Kontakt | E-biblioteka | Galerija

O nama

Trag fondacija :: O nama :: Pregled donacija

Urgentni grant

Urgentni grant 2014.


Organizacija

Mesto

Iznos (RSD)
Udruženje građana "Iskra - Loznica" Loznica 34.000,00
Članovi i članice udruženja „Iskra” učestvovali su u dezinfekciji 167 domaćinstava u Banji Koviljači, Jelavi i Lipničkom Šoru, koji su direktno pogođena poplavama. Trag je podržao ovu akciju obezbeđivanjem sredstava za motorne pumpe.
Udruženje građana "Jerinin grad" Trstenik 87.052,00
Udruženje je dobilo sredstva za nabavku opreme za raščišćavanje poplavljenog dela sela Grabovac kod Trstenika. Organizovana je velika volonterska akcija, uz učešće volontera udruženja i građana. U saradnji Trag fondacije, CRTA, Kulutrnog centra REX, Hale sportova Novi Beograd i Fakulteta bezbednosti, posredstvom udruženja, meštanima Grabovca je dostavljeno preko 2 tone hrane, odeće i higijenskih paketa za ženu i decu.
Biciklističko ekološko društvo "Ecobike" Krupanj 35.000,00
Udruženje je dobilo sredstva za nabavku opreme za volontersku akciju otklanjanja posledica poplava u domaćinstvima u Krupnju.
Udruženje "Duga" Šabac 235.000,00
Članovi i članice udruženja „Duga” su tokom nekoliko dana poplavnog talasa dostavljali najneophodnije stvari ljudima u poplavljenim područjima opština Šabac, Krupanj, Osečina, Bogatić, Ljubovija i Obrenovac, te su sredstva koja su dobili iskoristili za troškove puta. Takođe, određeni deo sredstava je preusmeren u nabavku i distribuciju humanitarne pomoći i psihološku podršku deci i starijima u opštinama Krupanj i Osečina.
Planinarsko-ekološko društvo "Subjel" Kosjerić 30.000,00
Udruženje je dobilo sredstva za nabavku opreme za raščišćavanje poplavljenog dela opštine Kosjerić. Organizovana je velika volonterska akcija u ruralnim delovima opštine, sa naglaskom na podršci domaćinstvima sa starijom populacijom.
Odred izviđača "Bajina Bašta" Bajina Bašta 44.000,00
Podrška izviđačima za nabavku opreme neophodne za akcije čišćenja terena nakon poplava. Pedeset volontera iz ovog udruženja je pružalo razne vidove podrške i dostavljalo pomoć prvenstveno domaćinstvima čije su kuće na klizištima i nepristupačnom terenu. Akcija je uključivala i raščišćavanje lokalnih puteva do 4 sela koja su bila odsečena od Bajine Bašte.
Žensko udruženje kolubarskog okruga Veliki Crljeni, Lazarevac 136.250,00
Udruženje je dobilo sredstva za nabavku opreme za otklanjanje posledica poplava u sedam domaćinstava koja su bila najugroženija poplavama. Takođe, deo sredstava je usmeren u nabavku građevinskog materijala za sređivanje oštećenih objekata, uz volonterski rad majstora.
Udruženje "EKO-DVORIŠTE" Obrenovac 320.000,00
Nabavka alata i opreme za otklanjanje posledica poplava u 70 porodičnih domaćinstava, uz učešće velikog broja volontera iz Obrenovca. Takođe, udruženje je svoj prostor iskoristilo kao privremeni volonterski centar.


Urgentni grant 2012.

Organizacija
Mesto
Iznos (EUR)
Udruženje za lokalni razvoj „Kamenica”
Kamenica
736,68
Aktivisti ovog udruženja podelili su 120 paketa najugroženijim porodicama u selima na obroncima Homoljskih planina. Oni su se džipovima probijali kroz snežne nanose do ugroženih građana u selima Izvor, Niševac, Plužina, Crnoljevica, Manojlica, Burdimo, Tijovac i Bučum.
Udruženje građana „LUŽNIČKE RUKOTVORINE – Ž.E.C. (Ženski etno-centar)”
Gorčinci
368,34
Članice udruženja su u saradnji sa udruženjem „Fristajler” iz Beograda obišli najzabačenija sela na teritoriji opštine Babušnica, u kojima su stari i bolesni mesecima živeli bez ikakvog kontakta sa civilizacijom. Zbog nepristupačnog terena i snežnih nanosa aktivisti su pakete pomoći ugroženim građanima dostavljali uglavnom peške i uz upotrebu planinarske opreme. Aktivisti su podelili preko 50 paketa sa hranom i sredstvima za higijenu žiteljima u selima Studena, Preseka, Crvena jabuka, Rakov dol i Radošinj.
Udruženje Roma Beaša „Rumunka” Bački Monoštor 461,85
Aktivisti udruženja pomogli su ugroženoj romskoj populaciji u svojoj opštini podelom paketa sa osnovnim namirnicama i nabavkom ogreva. Podeljeno je više od 35 paketa starijim osobama koje žive same u trošnim kućama bez elementarnih uslova za život.
Udruženje građana Odred izviđača „BAJINA BAŠTA” Bajina Bašta 369,48
Aktivisti su uputili 20 paketa pomoći ugroženim meštanima sela Zaovine, koji su danima bili odsečeni od ostatka sveta zbog snežnih nanosa. Izviđači su u saradnji sa lokalnim kriznim štabom motornim sankama dostavili osnovne životne namirnice za starije meštane sela, koji su najteže podneli niske temperature.
Grupa „Kobra” Donja Trnava 277,11
Aktivisti udruženja „Kobra” iz Donje Trnave organizovali su akciju čišćenje snega i pomoć u kućnim poslovima za samačka i staračka domaćinstva. Oni su, pored čišćenja snega, podelili preko 60 paketa pomoći, tj. hrane ugroženim domaćinstvima u selima Donja Toponica, Mezgraja i Donja Trnava.
„Flores” Sjenica 552,51
Članovi udruženja uputili su pomoć ugroženim meštanima koji žive u selima na teritoriji opštine Sjenica, a koji su preko mesec dana bili suočeni sa vanrednom situacijom zbog niskih temperatura i snežnih nanosa. U saradnji sa lokalnim kriznim štabom, podelili su 50 paketa humanitarne pomoći ugroženim porodicama.


  

 

 

 

O nama | Donacije | Razvoj filantropije | Javne politike | Usluge | Doniraj | Uspešne priče | Kontakt | Arhiva

Početna stranica | Uslovi korišćenja | Administrator