Kontakt | E-biblioteka | Galerija

O nama

Trag fondacija :: O nama :: Pregled donacija

Uspešni fandrejzing

Uspešni fandrejzing 2014.


Organizacija

Mesto

Iznos (RSD)
Asocijacija mladih Kruševac 210.987,00
Prikupljanje sredstava za AJDE festival, festival omladinske kulture i umetnosti koji se organizuje već nekoliko godina.
Društvo za zaštitu životne sredine "Stara planina" Pirot 211.562,00
Prikupljanje sredstava za sređivanje ekoloških staza na Staroj planini i promovisanje zaštite životne sredine kroz ekološku igricu.
Udruženje građana "Evo ruka" Beograd 450.512,00
Prikupljanje sredstava za programske aktivnosti dnevnog centra udruženja.
Udruženje za ekologiju i ruralni razvoj Mokrina Devet grla Mokrin, Kikinda 240.576,00
Izgradnja dvorišta za rekreaciju i druge aktivnosti u Mokrinu.
Udruženje "Srpsko-jevrejsko pevačko društvo" Beograd 480.471,00
Nastavak aktivnosti udruženja sa javnim časovima o holokaustu koji se organizuju u školama.
Udruženje "EKO-DVORIŠTE" Beograd 495.245,00
Prikupljanje sredstava za društveni centar koji se koristi kao resursni centar za volontere koji bi radili na otklanjanju posledica poplava, a nakon toga bi se centar preorijentisao i postao ono što je bila prvobitna ideja – eko-kulturni centar.
Pokretni alternativni teatar omladine Smederevo (PATOS) Smederevo 495.079,00
Organizovanje 10. jubilarnog festivala „Patosofiranje” namenjenog alternativnom teatru.
Udruženje za pomoć MNRO Zvezdara Beograd 386.965,00
Proširenje usluge dnevnog boravka za osobe sa intelektualnim teškoćama.
Udruženje građana "Jerinin grad" Trstenik 495.466,00
Prikupljanje sredstava za izgradnju replike srednjovekovnog mosta koji vodi ka starom Jerininom gradu blizu Trstenika i koji će ujedno biti dostupan i osobama sa invaliditetom.
"RROMA-ROTA" Kikinda Kikinda 486.122,00
Organizovanje„Školice radosti” za decu predškolskog uzrasta i decu iz osnovnih škola romske nacionalnosti, gde bi dobili dodatnu podršku za savladavanje gradiva i ispunjavanja svih obaveza.
Udruženje za zaštitu, odgoj i proučavanje životinja "ZOO Planet" Pantelej Niš 456.214,00
Unapređenje rada udruženja nabavkom neophodne i dodatne opreme.
Udruženje "Crvena linija" Novi Sad 191.191,00
Organizovanje niza aktivnosti udruženja kojima bi se povećala vidljivost osoba sa HIV-om i održivost usluge koju udruženje pruža korisnicima.
Eko glas Jagodina Jagodina 244.300,00
Postavljanje dva reciklažna dvorišta i edukativne table u selu Kolare nadomak Jagodine, gde ne postoji sistem prikupljanja otpada, i uspostavljanje trajnog sistema za otklanjanje otpada sa ove teritorije u saradnji sa privatnim komunalnim preduzećem PWW. Planirano je prikupljanje sredstava posredstvom volontera (tj. da 20 volontera nađe 10 ljudi da doniraju), zatim metodom „od vrata do vrata” u selu Kolare, direktnom poštom i organizovanjem različitih manifestacija i prikupljanja priloga (fudbalski turnir, prodajna izložba, žurka za mlade i sl.). Pored toga, planirano je i da zatraže donacije od nekoliko firmi, od kojih su dve iz samog sela, i to preko ličnih kontakata i organizovanjem sastanaka.
Prostor Beograd 316.500,00
Nastavak i unapređenje aktivnosti psiho-socijalnog osnaživanja korisnica i korisnika psihijatrijskih usluga u lokalnoj zajednici, aktivnog rada na resocijalizaciji i njihovom ekonomskom osnaživanju posredstvom art-terapijskih radionica i prodajnih izložbi produkata napravljenih na radionicama. U svrhu prikupljanja sredstava planirana je organizacija mini-kampanje kojom bi promovisali svoj rad putem socijalnih mreža, distribucijom promo-materijala, na sastancima i sl. Planirano je prikupljanje sredstava uz pomoć članova, animiranje pojedinaca kojima je ova tema bliska, organizovanje 4 prodajna sajma, turnira u stonom tenisu, izložbe i humanitarnog koncerta u KC Grad i postavljanje kutije za priloge. Od kompanija i privrednika planirano je obraćanje Microsoft-u, sa kojim su već imali saradnju, zatim manjim preduzećima preko ličnih kontakata, kao i Rotary klubovima „Čukarica” i „Stari grad”.
Vido Kragujevac 278.500,00
Organizovanje prve konferencije posvećene SEO optimizaciji, kao i šire edukacije, umrežavanja i takmičenja iz SEO optimizacije, koji će pomoći mladima u sticanju veština promocije i samozapošljavanja. Planirano je prikupljanje sredstava od pojedinaca organizovanjem 10 članova da prikupljaju pojedinačne donacije od porodice i prijatelja, zatim organizovanjem donatorske manifestacije „Večeri smeha”, stend up komedije, zatim prodajom slika u saradnji sa umetnicima FILUMA i još niz sličnih događaja. Pored toga, planirano je prikupljanje sredstava od kompanija, pretežno IT preduzeća, preko ličnih kontakata, i to da se 40% sredstava prikupi od kompanija.
Na pola puta Pančevo 207.683,00
Organizovanje aktivnosti ekonomskog osnaživanja korisnika uspostavljanjem radnog centra, kupovinom mašine za proizvodnju kartonskih kutija i drugih kartonskih proizvoda i obukom korisnika za rad, a zatim organizovanjem prodaje proizvoda lokalnim preduzećima. Planirano je prikupljanje sredstava od pojedinaca putem članarina, prilozima od prijatelja, prodajom slika pančevačkih umetnika, kao i prodajom radova korisnika na različitim gradskim manifestacijama i prodajom kuca keksa koji prave korisnici. Takođe, planirano je obraćanje većem broju lokalnih manjih i većih preduzeća.
Udruženje paraplegičara Banata Zrenjanin 420.375,00
Rešavanje problema kretanjaosoba sa invaliditetom i nabavka ortopedskih pomagala onima koji to ne mogu sebi da priušte, kao i adaptacija kombija za lakši prevoz OSI. Aktivnosti prikupljanja sredstava od pojedinaca organizovanjem manifestacija poput džez i rok večeri, skupljanjem priloga u ugostiteljskim objektima, kao i organizovanjem prikupljanja čepova i limenki od kojih bi prihodi bili uloženi za projekat. Promovisanje aktivnosti organizacije i projekta organizovanjem kampanje „Može svako od nas”. Pored toga, planirano je i prikupljanje sredstava od privrede preko ličnih poznanstava i organizovanjem sastanaka sa predstavnicima preduzeća u Zrenjaninu.
Mikro art Beograd 311.020,00
Obezbeđivanje kontinuirane umetničke produkcije i organizovanje izložbe mladih autora u Uličnoj galeriji. Planirano je prikupljanje sredstava u potpunosti od privrede – od Kluba privrednika, Telekoma Srbija (sa kojima su već imali saradnju), od NIS-a, Don kafe-a; Leo Barnett-a, sa kojim žele da organizuju prezentaciju galerije za njihove klijente, zatim od lokalnih preduzeća u okolini galerije i od još nekoliko preduzeća, kojima će se obratiti preko ličnih poznanstava.
Zeleni krug Bački Petrovac 415.550,00
Ozelenjavanje školskih dvorišta sađenjem drveća u osnovnim školama u Bačkom Petrovcu, kao i edukacija dece o nezi drveća kako bi se kasnije brinuli o njemu. Planirano je prikupljanje sredstava organizovanjem likovne kolonije sa petrovačkim umetnicima i prodajom slika, sakupljanjem priloga, animiranjem opštinskih odbornika da doniraju i sl. Planirano je i da se od lokalnih preduzeća zatraže sredstva direktnom poštom i organizovanjem sastanaka, kao i pozivanje predstavnika banaka na prodajnu izložbu. Pored toga, planirano je prikupljanje sredstava i od dijaspore posredstvom klubova Slovaka u Australiji, Kanadi i sl.
Udruženje za brigu o životinjama timočke krajine "BETA" Zaječar 159.347,00
Čipovanje, vakcinisanje i sterilisanje oko 300 vlasničkih pasa na teritoriji 4 sela zaječarske opštine. Planirano je prikupljanje sredstava od pojedinaca uličnim skupljanjem priloga pijačnim danima, organizovanjem tezge na vašaru gde će se prodavati polovna garderoba i organizovanjem velike žurke na gradskom bazenu. Pored toga, planirano je da se obrate manjim i većim firmama u gradu i selima.
Budimo zajedno Beograd 282.534,00
Organizovanje akcije „Nađi vreme ne gubi život” namenjene podizanju nivoa svesti žena o značaju preventivnih i redovnih pregleda kao načina za očuvanje zdravlja. Planirano je prikupljanje sredstava organizovanjem manifestacije u Mikser house-u i na Grazia shopping night-u, sa kojima već imaju saradnju. Takođe planirano je prikupljanje priloga u saradnji sa apotekama, ordinacijama, kozmetičkim salonima, kao i prikupljanje od zaposlenih u diplomatskim predstavništvima. Od kompanija, planirano je obraćanje farmaceutskim kompanijama koje su zainteresovane za ovu temu, ali i kompanijama Eucerin i Nivea, kao i Telekomu Srbija.


Uspešni fandrejzing 2013.


Organizacija
Mesto
Iznos (EUR)
„Vido"
Kragujevac
732,33
Cilj kampanje za prikupljanje sredstava je organizovanje prve konferencije za SEO optimizaciju, koja bi pomogla mladima u sticanju veština promocije i samozapošljavanja. Osim konferencije, predviđene su edukacije, kao i takmičenje iz ove oblasti.
Udruženje paraplegičara Banata
Zrenjanin
731,57
Cilj projekta je bavljenje problemima kretanja osoba sa invaliditetom, odnosno prikupljanje sredstava za nabavku ortopedskih pomagala onima koji to ne mogu sebi da priušte, kao i adaptacija kombija za lakši prevoz ove populacije. Aktivnosti prikupljanja sredstava obuhvatile su organizovanje manifestacija, skupljanje priloga u ugostiteljskim objektima, kao i organizovanje prikupljanja čepova i limenki od kojih se prihodi ulažu u projekat.
„Budimo zajedno"
Beograd
729,73
„Nađi vreme, ne gubi život" je slogan kampanje namenjene podizanju nivoa svesti žena o značaju preventivnih i redovnih pregleda kao načina za očuvanje zdravlja. Plan organizacije obuhvatio je prikupljanje sredstava organizovanjem fandrejzing događaja i prikupljanje priloga u kutije u saradnji sa apotekama, ordinacijama, kozmetičkim salonom. Članice udruženja su se u kampanji obratile farmaceutskim kompanijama koje imaju interes za ovu temu.
„Eko glas Jagodina"
Jagodina
732,32
Cilj projekta je da se u selu Kolare, nadomak Jagodine, gde ne postoji sistem prikupljanja otpada postave dva reciklažna dvorišta i edukativne table i da se, u saradnji sa privatnim komunalnim preduzećem PWW, uspostavi trajni sistem otklanjanja otpada sa ove teritorije. Plan je obuhvatio i prikupljanje sredstava od pojedinaca na različitim manifestacijama, uz pomoć volontera. Pored toga, predstavnici udruženja zatražili su donaciju od nekoliko firmi, preko ličnih kontakata i organizovanjem sastanaka.
„Mikro art"
Beograd
728,50
Cilj projekta je da se obezbedi kontinuirana umetnička produkcija i organizuju izložbe mladih autora u Uličnoj galeriji. Plan za prikupljanje sredstava podrazumevao je obraćanje kompanijama u blizini galerije, kao i obraćanje preko ličnih kontakata.
„Prostor"
Beograd
732,01
Ovim projektom planirano je unapređenje aktivnosti psiho-socijalnog osnaživanja korisnica i korisnika psihijatrijskih usluga u lokalnoj zajednici, aktivnog rada na resocijalizaciji i njihovom ekonomskom osnaživanju organizovanjem art-terapijskih radionica i prodajnih izložbi. Radi prikupljanja sredstava predstavnici udruženja organizovali su mini-kampanju kojom su promovisali svoj rad putem socijalnih mreža, distribucijom promo-materijala i nizom događaja, izložbi i slično.
„Zeleni krug"
Bački Petrovac
732,33
Cilj projekta je ozelenjivanje školskih dvorišta sadnjom drveća u osnovnim školama u Bačkom Petrovcu, kao i edukacija dece o nezi drveća kako bi se kasnije brinula o njima. Plan za prikupljanje sredstava obuhvatio je organizovanje likovne kolonije sa petrovačkim umetnicima i prodaju slika, sakupljanje priloga, animiranje opštinskih odbornika da doniraju i sl. Što se tiče kompanija, od lokalnih preduzeća zatražena su sredstva slanjem dopisa i organizovanjem sastanaka, pozivanjem predstavnika banaka na prodajnu izložbu.
Udruženje za lokalni razvoj Kamenica
Kamenica
4.465,33
Organizacija je prikupljala sredstva s ciljem da se izgradi inkluzivni park u Nišu sa spravama za vežbanje, koji pruža mogućnost svim građanima da se rekreiraju i da vežbaju, i prilagođen je za osobe sa invaliditetom i stara lica. Projekat su, nakon uspešne kampanje za prikupljanje sredstava, podržali NIS i lokalni preduzetnici iz Niša.
„Na pola puta"
Pančevo
732,33
Cilj projekta je organizovanje aktivnosti ekonomskog osnaživanja korisnika uspostavljanjem radnog centra, odnosno kupovinom mašine za proizvodnju kartonskih kutija i drugih kartonskih proizvoda i obukom korisnika za rad, a zatim organizovanjem prodaje proizvoda lokalnim preduzećima. Plan za prikupljanje sredstava obuhvatio je prikupljanje sredstava od pojedinaca putem članarina, prilozima od prijatelja, organizovanjem manifestacija, kao i obraćanje većem broju lokalnih, manjih i većih, preduzeća.
Udruženje za brigu o životinjama timočke krajine „BETA"
Zaječar
683,09
Cilj projekta je čipovanje, vakcinisanje i sterilisanje oko 300 vlasničkih pasa na teritoriji 4 sela Zaječarske opštine. Plan za prikupljanje sredstava obuhvatio je prikupljanje sredstava od pojedinaca, uličnim skupljanjem priloga pijačnim danima, organizovanjem tezge na vašaru gde će se prodavati polovna garderoba i organizovanjem žurki, a, pored toga, i obraćanje manjim i većim firmama u gradu i selima.Uspešni fandrejzing 2012.
 

Organizacija
Mesto
Iznos (EUR)
Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama „Novi Pazar”
Novi Pazar
3.665,35
Udruženje za pomoć MNRO „Novi Pazar” je prikupljalo sredstva za završetak radova na Regionalnom centru za dnevni boravak i radno osposobljavanje osoba sa teškoćama u razvoju. Organizovanjem humanitarnih žurki, pozorišnih predstava, uličnih manifestacija, večeri duhovne muzike, prodajnih izložbi i drugih aktivnosti prikupljeno je 1.225.056,00 RSD.
Ekološki pokret „Moravski orašak”
Trstenik
3.665,35
„Moravski orašak” je uspešno prikupio sredstva za izgradnju letnje ekološke učionice u Osnovnoj školi „Rade Dodić” u Milutovcu. Prikupili su 410.184,00 RSD od individualnih donatora, najpre u školi od samih zaposlenih i roditelja dece, zatim na donatorskoj večeri, na sastancima sa kompanijama itd.
SOS ženski centar
Novi Sad
3.551,61
Tokom fandrejzinga SOS ženski centar je organizovao više aktivnosti, kao što su ulične akcije, humanitarni koncert, nekoliko svirki bendova, kokteli u kafićima, i prikupio 397.170,00 RSD. Organizacija je dobila znatnu podršku preduzetnika, poznatih umetnika, novinara, kao i sugrađana, koji su dali najveći doprinos. Sva prikupljena sredstva su utrošena za poboljšanje uslova i podizanje tehničkih kapaciteta prostorija u kojima se pruža kako psihološka tako i pravna, emocionalna i informativna podrška osobama žrtvama nasilja.
„U krugu porodice” /Udruženje  stručnjaka za podršku deci i porodici „FICE SRBIJA”
Beograd
3.714,83
Članovi udruženja posvetili su se prikupljanju sredstava u svojim lokalnim zajednicama i dobili veliku podršku u Beogradu, Pančevu i Novom Sadu, velikim delom od svojih komšija i prijatelja, kojima su se priključili reprezentativci Vaterpolo saveza i lokalni preduzetnici. Organizacija je prikupila sredstva u iznosu od 566.094,00 RSD, koja su utrošena za sprovođenje porodičnih konferencija, novog modela u Srbiji, koji podrazumeva da se problemi rešavaju u samom porodičnom okruženju.
„Proaktiv”
Niš
3.069,83
Udruženje je pokrenulo akciju prikupljanja sredstava za izgradnju Trga aktivizma u Nišu. Prvi donatori su bili sami članovi udruženja, koji su donirali procenat od svojih plata i tako pružili primer i pozvali građane da im se pridruže. Znatne donacije dobili su i od lokalnih preduzeća, svojih dugogodišnjih partnera i saradnika i tako prikupili 404.950,00 RSD. Nakon uspešno sprovedenih aktivnosti na programu, udruženje će nastaviti sa prikupljanjem sredstava za izgradnju Trga.
Udruženje građana „Omladinski centar CK13”
Novi Sad
830,21
Tokom fandrejzinga „CK 13” su organizovali više aktivnosti, kao što su radionice tkanja i pustovanja, humanitarno veče poezije, prodajni bazar rukotvorina, aukcija predmeta itd. U samom Omladinskom centru postavili su kutije za prikupljanje, dok su deo zarade od prodaje pića u kafiću i obroka u narodnoj kuhinji namenili ciljevima kampanje i tako prikupili 100.570,00 RSD. Sva prikupljena sredstva utrošena su za sprovođenje karavana Ženskog kreativnog prostora i promociju ženskog preduzetništva.
Kikindska inicijativa mladih Kikinda 1.649,28
Organizacija je prikupljala sredstva za opremanje prvog Omladinskog centra u Kikindi, čije prostorije je Opština Kikinda ustupila mladima na korišćenje. Mladi su se posvetili prikupljanju i organizovali veliki broj uličnih akcija, na kojima su prodavali kolače, kafe i čajeve, nakit, kape i šalove koje su sami izradili. Prikupljali su sredstva i metodom „od vrata do vrata”, i tim putem dobili znatnu podršku sugrađana, i tako ukupno prikupili 268.700,00 RSD.
Uspešni fandrejzing 2011.

Organizacija
Mesto
Iznos (EUR)
Udruženje građana „SOS Ženski centar”
Novi Sad
890,35
Glavni cilj projekta je podizanje tehničkih kapaciteta organizacije kako bi se povećali kapaciteti i unapredio rad sa ženama žrtvama nasilja koje se Centru obraćaju.
Ekološki pokret „Moravski orašak”
Trstenik
890,35
Organizacija planira da prikuplja sredstva za obnovu letnje učionice za osnovnu školu u Trsteniku. To bi omogućilo odvijanje ekoloških aktivnosti, kao i angažovanje zajednice.
Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenih osoba Novi Pazar
Novi Pazar
890,35
Organizacija se bavi problemom osoba sa invaliditetom koje nemaju pristup uslugama socijalne zaštite na teritoriji Tutina, Sjenice, Novog Pazara i Raške. U planu je završetak radova na objektu za dnevni boravak.
Udruženje „Proaktiv”
Niš
890,35
Organizacija je razvila akcioni plan za uređenje trga u Nišu posvećen ideji pozitivnog aktivizma građana. Glavni cilj je da se uključe građani i podigne nivo svesti o važnim pitanjima svakodnevnog života, kao i da se doprinese boljem životu i razumevanju u lokalnoj zajednici.
Kikindska inicijativa mladih
Kikinda
890,35
Organizacija planira da prikuplja sredstva za objekat koji će koristiti kao Omladinski klub i da na taj način obezbedi sebi više mogućnosti u programu diversifikacije.
Udruženje građana „Omladinski centar CK13”
Novi Sad
890,35
Sredstva će se prikupljati za prostor u okviru Centra u kom bi žene prodavale svoje rukotvorine. Osnovni cilj je da se prostor koristi za stalnu prodajnu izložbu i za početak socijalnog preduzetništva.
Udruženje stručnjaka za podršku deci i porodici „FICE Srbija"
Beograd
890,35

  

 

 

 

O nama | Donacije | Razvoj filantropije | Javne politike | Usluge | Doniraj | Uspešne priče | Kontakt | Arhiva

Početna stranica | Uslovi korišćenja | Administrator