta i u nedelju 30. avgusta, organizovao uspešne akcije formiranja tzv. Eko učionice, učionice na otvorenom, na desnoj obali reke Nišave, u naselju Donja Vrežina, u Nišu.


detaljnije >>
02-09-15

Produžen rok konkursa za podnošenje predloga projekata u septembarskoj rundi programa Aktivne zajednic

Zbog velikog interesovanja organizacija i neformalih grupa iz cele Srbije za program Aktivne zajednice, produžujemo rok za podnošenje predloga projekta do 9. septembra 2015. godine do 17 časova.

Za program Aktive zajednice mogu se prijaviti lokalna udruženja i neformalne grupe građana/ki iz Srbije sa maksimalnim iznosom budžeta projekta do 350.000,00 dinara.

detaljnije >>
20-07-15

Novi rok za podnošenje predloga projekata u septembarskoj rundi programa Aktivne zajednice

U toku je konkurs Trag fondacije  za program Aktivne zajednice. Za program Aktive zajednice mogu se prijaviti lokalna udruženja i neformalne grupe građana/ki iz Srbije sa maksimalnim iznosom budžeta projekta do 350.000,00 dinara. Novi rok za podnošenje predloga projekata je 3. septembar 2015. godine do 17 časova.
Posebna pažnja ovog puta će se obratiti na projekte čije su aktivnosti usmerene na decu bez roditeljskog staranja. 


detaljnije >>
16-07-15

U toku je Lurban fest u Lučanima

Među aktivnim zajednicama ovog leta su mladi iz Lučana. Bogat kulturno umetnički i sportski program festivala Lurban festa, koji su organizovali i koji traje celog leta, okuplja veliki broj Lučanaca. Pored izložbe dečijih umetničkih radova, pozorišnih predstava, koncerata, sportskih aktivnosti organizatori festivala, udruženje Lučani u srcu, najavljuju još mnogo zanimljivih događaja, kao i maskenbal 1. avgusta. 


detaljnije >>
15-07-15

Otvoren omladinski centar u Sonti

U subotu, 11. jula u 20 sati u Sonti svečano su otvorene prostorije Centra za kulturu i obrazovanje Sonta. Novootvoreni prostor nalazi se u centru sela, na adresi J.J. Zmaja br. 73 i služiće za rad centra, kao i svim mladima, ali i drugima koji žele da se okupljaju, uče, rade i realizuju svoje ideje. 


detaljnije >>
29-06-15

"Uređujem štа mi smetа, zbog lepše Kucure i svetа"

Udruženje grаđаnа Vrbаški edukаtivni centаr nаjаvilo je početаk projektа "Uređujem štа mi smetа, zbog lepše Kucure i svetа", tokom kojeg će biti orgаnizovаne edukаtivne rаdionice, uređenje jаvnih površinа, i kаo glаvni cilj projektа, kаko je rečeno nа konferenciji zа medije, rekonstruisаnа letnjа binа u centru Kucure. Nа ovom mestu nа dаn svečаnog otvаrаnjа bine biće orgаnizovаn i koncert zа mlаde.

Projekаt UG Vrbаški edukаtivni centаr podržаlа je Trag fondаcijа, kroz program Aktivne zajednice.


detaljnije >>
26-06-15

RECIKLI(G)RAM – izgradnja dečjih igrališta od starih guma

U jagodinskom selu Ribare do novembra trajaće realizacija projekta RECIKLI(G)RAM – izgradnja dečjih igrališta od starih guma, kao i izgradnja reciklažnog dvorišta.

Ribare bi trebalo da dobije klackalice, ljuljaške, njihalice, klupice i drugo, na tri lokacije u selu. U reciklažnom dvorištu biće postavljeni kontejneri za komunalni otpad, PET ambalažu, ALU limenke i karton. Nakon prikupljanja materijal će biti odnet na reciklažu, a sredstva prikupljena na taj način koristiće se za izradu novih igrališta i druge aktivnosti za decu.

detaljnije >>
01-06-15

Otvoren OYF društveni centar i izložba fotografija „Obrenovac prati brane”

Fondacija za mlade Obrenovca otvorila je u petak 29. maja adaptiran i opremljen društveni centar za mlade predstavljanjem izložbe fotografija „Obrenovac prati brane”, koja je realizovana uz podršku Trag fondacije.

Projektom „Obrenovac prati brane” Fondacija za mlade Obrenovca  želela  je da motiviše lokalno stranovništvo da se aktivno uključi u rešavanje problema u svojoj zajednici, i da kroz praćenje obnova na branama i nasipima u Obrenovcu, prati i nadgleda aktivnosti nadležnih institucija u saniranju posledica majskih poplava.

detaljnije >>
28-05-15

Obrenovac dobija prvi OYF društveni centar

Godinu dana nakon poplava koje su pogodile Obrenovac, deca i mladi ove opštine imaće na raspolaganju prostor za okupljanje, edukaciju i različite aktivnosti. Zvanično otvaranje OYF društvenog centra održaće se 29. maja sa početkom u 17.00 predstavljanjem izložbe fotografija “Obrenovac prati brane”. Kratkim govorima prisutne će pozdraviti predstavnici Fondacije za mlade Obrenovca, donatora i partnera a nakon toga sledi svirka obrenovačkih umetnika. 


detaljnije >>
27-05-15

Podržani projekti u martovskoj rundi Aktivnih zajednica

U martovskoj  rundi odlučivanja Trag fondacija podržala je projekte sedam organizacija civilnog društva i neformalnih grupa iz Srbije, u ukupnom iznosu od 2,088,470.00 dinara. Osnovni cilj programa Aktivne zajednice je unapređenje i razvoj lokalnih zajednica u Srbiji, kroz podsticanje aktivnog uključenja građana/ki u rešavanje problema. 


detaljnije >>
20-04-15

Održana izložba patenata za slepe i slabovide osobe

Izložba patenata slepog inovatora Velisava Dragićevića iz Zvečke održana je u petak 17. aprila 2015. godine u Sportskom kulturnom centru u Obrenovca, u organizaciji „Centra za nove ideje“.
Ova jednodnevna izložba je deo projekta Razbistrimo Obrenovac namenjenog unapređenju položaja slepih i slabovidih osoba, koji realizuje „Centra za nove ideje“.


detaljnije >>
04-02-15

Novi rok za podnošenje predloga projekata u martovskoj rundi programa Aktivne zajednice

U toku je konkurs Trag fondacije  za program Aktivne zajednice.

Za program Aktive zajednice mogu se prijaviti lokalna udruženja i neformalne grupe građana/ki iz Srbije sa maksimalnim iznosom budžeta projekta do 350.000,00 dinara.

Novi rok za podnošenje predloga projekata je 20. mart 2015. godine do 17 časova.

detaljnije >>

Arhiva 2014.

11-12-14

Podržani projekti u oktobarskoj rundi Aktivnih zajednica

U oktobarskoj rundi odlučivanja Trag fondacija podržala je projekte 7 organizacija civilnog društva i neformalnih grupa iz Srbije, u ukupnom iznosu od 1,992,441.00 dinara.


detaljnije >>
17-11-14

Objava rezultata oktobarske runde programa Aktivne zajednice početkom decembra

Obaveštavamo vas da će rezultati oktobarske runde programa Aktivne zajednice biti objavljeni početkom decembra 2014. godine.

Hvala na razumevanju.

detaljnije >>
03-10-14

Aktivne žena iz ruralnih delova Priboja vraćaju stari sjaj ovoj opštini

Nakon prošlogodišnje uspešne akcije oživljavanja prostora oko Jarmovačkog potoka, žene okupljenje u organizaciju "Sačuvajmo selo", iz Priboja, pokrenule su inicijativu uređenja sela Kratovo.detaljnije >>
13-09-14

Novi rok za podnošenje predloga projekata u oktobarskoj rundi programa Aktivne zajednice

U toku je konkurs Trag fondacije  za program Aktivne zajednice. Za program Aktive zajednice mogu se prijaviti lokalna udruženja i neformalne grupe građana/ki iz Srbije sa maksimalnim iznosom budžeta projekta do 350.000,00 dinara. Novi rok za podnošenje predloga projekata je 9. oktobar 2014. godine do 17 časova.detaljnije >>
13-08-14

Otvoren Omladinski centar u Kljajićevu

“Centar za društveni razvoj” svečano je u subotu, 26. jula otvorio Omladinski centar u Kljajićevu, kod Sombora uz prisustvo blizu sto mladih ljudi, i nastup lokalnog rok benda, DJ-eva i Marcella Raspa iz Italije.

detaljnije >>
17-07-14

Podržani projekti u junskoj rundi Aktivnih zajednica

U junskoj  rundi odlučivanja Trag fondacija podržala je projekte sedam organizacija civilnog društva i neformalnih grupa iz Srbije, u ukupnom iznosu od 1.928.500,00 dinara.

detaljnije >>
16-07-14

Otvorena izložba “Umetnost u javnom prostoru - Beograd za putnike u prvom susretu”

Ako ste sinoć propustili spektakl na otvaranju izložbe “Umetnost u javnom prostoru - Beograd za putnike u prvom susretu” na Glavnoj železničkoj stanici, ne propustite samu izložbu koja je otvorena do 15.avgusta. Fotografije 76 autora i autorki, sa temom železnice, postavljene su na prozorima i peronima stanice.detaljnije >>
11-07-14

Uspešno završen projekat „Podrška hraniteljskim porodicama u Topoli“

Udruženje hranitelja i staratelja „Cvrčak“ iz Topole prezentovalo je 01. jula, u sali hotela „TRI O“, dostignuća šestomesečnog projekta „Podrška hraniteljskim porodicama u Topoli“, čiji je zadat bio integracija dece i mladih iz hraniteljskih porodica u život lokalne zajednice, kao i afirmacija hraniteljstva kao jednog od oblika zaštite dece bez roditeljskog staranja. Finansijsku podršku projektu pružila je fondacija Trag u okviru programa Aktivne zajednice.

detaljnije >>
18-06-14

Pčelarska škola u selu Temska

U želji da što više mladih iz Temske, sela pored Pirota, tu ostane da živi i radi Udruženje “Temska” osniva pčelarsku školu, koja počinje sa radom sredinom juna 2014.godine, uz podršku Traga.detaljnije >>
18-06-14

„Kreativnost kao lek“

Kreativne radionice u okviru projekta „Kreativnost kao lek“, art sekcije Društva za borbu protiv raka u Somboru, održavaju se od početka maja svake srede i petka u prostorijama “Centra Zdravka”.detaljnije >>
12-06-14

„Svaka duša je važna”

Grupnom izložbom slika korisnika psihijatrijskih usluga obeležena je završnica projekta „Svaka duša je važna“ Centra za edukaciju, istraživanje i razvoj iz Beograda, održanom 9. maja u UK Parobrod.
detaljnije >>
09-06-14

“Umetnost u javnom prostoru”

Umetnička grupa “Kaledioskop”, iz Beograda, sredinom maja održala je drugu foto radionicu, sa temom železnice, u okviru  projekta Umetnost u javnom prostoru, podržanog od strane Traga kroz program Aktivne zajednice.


detaljnije >>
13-05-14

Novi rok za podnošenje predloga projekata u junskoj rundi programa Aktivne zajednice

U toku je konkurs Trag fondacije za program Aktivne zajednice. Za program Aktive zajednice mogu se prijaviti lokalna udruženja i neformalne grupe građana/ki iz Srbije sa maksimalnim iznosom budžeta projekta do 400.000,00 dinara. Novi rok za podnošenje predloga projekata je 05. jun 2014. godine do 17 časova.


detaljnije >>
09-05-14

“Plovkom protiv droge”

Škola ribolova na kanalu Dunav-Tisa-Dunav u Vlajkovcu kod Vršca, održana je krajem aprila za 43 dečaka i devojčica školskog uzrasta, i njihove roditelje, u organizaciji KSR “Profiribolovac”.
detaljnije >>
07-05-14

Umetnost u javnom prostoru: Konkurs za izložbu fotografija na Glavnoj železničkoj stanici u Beogradu

Umetnička grupa “Kaledioskop”, iz Beograda,  raspisala je konkurs za izložbu fotografija čiji je sadržaj železnica i železnički saobraćaj.  Konkurs je otvoren do 30. maja, a nakon selekcije radova grupna izložba fotografija biće postavljena unutar Glavne železničke stanice Beograd, od 22. juna do 22. jula 2014.godine.detaljnije >>
23-04-14

Nedelja rokenrola u Čačku

MBS Grupa organizuje serijal besplatnih rok koncerata u Čačku, od 28. aprila do 3. maja, pod sloganom „Čačak – grad rokenrola – PREBROJAVANJE“. Koncerti se organizuju u saradnji sa internet portalom LiftMusic, lokalom Srpski pab, Kancelarijom za mlade Čačak i radio stanicom Xanadu, a uz finansijsku podršku Traga.detaljnije >>
15-04-14

Potpisani ugovori sa 16 OCD u okviru programa Aktivne zajednice

Trag fondacija podržala je 16 novih inicijativa građana donacijom u vrednosti od 50.000 dolara u okviru programa Aktivne zajednice. Na potpisivanju ugovora, upriličenom danas u prostorijama Trag fondacije, predstavljeni su projekti udruženja građana koji će u narednom periodu biti realizovani zahvaljujući ovoj podršci.detaljnije >>
09-04-14

Podržani projekti u februarskoj rundi Aktivnih zajednica

U februarskoj  rundi odlučivanja Trag fondacija podržala je projekte 16 organizacija civilnog društva i neformalnih grupa iz Srbije, u ukupnom iznosu od 5,473,096.00 dinara.

detaljnije >>
21-03-14

OI “Car Lazar” danas organizuje okrugli sto “Mladi i ekologija u Kruševcu”

Odred izviđača “Car Lazar” iz Kruševca danas organizuje okrugli sto, Mladi i ekologija u Kruševcu: iskustva u okviru projekta  "Sakupi smeće kad drugi neće",  u Centru za stručno usavršavanje (Balkanska 63, V sprat) od 11:00 do 13:00 časova.
detaljnije >>
04-03-14

Ponovo radi bioskop u Beloj Palanci

Tokom leta 2013. godine Centar za razvoj otvorenog društva “Agora“ zastupao je za ponovo pokretanje rada bioskopa u Beloj Palanci. Mladi ljudi su se okupili - skupljali potpise za peticiju, i uspeli da besplatno dobiju film „Šešir profesora Koste Vujića“ od produkcijske kuće Košutnjak film iz Beograda.


detaljnije >>
28-02-14

“Mala moćna muzika”

Muzičko društvo „Musica Viva“ iz Sombora kroz kreativno-muzičke radionice i različite kulturne sadržaje želi deci i mladima da obogati svakodnevnicu, a posebno deci iz osetljivih grupa.
 

detaljnije >>
25-02-14

"Udružimo različitosti"

Udruženje Volonterski centar iz Niša održalo je edukaciju za volontere u okviru projekta „Udružimo različitosti". Cilj projekta je inkluzija dece i mladih iz marginalizovanih društvenih grupa u život lokalne zajednice.detaljnije >>
21-02-14

Džez koncert Qzama Quartet u Kaluđerici 23.februara u okviru projekta „Mladi za mlade“

U okviru projekta „Mladi za mlade“, 23. febrara u 20h održaće se džez koncert u prostorijama MZ Kaluđerica. Ovo je prva aktivnost ovog tipa organizovana u ovom naselju. Koncert će održati Qzama kvartet koji su oformili renomirani muzičari poznati na srpskoj džez sceni. Ulaz je slobodan.
detaljnije >>
19-02-14

Novi rok za podnošenje predloga projekata u februarskoj rundi programa Aktivne zajednice

U toku je konkurs Trag fondacije za program Aktivne zajednice. Za program Aktive zajednice mogu se prijaviti lokalna udruženja i neformalne grupe građana/ki iz Srbije sa maksimalnim iznosom budžeta projekta do 400.000,00 dinara. Novi rok za podnošenje predloga projekata je 27. februar 2014. godine do 17 časova.detaljnije >>
14-02-14

Održan sajam OCD-a podržanih kroz projekat Civilno društvo za aktivne zajednice

Na danas održanom sajmu organizacija civilnog društva, podržanih u okviru projekta Civilno društvo za aktivne zajednice Trag fondacije, svoj rad predstavilo je 26 organizacija u holu Doma omladine u Beogradu.

Organizacije su na sajmu imale priliku da se upoznaju, razmene iskustva i ideje, uspostave kontakte i sklope saradnju.

detaljnije >>
11-02-14

POZIV: Sajam OCD podržanih kroz program Civilno društvo za aktivne zajednice Trag fondacije

Poštovani i poštovane,
 
Pozivamo vas da posetite Sajam organizacija civilnog društva, koje je Trag fondacija podržala u okviru projekta Civilno društvo za aktivne zajednice, 14. februara 2014. godine u holu Doma omladine, Makedonska 22/IV, Beograd u periodu od 10.30 do 13.30 časova. Na sajmu će se predstaviti 25 organizacija.


detaljnije >>
07-02-14

„Čačak – grad rokenrola“

Neformalna grupa mladih Čačana MBS započela je realizaciju projekta „Čačak – grad rokenrola“ u želji da obezbedi prostor za probe koji će čačanski muzičari moći da koriste besplatno ili za simboličnu nadoknadu. 


detaljnije >>
13-01-14

Organizovana prva Božićna konjička parada u Aranđelovcu

Prvi put u Aranđelovcu je organizovana Božićna konjička parada, u kojoj su učestvovale 32 osobe sa 14 konja. Paradu je pratilo i petnestak putničkih automobila koji su na ovaj način podržali promociju konjičkog sporta u Aranđelovcu. 
detaljnije >>

Arhiva 2013.

27-11-13

Podržani projekti u septembarskoj rundi Aktivnih zajednica

U septembarskoj  rundi odlučivanja Trag fondacija podržala je projekte 24 organizacije civilnog društva i neformalnih grupa iz Srbije, u ukupnom iznosu od 8.333.806,92 dinara.

detaljnije >>
13-11-13

Otvaranje Male topličke transverzale

Trag fondacija je u okviru programa Aktivne zajednice podržala otvaranje planinarske staze  “Mala toplička transverzala”, koju je u okviru istoimenog projekta organizovao Planinarsko smučarski klub Toplica iz Prokuplja, na čelu sa dugogodišnjim planinarom Ljubišom Jovićem.

detaljnije >>
08-11-13

"Mala škola izrade tradicionalnih rukotvorina"

Svakog četvrta udruženje građana "Etnodom Gorocvet Inđija" organizuje radionice rukotvorina za decu.
"Mala škola izrade tradicionalnih rukotvorina " sprovodi se od septembra do decembra tekuće godine, za  60 učenica i učenika četvrtog razreda, njihove roditelje i učiteljice OŠ “Petar Kočić” iz Inđije.


detaljnije >>
01-11-13

“Vesnini leptirići “

Mladi u Pančevu su na primeru multietičkog sela Vojlovica,  u protekla četiri meseca, na kreativan način učili o sredini u kojoj žive i o tradiciji, osobenostima, kulturi i jeziku svojih suseda - Mađara, Slovaka, Srba i Rumuna.
detaljnije >>
23-09-13

Rok za podnošenje predloga projekata za program Aktivne zajednice je 26. septembar

U toku je konkurs Trag fondacije za program Aktivne zajednice. Rok za podnošenje predloga projekata je 26. septembar 2013. godine do 17h.


detaljnije >>
20-08-13

Novi rok za podnošenje predloga projekata u septembarskoj rundi programa Aktivne zajednice

U toku je konkurs Trag fondacije  za program Aktivne zajednice. Novi rok za podnošenje predloga projekata je 26. septembar 2013. godine do 17 časova.

detaljnije >>
03-07-13

Dodeljene donacije u martovskoj rundi Aktivnih zajednica

U martovskoj  rundi odlučivanja Balkanski fond za lokalne inicijative dodelio je donacije za 16 organizacija civilnog društva i neformalnih grupa iz Srbije, u ukupnom iznosu od 5.511.790,00 dinara.
detaljnije >>
07-05-13

Dodeljena sredstva OCD za program Aktivne zajednice

U okviru programa Aktivne zajednice Balkanski fond za lokalne inicijative (BCIF) tokom aprila dodelio je donacije za 40 organizacija civilnog društva i neformalnih grupa iz Srbije u ukupnom iznosu od 12. 843. 273,00 dinara, za podršku projektima koji su izabrani na konkursima završenim u oktobru 2012. i januaru 2013. godine.
Početkom juna biće poznati rezultati konkursa koji je trajao do 4. aprila 2013. godine.

detaljnije >>
18-04-13

Doživite grad kroz objektiv mladih iz marginalizovanih grupa - OkO grada!

Danas se otvara izložba fotografija polaznika projekta OkO grada u 19h, u galeriji Artget Kulturnog centra Beograda, Knez Mihailova 6.
Sve fotografije su ponuđene na prodaju, a od prikupljenih sredstava biće formiran fond za školovanje i stručno usavršavanje polaznika projekta.
Projekat je podržan u okviru BCIF-ovog programa Aktivne zajednice.

detaljnije >>
29-03-13

Završene promocije programa Aktivne zajednice u gradovima Srbije

Skoro 170 predstavnika iz 140 organizacija civilnog društva imalo je priliku da se detaljnije upozna sa programom Aktivne zajednice, kao i aktuelnim konkursima, tokom promocija koje su predstavnice i predstavnici Balkanskog fonda za lokalne inicijative održali u Zrenjaninu, Subotici , Nišu, Boru, Prijepolju i Novom Pazaru, u prva tri meseca ove godine.

detaljnije >>
25-03-13

Produžen rok konkursa za podnošenje predloga projekata u martovskoj rundi programa Aktivne zajednice

Zbog velikog interesovanja organizacija i neformalih grupa iz cele Srbije za program Aktivne zajednice, produžujemo rok za podnošenje predloga projekta do 04.  aprila 2013. godine do 17 časova.

Za program Aktive zajednice mogu se prijaviti lokalna udruženja i neformalne grupe građana/ki iz Srbije sa maksimalnim iznosom budžeta projekta do 400.000,00 dinara.

Osnovni cilj programa Aktivne zajednice je unapređenje i razvoj lokalnih zajednica u Srbiji, kroz podsticanje aktivnog uključenja građana/ki u rešavanje problema.

detaljnije >>
06-03-13

Održane promocije programa Aktivne zajednice u Nišu i Boru

Više od 70 predstavnika organizacija civilnog društva imalo je priliku da se detaljnije upozna sa programom Aktivne zajednice, kao i aktuelnim konkursima, tokom promocija koje su predstavnici Balkanskog fonda za lokalne inicijative održali u Nišu i Boru u poslednjoj nedelji februara.

detaljnije >>
21-02-13

POZIV: Predstavljanje programa Aktivne zajednice u Boru 26. februara 2013.

Balkanski fond za lokalne inicijative vas poziva na prezentaciju, čija je namera da se uspostavi aktivna razmena o potrebama, problemima i idejama sa kojima se možete prijaviti na konkurs za dodelu sredstava iz programa Aktivne zajednice, koja će biti održana u Boru u saradnji sa organizacijom „Aurora”, u utorak 26. februara 2013. god. od 12:00-14:00h, u Gradskoj biblioteci Bor  u ulici Moše Pijade br. 19.

detaljnije >>
20-02-13

POZIV: Predstavljanje programa Aktivne zajednice u Nišu 22. februara 2013.

Balkanski fond za lokalne inicijative vas poziva na prezentaciju - čija je namera da se uspostavi aktivna razmena o potrebama, problemima i idejama sa kojima se možete prijaviti na konkurs za dodelu sredstava iz programa Aktivne zajednice - koja će se održati u Nišu u petak 22. februara 2013. godine od 12:00-14:30h, u Medija centru Niš u Obrenovićevoj ulici br. 38.

detaljnije >>
12-02-13

Novi rok za podnošenje predloga projekata u martovskoj rundi programa Aktivne zajednice

U toku je konkurs Balkanskog fonda za lokalne inicijative (BCIF) za program Aktivne zajednice.
Za program Aktivne zajednice mogu se prijaviti lokalna udruženja i neformalne grupe građana/ki iz Srbije sa maksimalnim iznosom budžeta projekta do 400.000,00 dinara.

detaljnije >>
28-01-13

Počele promocije programa BCIF-a u gradovima Srbije

Balkanski fond za lokalne inicijative u saradnji sa Centrom za razvoj civilnog društva održao je promociju programa Aktivne zajednice, Uspešan fandrejzing i Javno zastupanje, u Zrenjaninu 23. januara 2013. godine.
Na prvoj od planiranih šest prezentacija,  koje će biti organizovane širom Srbije,  prisustvovali  su predstavnici i predstavnice  34 organizacije civilnog društa iz Bečeja, Kikinde, Nove Crnje, Zrenjanina i drugih gradova Vojvodine.

detaljnije >>
25-01-13

POZIV: Predstavljanje programa Aktivne zajednice u Subotici 30. januara 2013.

Balkanski fond za lokalne inicijative vas poziva na prezentaciju - čija je namera da se uspostavi aktivna razmena o potrebama, problemima i idejama sa kojima se možete prijaviti na konkurs za dodelu sredstava iz programa Aktivne zajednice - koja će se održati u Subotici u sredu 30. januara 2013. godine od 12:00-15:00h, u sali SAVEZA STRUKOVNIH DRUŠTAVA I UDRUŽENJA u ulici Matije Korvina br.9.

Pored programa Aktivne zajednica, biće prezentovana i program Javno zastupanje Balkanskog fonda za lokalne inicijative.

detaljnije >>
24-01-13

U toku je konkurs za podnošenje predloga projekata u januarskoj rundi programa Aktivne zajednice

U toku je konkurs Balkanskog fonda za lokalne inicijative (BCIF) za program Aktivne zajednice.
Za program Aktive zajednice mogu se prijaviti lokalna udruženja i neformalne grupe građana/ki iz Srbije sa maksimalnim iznosom budžeta projekta do 400.000,00 dinara.

detaljnije >>
21-01-13

OBAVEŠTENJE O PROMOCIJAMA PROGRAMA BCIF-a

Promocija u Zrenjaninu je prva u nizu promocija programa koje sprovodi Balkanski fond za lokalne inicijative tokom 2013 godine.
Biće organizovano još 5 promocija u ostalim gradovima Srbije, tako da sve zainteresovane organizacije treba da prate pozive na našem sajtu i da se prijave za prisustvo na promociji u sebi najbližem gradu.

detaljnije >>
18-01-13

POZIV NA PREDSTAVLJANJE PROGRAMA AKTIVNE ZAJEDNICE

Balkanski fond za lokalne inicijative vas poziva na prezentaciju - čija je namera da se uspostavi aktivna razmena o potrebama, problemima i idejama sa kojima se možete prijaviti na konkurs za dodelu sredstava iz programa Aktivne zajednice - koja će se održati u Zrenjaninu, u sredu 23. januara 2013. godine od 11:00-14:00 h, u sali Zgrade udruženja građana u ulici Makedonskoj br 11. 

Pored programa Aktivne zajednica, biće prezentovana još dva programa Balkanskog fonda za lokalne inicijative – Uspešan fandrejzing Javno zastupanje

Poziv na predstavljanje programa Aktivne zajednice


detaljnije >>
11-01-13

Otvoren konkurs za podnošenje predloga projekata u januarskoj rundi programa Aktivne zajednice

U toku je konkurs Balkanskog fonda za lokalne inicijative (BCIF) za program Aktivne zajednice.
Za program Aktive zajednice mogu se prijaviti lokalna udruženja i neformalne grupe građana/ki iz Srbije sa maksimalnim iznosom budžeta projekta do 400.000,00 dinara.

Inicijative treba da se odnose na lokalnu zajednicu, podstiču aktivno uključenje građana/ki i donose širu dobrobit lokalnoj zajednici koristeći lokalne potencijale i resurse, kao i saradnju sa drugim sektorima na lokalnom nivou. Program nije tematski ograničen, te se predlozi projekata mogu odnositi na najrazličitije oblasti: kultura, međuetnička tolerancija i saradnja, rad sa decom i mladima, međugenercijska saradnja, zaštita životne sredine, učešće građana u procesu odlučivanja, pomoć ranjivim  grupama i njihova inkluzija, itd.

detaljnije >>

Arhiva 2012.

21-09-12

Obaveštenje za sve organizacije civilnog društva i neformalne grupe građana koje su se prijavile na program Aktivnih zajednica u periodu od 15.09. do 21.09. 2012. god.

Zbog tehničkih problema sa serverom molimo sve predstavnike organizacija civilnog društva i neformalnih grupa građana koji su se prijavili na program Aktivnih zajednica od 15. do 21.09. 2012. da ponove svoju prijavu do kraja konkursa – 04.10.2012. do 17 h. Kao potvrdu da smo primili vašu prijavu poslaćemo vam odgovor iz kancelarije. Izvinjavamo se zbog ovih smetnji i zahvaljujemo na strpljenju!...

detaljnije >>
17-09-12

Obaveštenje za sve organizacije civilnog društva i neformalne grupe građana koje su se prijavile ili nameravaju da se prijave na program Aktivne zajednice

Zbog tehničkih problema sa serverom molimo sve predstavnike organizacija civilnog društva i neformalnih grupa građana koji su se prijavili ili nameravaju da se prijave na program Aktivne zajednice, da ponove svoju prijavu za 5 dana. Bicete sigurni da je vasa prijava stigla tek kad dobijete odgovor iz kancelarije. Izvinjavamo se zbog ovih smetnji i zahvaljujemo na strpljenju!...

detaljnije >>
10-09-12

Novi rok za podnošenje predloga projekata u oktobarskoj rundi programa Aktivne zajednice

U toku je konkurs Balkanskog fonda za lokalne inicijative (BCIF) za program Aktivne zajednice. Za program Aktive zajednice mogu se prijaviti lokalna udruženja i neformalne grupe građana/ki iz Srbije sa maksimalnim iznosom budžeta do 350.000,00 dinara...

detaljnije >>
27-08-12

Dodeljene donacije u majskoj rundi Aktivnih zajednica

U majskoj rundi odlučivanja Balkanski fond za lokalne inicijative dodelio je donacije za 7 organizacija civilnog društva i neformalnih grupa iz Srbije, u ukupnom iznosu od 2.154.354,00 dinara. Podršku su dobile sledeće organizacije...

detaljnije >>
14-05-12

Uključi se

Mladi iz mesta  Straža, nadomak Loznice, okupili su se oko projekta uređenja centra sela, kroz  akciju Uključi se. Ideja ove grupe mladih entuzijasta, „Mladi u Stražu“, je motivisanje stanovnika sela, naročito omladine da na kreativan način preuzmu aktivnu ulogu u kreiranju sadržaja u svojoj lokalnoj zajednici...

detaljnije >>
12-05-12

Uređenje okoline vodopada Ripaljka

Projektom Priroda i turizam – Sokobanja i Ripaljka, koji realizuje Planinarsko društvo “Oštra čuka” - uz podršku Balkanskog fonda za lokalne inicijative, a kroz program Aktivne zajednice  -  u prvoj fazi realizacije uklonjene su divlje deponije, proširene i uređene staze, postavljane informativno-turističke table, kante za smeće i izrađen je i postavljan mostić u podnožju vodopada Ripaljka...

detaljnije >>
01-05-12

U toku je konkurs za program Aktivne zajednice

U toku je konkurs Balkanskog fonda za lokalne inicijative (BCIF) za program Aktivne zajednice. Za program Aktive zajednice mogu se prijaviti lokalna udruženja i neformalne grupe građana/ki iz Srbije sa maksimalnim iznosom budžeta do 350.000,00 dinara...

detaljnije >>
12-04-12

Dodeljene donacije u februarskoj rundi Aktivnih zajednica

U februarskoj rundi odlučivanja, Balkanski fond za lokalne inicijative je, kroz program Aktivne zajednice, dodelio donacije za dvanaest projekata u vrednosti od 3.572.737 dinara. Za realizaciju svojih inicijativa podršku su dobili...

detaljnije >>

Arhiva 2011.

09-12-11

Dodeljene donacije u oktobarskoj rundi Aktivnih zajednica

U oktobarskoj rundi odlučivanja, Balkanski fond za lokalne inicijative je, kroz program Aktivne zajednice, dodelio donacije za osam projekata u vrednosti od  2.510.365 dinara...

detaljnije >>
02-09-11

Novi rok za podnošenje predloga projekata u oktobarskoj rundi programa Aktivne zajednice

U toku je konkurs Balkanskog fonda za lokalne inicijative (BCIF) za program Aktivne zajednice. Za program Aktive zajednice mogu se prijaviti lokalna udruženja i neformalne grupe građana/ki iz Srbije sa maksimalnim iznosom budžeta do 350.000,00 dinara.

Inicijative treba da se odnose na lokalnu zajednicu, podstiču aktivno uključenje građana/ki i donose širu dobrobit lokalnoj zajednici koristeći lokalne potencijale i resurse, kao i saradnju sa drugim sektorima na lokalnom nivou...

detaljnije >>
27-07-11

Dodeljeno deset donacija u programu Aktivne zajednice

U majskoj rundi odlučivanja, Balkanski fond za lokalne inicijative je, u okviru programa Aktivne zajednice, dodelio donacije za deset projekata u vrednosti od 2.726.237,00 dinara. Za realizaciju svojih inicijativa podršku su dobili...

detaljnije >>
29-04-11

Dodeljene donacije u martovskoj rundi Aktivnih zajednica

U martovskoj rundi odlučivanja, Balkanski fond za lokalne inicijative je, u okviru programa Aktivne zajednice, dodelio donacije za dvanaest projekata u vrednosti od 3.815.424,00 dinara. Za realizaciju svojih inicijativa podršku su dobili: ...

detaljnije >>
04-04-11

Otvoren majski konkurs programa Aktivne zajednice

U toku je konkurs Balkanskog fonda za lokalne inicijative (BCIF) za program Aktivne zajednice. Za program Aktive zajednice mogu se prijaviti lokalna udruženja i neformalne grupe građana/ki iz Srbije sa maksimalnim iznosom budžeta do 350.000,00 dinara. Inicijative treba da se odnose na lokalnu zajednicu, podstiču aktivno uključenje građana/ki i donose širu dobrobit lokalnoj zajednici koristeći lokalne potencijale i resurse,...

detaljnije >>
08-02-11

Novi rok za podnošenje predloga projekata u martovskoj rundi programa Aktivne zajednice

U toku je konkurs Balkanskog fonda za lokalne inicijative (BCIF) za program Aktivne zajednice. Za program Aktive zajednice mogu se prijaviti lokalna udruženja i neformalne grupe građana/ki iz Srbije sa maksimalnim iznosom budžeta do 350.000,00 dinara...

detaljnije >>
20-01-11

Martovska runda programa Aktivne zajednice

U toku je konkurs Balkanskog fonda za lokalne inicijative (BCIF) za program Aktivne zajednice. Za program Aktive zajednice mogu se prijaviti lokalna udruženja i neformalne grupe građana/ki iz Srbije sa maksimalnim iznosom budžeta do 350.000,00 dinara...

detaljnije >>

Arhiva 2010.

24-11-10

Dodeljene donacije u oktobarskoj rundi Aktivnih zajednica

U oktobarskoj rundi odlučivanja, Balkanski fond za lokalne inicijative je, kroz program Aktivne zajednice, dodelio donacije za devet projekata u vrednosti od 2.963.086 dinara...

detaljnije >>
03-09-12

Oktobarska runda programa Aktivne zajednice

U toku je konkurs Balkanskog fonda za lokalne inicijative (BCIF) za program Aktivne zajednice. Za program Aktive zajednice mogu se prijaviti lokalna udruženja i neformalne grupe građana/ki iz Srbije sa maksimalnim iznosom budžeta do 350.000,00 dinara...

detaljnije >>
26-07-10

Dodeljene donacije u junskoj rundi Aktivnih zajednica

U junskoj rundi odlučivanja, Balkanski fond za lokalne inicijative dodelio je, kroz programAktivne zajednice, donacije za šest projekata u vrednosti od 1.931.536 dinara. Za realizaciju svojih inicijativa podršku su dobili...

detaljnije >>
09-06-10

Konkurs za program Aktivne zajednice zatvoren 8. juna

Obaveštavamo vas da je junska runda dodele donacija programa Aktivne zajednicezatvorena 08.06.2010. godine. BCIF se zahvaljuje svima koji su poslali predloge projekata...

detaljnije >>
19-05-10

Junska runda programa Aktivne zajednice

U toku je konkurs Balkanskog fonda za lokalne inicijative (BCIF) za program Aktivne zajednice. Za program Aktive zajednice mogu se prijaviti lokalna udruženja i neformalne grupe građana/ki iz Srbije sa maksimalnim iznosom budžeta do 350.000,00 dinara...

detaljnije >>
21-04-10

Dodeljene donacije u martovskoj rundi Aktivnih zajednica

U martovskoj rundi odlučivanja, Balkanski fond za lokalne inicijative dodelio je, kroz program Aktivne zajednice, donacije za osam projekata u vrednosti od 2,839,272.00 dinara...

detaljnije >>
11-01-10

Martovska runda programa Aktivne zajednice

U toku je konkurs Balkanskog fonda za lokalne inicijative (BCIF) za program Aktivne zajednice. Za program Aktive zajednice mogu se prijaviti lokalna udruženja i neformalne grupe građana/ki iz Srbije sa maksimalnim iznosom budžeta do 350.000,00 dinara.

detaljnije >>

  

 

 

 

O nama | Donacije | Razvoj filantropije | Javne politike | Usluge | Doniraj | Uspešne priče | Kontakt | Arhiva

Početna stranica | Uslovi korišćenja | Administrator