Kontakt | E-biblioteka | Galerija

Razvoj filantropije

Trag fondacija :: Razvoj filantropije :: Vesti

Vesti

Arhiva 2016.

29-03-16

Lokalna filantropija doprinosi povećanom davanju za opšte dobro

Trag fondacija i Fondacija Katalist, uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), organizovale su danas u Nišu konferenciju o trendovima razvoja filantropije  i modelima razvoja lokalnih fondacija, na kojoj je predstavljen i Godišnji izveštaj o stanju filantropije u Srbiji za 2015. godinu.


detaljnije >>
24-03-16

Povećan nivo davanja za opšte dobro u Srbiji

Trag fondacija i Fondacija Katalist, uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID),  danas su predstavile najznačajnije nalaze Godišnjeg izveštaja o stanju filantropije u Srbiji za 2015. godinu, u Restoranu Caruso u Beogradu. Procenjuje se da je u Srbiji u 2015. godini u dobrotvorne svrhe dato više od  22 miliona evra. Najaktivniji darodavci prema broju zabeleženih akcija u kojima su učestvovali su građani i građanke učešćem u masovnim kampanjama, zatim sledi poslovni sektor, pojedinci i ostali donatori. Kompanije su vodeće prema iznosu poznate darovane sume.

detaljnije >>
23-02-16

Rezultati konkursa za program Uspešni fandrejzing Trag fondacije: Još 10 organizacija uključeno u edukacije o veštinama prikupljanja sredstava

Odbor za donacije Trag fondacije doneo je odluku da u proces obuke o veštinama prikupljanja sredstava iz lokalnih izvora uključi 10 organizacija u okviru programa Uspešni fandrejzing.
 detaljnije >>
23-01-16

Proglašeni dobitnici nagrade VIRTUS za 2015. godinu

Na svečanoj ceremoniji u Beogradskoj filharmoniji proglašeni su dobitnici nagrada VIRTUS za filantropiju za akcije i programe koji su sprovedeni tokom 2015. godine. Nagrade su uručili: Njegova ekselencija Majkl Kirbi, ambasador SAD u Republici Srbiji, njegova ekselencija Filip Pinington, ambasador Kanade u Republici Srbiji, gospodin Oskar Benedikt, zamenik šefa Delegacije Evropske unije u Republici Srbij, Radojka Nikolić, predsednica VIRTUS žirija i Biljana Dakić Đorđević, izvršna direktorka Trag fondacije. Nagrade su dodeljene u 5 glavnih kategorija, a dodeljena su i 2 specijalna priznanja.

detaljnije >>
07-03-16

Proglašenje dobitnika nagrade VIRTUS 23. januara 2016.

Ceremonija proglašenja dobitnika VIRTUS nagrade za filantropiju biće održana 23. januara 2016. godine, u Beogradskoj filharmoniji, u 12hVIRTUS nagrada, ustanovljena 2007. godine, prva je i najznačajnija nagrada za filantropiju u Srbiji koja promoviše društveno odgovorno poslovanje kao sastavni deo održivog razvoja kompanija, ali i individualni doprinos filantropiji. Nagrada je namenjena, kako velikim kompanijama, tako i  malim i srednjim preduzećima i pojedincima koji su tokom 2015. godine na najdelotvorniji način doprineli opštem dobru pružajući materijalnu ili drugu vrstu podrške neprofitnim akcijama ili organizacijama civilnog društva.

detaljnije >>
29-12-15

Obezbeđen ravnopravan tretman OCD - pružaoca usluga socijalne zaštite u Zakonu o porezu na dobit pravnih lica

Nakon više od dve godine zastupanja za zakonske izmene usmerene na otklanjanje neravnopravnog tretmana organizacija civilnog društva – pružaoca usluga socijalne zaštite Trag fondacija je uspela da obezbedi ravnopravni tretman pružaoca usluga socijalne zaštite kroz usvajanje Zakona o  izmenama i dopunama Zakona o porezu na dobit pravnih lica koji su 29. decembra 2015. godine, poslanici izglasali u Narodnoj skupštini Republike Srbije.

detaljnije >>

Arhiva 2015.

23-10-15

Šest organizacija u užem izboru za program Perspektiva za održivost

Na konkursu za  program Perspektiva za održivost pristiglo je 28 prijava projekata organizacija civilnog društva. Selekcioni odbor Traga odabrao je šest organizacija u uži izbor selekcije za program.
detaljnije >>
23-10-15

Deveti konkurs nagrade VIRTUS - nagrada za one koji brinu - produžen do 4. novembra 2015. godine

Trag fondacija produžila je rok za prijem prijava za ovogodišnji konkurs za nagradu VIRTUS do 4. novembra 2015. godine. VIRTUS nagrada se sprovodi uz podršku Evropske unije, Balkanskog fonda za demokratiju i u partnerstvu sa USAID. Konkurs je otvoren za sve domaće i strane kompanije, korporacije, javna i državna preduzeća, mala i srednja preduzeća, medijske kuće, korporativne fondacije i pojedince. 
 

detaljnije >>
10-09-15

Otvoren deveti konkurs nagrade VIRTUS - nagrada za one koji brinu

Trag Fondacija, uz podršku Evropske unije, Balkanskog fonda za demokratiju i u partnerstvu sa USAID, raspisuje deveti konkurs za VIRTUS nagradu za filantropiju  10. septembra 2015. godineKonkurs je otvoren za sve domaće i strane kompanije, korporacije, javna i državna preduzeća, mala i srednja preduzeća, medijske kuće, korporativne fondove i fondacije i pojedince. Neprofitne organizacije, javne ustanove i organi uprave nemaju pravo prijave, ali imaju pravo nominovanja kandidata za nagradu. Rok za prijem prijava je 22. oktobar 2015. godine.

detaljnije >>
31-08-15

Poziv za prijave na konkurs Perspektiva za održivost - program namenjen inovativnim fandrejzing i filantropskim praksama

Program Perspektiva za održivost ima za cilj da podstakne organizacije civilnog društva, kao i mreže organizacija da strateški promišljaju i koriste inovativne filantropske i fandrejzing prakse kako bi postale dugoročno održive i poslužile kao model ostalim organizacijama civilnog društva u postizanju održivosti. Ovaj program je osmišljen sa ciljem da pomogne organizacijama/mrežama civilnog društva da dugoročno reše pitanje svoje održivosti. Program će se sprovoditi u dve faze – proces prikupljanja sredstava i mečing donacija za realizaciju projektnih aktivnosti.

detaljnije >>
26-08-15

Uskoro deveti konkurs za nagradu VIRTUS

 Trag fondacija s velikom radošću najavljuje da će uskoro raspisati konkurs za devetu VIRTUS nagradu za filantropiju uz podršku Evropske unije, Balkanskog fonda za demokratiju i u direktnom partnerstvu sa USAID. Konkurs će biti otvoren od 10. septembra do 16. oktobra za sve domaće i strane kompanije, korporacije, javna i državna preduzeća, mala i srednja preduzeća, medijske kuće, korporativne fondacije i pojedince, sa izuzetkom neprofitnih organizacija, javnih ustanova i organa uprave. Kao i prethodne godine, VIRTUS nagrada biće dodeljena u pet kategorija:

detaljnije >>
20-08-15

Transformacija civilnog društva na Zapadnom Balkanu kroz prekograničnu saradnju

Okruženi jelama, borovima i smrekom, predstavnici različitih organizacija civilnog društva iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova i Makedonije okupili se na Zlatiboru, Srbiji, kako bi prezentovali svoje projektne ideje grupi društveno odgovornih stručnjaka iz celog regiona. Veliko uzbuđenje, promene raspoloženja, intenzivne razmene i reči ohrabrenja zrače kroz konferencijski prostor … ali, ništa od ovoga nije stvarno! Zapravo, u pitanju je samo simulacija.detaljnije >>
28-07-15

Filantropija za zelene ideje

Na četvrtom regionalnom forumu Fonda braće Rokfeler “Filantropija za zelene ideje”, koji je održan u Nacionalnom parku Prokletije na Kosovu od 24. do 26.jula 2015.godine, nagrađene su tri najbolje poslovne ideje zasnovane na principima održivog razvoja iz regiona. Nagrade u iznosu od 10.000 dolara dodeljene su projektima koji, prema oceni nezavisnog međunarodnog žirija, najviše doprinose ekonomskom razvoju kroz inovativne, održive i ekološke lokalne biznise.

Prva nagrada dodeljena je Udruženju za lokalni razvoj Kamenica iz Niša, čiju je ideju za oživljavanje turističkih potencijala izletišta Kamenički vis i uspostavljanja međunarodnog ekološkog kampa za mlade “Treehouse camp” predstavio Dejan Mitić. 

detaljnije >>
13-07-15

USAID i Trag fondacija započinju promociju lokalne filantropije u Srbiji

U ponedeljak 13.jula, Trag fondacija i USAID zvanično su obeležile početak novog dvogodišnjeg projekta “Filantropija za lokalne zajednice”, čija je vrednost približno 326.000,00 dolara. Pored Fondacije Katalist, koja je partner na projektu, Trag fondacija je na ceremoniji potpistala ugovore sa ostalim partnerima na projektu Iskorak fondacijom, Fondacijom Mesečina, Fondacijom Front i Fondacijom za mlade Obrenovca, kao i sa prvom grupom od 10 lokalnih udruženja građana. 


detaljnije >>
10-07-15

USAID i Trag fondacija započinju projekat “Filantropija za lokalne zajednice”

U ponedeljak, 13. jula, Trag fondacija će sa partnerima obeležiti početak dvogodišnjeg projekta  “Filantropija za lokalne zajednice” koji je podržan od strane Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), i potpisati ugovore sa partnerima na projektu.
Ciljevi projekta su povećano učešće građana u lokalnim zajednicama i promocija filantropije u Srbiji. 


detaljnije >>
06-07-15

Regionalni trening o prikupljanju sredstava iz lokalnih izvora na Zlatiboru

Trag fondacija će, u periodu od 6-10. jula, biti domaćin Regionalne Akademije koja se sprovodi u okviru projekta “SIGN za održivost”, u 6 zemalja regiona Zapadnog Balkana, uz podršku Evropske unije i Balkanskog fonda za demokratiju. Regionalna Akademija predstavlja nastavak programa Akademija održivosti koji se 2013-14. godine sprovodio u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Kosovu i Makedoniji. 


detaljnije >>
17-06-15

Rezultati konkursa za program Uspešni fandrejzing Trag fondacije: 10 organizacija uključeno u edukacije o veštinama prikupljanja sredstava

Odbor za donacije Trag fondacije doneo je odluku da u proces obuke o veštinama prikupljanja sredstava iz lokalnih izvora uključi sledećih 10 organizacija:

Flores, Sjenica, Udruženje poslovnih žena “Eve”, Valjevo, Udruženje za pomoć osobama sa invaliditetom "Putnici“, Aranđelovac, Društvo za borbu protiv raka, Sombor, Udruženje za brigu o životinjama Banata "BETA" Zrenjanin, Centar za podršku ženama, Kikinda, Mladi ambasadori, Niš, Udruženje Urbano jezgro, Smederevo, Vega omladinski centar, Beograd, Centar Duga, Novi Sad.detaljnije >>
10-06-15

Sredstva USAID za devet civilnih i privatnih organizacija

Američki ambasador Majkl Kirbi i direktorka misije USAID-a u Srbiji Aza El-Abd uručili su juče na prijemu u rezidenciji ambasadora priznanje predstavnicima devet organizacija civilnog društva i privatnog sektora. Priznanje je pripalo i Trag fondacija, za sprovođenje dvogodišnjeg projekta Filantropija za lokalne zajednice koji se realizuje u partnerstvu sa USAID Serbia.

Cilj ovog programa je unapređenje učešća građana u lokalnim zajednicama i promocija lokalne filantropije u Srbiji.

detaljnije >>
26-05-15

Trag fondacija na 26. godišnjoj skupštini i konferenciji Evropskog fondacijskog centra u Milanu

Preko 700 ključnih aktera iz oblasti filantropije iz celog sveta okupilo se u Milanu, od 20. do 22. maja, na 26. godišnjoj Skupštini i konferenciji Evropskog fondacijskog centra sa temom „Filantropija: Vizije i energija za promene“, među kojima su bile i predstavnice Trag fondacije Marija Mitrović i Natalija Simović, menadžerka i koordinatorka programa filantropije. 


detaljnije >>
19-05-15

Održan Serbia Visions - prvi multikongres u Srbiji

U subotu je u Beogradu održan Serbia Visions prvi multikongres u Srbiji koji su organizovali Privredna komora Srbije i Nemačko – srpsko privredno udruženjeSerbian Visions je okupio veliki broj organizacija civilnog društva i kompanija sa ciljem podsticanja njihove međusobne saradnje i unapređenja filantropije u Srbiji.
 
Trag fondacija je učestvovala kao organizator panel diskusije “Razvoj filantropije u Srbiji“. Na panelu su govorili Nathan Koeshall iz Fondacije KatalistNemanja Brković iz Koncerna Bambi, Aleksandar Prica iz Asocijacije Duga i Marija Mitrović iz Trag fondacije.

detaljnije >>
15-05-15

Još tri dana je otvoren konkurs za program Uspešni fandrejzing

Program Uspešni fandrejzing za cilj ima podršku udruženjima građana u postizanju održivosti kroz orijentisanje na raznovrsne izvore finansiranja, istraživanje novih načina prikupljanja sredstava u lokalnoj zajednici i podsticanje korporativne i individualne filantropije.  Pored novčane podrške udruženja kroz ovaj program dobijaju obuku za prikupljanje sredstava, kao i konsultantsku podršku.
Program Uspešni fandrejzing Trag fondacija sprovodi u partnerstvu i uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).


detaljnije >>
13-05-15

Poziv na panel diskusiju "Razvoj filantropije u Srbiji" Trag fondacije

Zadovoljstvo nam je da vas pozovemo na panel diskusiju Trag fondacije, "Razvoj filantropije u Srbiji" koja će se održati u subotu 16. maja, u hotelu "Radisson Blu Old" (Beograd, Bulevar Vojvode Mišića 15), sa početkom u 18 časova
Ova panel diskusija će se održati u sklopu Serbian Visions - prvog multikongresa u Srbiji i festivala civilnog društva koji zajedno organizuju Privredna komora Srbije i Nemačko – srpsko privredno udruženje. 


detaljnije >>
20-04-15

Otvoren konkurs za program Uspešni fandrejzing

Trag fondacija u partnerstvu i uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) sprovodi program Uspešni fandrejzing. Program za cilj ima podršku udruženjima građana u postizanju održivosti kroz orijentisanje na raznovrsne izvore finansiranja, istraživanje novih načina prikupljanja sredstava u lokalnoj zajednici i podsticanje korporativne i individualne filantropije. 

Na konkurs mogu da se prijave registrovana udruženja građana sa područja Srbije, koja postoje duže od 1 godine.
Prijave se primaju do ponedeljka, 18. maja  2015. (do 17:00h). Odluka koje organizacije su izabrane da učestvuju u programu se može očekivati u prvoj nedelji juna 2015.godine.

detaljnije >>
28-03-15

PROGLAŠENI DOBITNICI NAGRADE VIRTUS ZA 2014. GODINU

Na svečanoj ceremoniji u hotelu Metropol Palace proglašeni su dobitnici nagrada VIRTUS za filantropiju za akcije i programe koji su sprovedeni tokom 2014. godine. Domaćini ceremonije su bili Kori Udovički, potpredsednica Vlade i ministarka za javnu upravu i lokalnu samoupravu i ambasador Majkl Devenport, šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji. Nagrade su dodeljene u 5 kategorija, od kojih je nagrada za individualni doprinos filantropiji ove godine dodeljena po prvi put. Zbog veoma kvalitetnih programa i projekata koji su sprovedeni tokom 2014. godine, žiri je dodelio i 4 specijalna priznanja.

detaljnije >>
25-03-15

Proglašenje dobitnika nagrade VIRTUS 28. marta 2015.

Obaveštavamo vas da će ceremonija proglašenja dobitnika VIRTUS nagrade za filantropiju biti održana 28. marta 2015. godine, u hotelu Metropol, u 12h. Glavne nagrade uručiće Kori Udovički, potpredsednica Vlade Srbije i ministarka državne uprave i lokalne samouprave i Ambasador Majkl Davenport, Šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji. Konkurs je bio raspisan 12. januara 2015. i trajao je do 12. februara 2015. Iako je ove godine broj kategorija bio manji nego prošle, primili smo veliki broj prijava, tako da žiri nije imao nimalo lak posao da odabere pobednike u svim kategorijama. Žiri su činili ugledni pojedinci i stručnjaci iz sveta privrede, civilnog sektora, medija i marketinga.

detaljnije >>
13-01-15

OTVOREN OSMI KONKURS NAGRADE VIRTUS-NAGRADA ZA ONE KOJI BRINU

Trag fondacija, uz finansijsku podršku Evropske unije i Balkanskog fonda za demokratiju, raspisuje osmi konkurs za VIRTUS nagradu za filantropiju 12. januara 2015. godine. Konkurs je otvoren za sve domaće i strane kompanije, korporacije, javna i državna preduzeća, mala i srednja preduzeća, medijske kuće, korporativne fondove i fondacije i pojedince. Neprofitne organizacije, javne ustanove i organi uprave nemaju pravo prijave, ali imaju pravo nominovanja kandidata za nagradu. Rok za prijem prijava je 12. februar 2015. godine i, za razliku od prethodnih godina, neće biti produženja konkursnog roka.

detaljnije >>

Arhiva 2014.

10-12-14

Uskoro osmi konkurs za nagradu VIRTUS

Trag fondacija sa zadovoljstvom najavljuje da će uskoro biti otvoren konkurs za osmu nagradu VIRTUS za korporativnu flantropiju. Konkurs će biti otvoren od 12. januara do 12. februara 2015. godine i, za razliku od prethodnih godina, neće biti produžavanja roka. Ove godine biće redefinisane i kategorije nagrada, o čemu ćete biti uskoro obavešteni. Konkurs je i dalje otvoren za sve domaće i strane kompanije, korporacije, javna i državna preduzeća, mala i srednja preduzeća, medijske kuće, kao i korporativne fondove i fondacije, sa izuzetkom neprofitnih organizacija, javnih ustanova i organa uprave.

detaljnije >>
01-12-14

Rezultati prve Akademije održivosti, programa namenjenog finansijskoj održivosti OCD

“Ako želite neku promenu u svojoj lokalnoj zajednici morate biti deo te promene” – Vesna Bondžić, Ženski centar “Milica”.

Trag fondacija je, zajedno sa partnerima iz SIGN mreže, zabeležila priče 5 organizacija, učesnica programa Akademija održivosti.  Video “A good SIGN” snimljen je u želji da prenese dragoceno iskustvo organizacija civilnog društva stečeno u procesu prikupljanja sredstava iz lokalnih zajednica u kojima deluju.


detaljnije >>
07-10-14

Akcijom „Čep za hendikep“ prikupljeno 9 tona čepova

Zahvaljući velikom odzivu sugrađana i sugrađanki akciji „Čep za hendikep“ Udruženje paraplegičara Banata iz Zrenjanina prikupilo je 9 tona čepova za pet ambalažu, za dve godine. Od novca zarađenog prodajom čepova obezbedili su 11 invalidskih kolica, ali i druga neophodna ortopedska pomagala za članove i članice svog udruženja.

detaljnije >>
17-09-14

Udružene jače u zalaganju za bolji položaj obolelih od karcinoma dojke

Iskustva u radu sa ženama obolelim od karcinoma dojke, u dvodnevnom susretu krajem jula, razmenile su članice Udruženje žena obolelih i lečenih od raka dojke „Budimo Zajedno“, iz Beograda i Ženskog centra „Milica“ iz Vrnjačke banje.


detaljnije >>
05-09-14

Otvoren Dnevni centar „Milica” za žene obolele od karcinoma dojke

Početkom avgusta „Ženski centar Milica” otvorio je Dnevni centar u Vrnjačjoj banji, namenjen ženama obolelim od karcinoma kao i članovima njihovih porodica.
U ovom toplom kutku žene nakon operacije dojke sada mogu da vežbaju uz stručni nadzor, učestvuju u kreativnim i edukativnim radionicama, horu, rade na svom ekonomskom osnaživanju, ali i da se uključe u prevenciju ove bolesti.

detaljnije >>
31-07-14

“Standardi za prikupljanje sredstava“ - poziv na potpisivanje

Verujući da je posvećenost organizacija civilnog društva transparentnosti i odgovornosti jedan od preduslova za negovanje i razvoj filantropije u regionu, u okviru projekta “SIGN za održivost“, mreža  Nezavisnih fondacija u Jugoistočnoj Evropi (SIGN) definisala je Standarde za prikupljanje sredstava, i poziva na potpisivanje ovog dokumenta.


detaljnije >>
11-07-14

Udruženi građani i građanke preuredili centar Medoševca

Juče je u Medoševcu kraj Niša otvoren preuređeni deo centra ovog niškog naselja sa novom fontanom, česmom i prostorom za odmor, zahvaljujući inicijativi i radu članova i članica udruženja “Pravi korak”.detaljnije >>
26-06-14

Sutra počinje festival PATOSoffIRANJE u Smederevu

Pozorište PATOS organizuje jubilarni, deseti Međunarodni multimedijalni festival PATOSoffIRANJE, u Smederevu od 27. juna do 5. jula 2014. godine, a deo sredstava za njegovu realizaciju su obezbedili učešćem na programu Uspešni fandrejzing, Trag fondacije.


detaljnije >>
19-06-14

Otvara se „Biznis inkubator kreativnih industrija“ u Nišu

Organizacija “Proaktiv” iz Niša danas je na konferenciji za medije, održanoj u Medija centru Niš, najavila početak realizacije projekta Novi kvalitet „Biznis inkubator kreativnih industrija“, od sredstava prikupljenih u okviru programa Perspektiva za održivost, Trag fondacije.detaljnije >>
09-05-14

„OkO Srbije“

Ideja projekta „OkO Srbije“ je da na inovativan, umetničko-dokumentaristički način, doprinese uvažavanju različitosti na svim nivoima i segmentima društva, i da se ponudi drugačija slika mladih u Srbiji, kao i njihovo povezivanje.
detaljnije >>
07-05-14

Poslednji krug konsultacija u vezi sa nacrtom Minimalnih standarda za prikupljanje sredstava

U okviru projekta “SIGN za održivost“, mreža  Nezavisnih fondacija u Jugoistočnoj Evropi (SIGN) je prepoznala potrebu da definiše Minimalne standarde za prikupljanje sredstava. Ovi standardi su usmereni na postavljanje standarda transparentnosti i odgovornosti organizacija civilnog društva koje prikupljaju sredstva na lokalnom nivou.


detaljnije >>
29-04-14

Održan turnir u malom fudbalu "Obnovimo Grabovac" u Trsteniku

Dobar odziv na dobrotvorni turnir u malom fudbalu, dobra organizacija događaja i podrška lokalne samouprave  doprineli su da se prikupi još 50.000 dinara za obnovu Grabovca, srednjovekovne tvrđave kod Trstenika.
detaljnije >>
28-04-14

Kulturu ne donose rode, ali je donosi AJDE fest!

Kampanjom “Kulturu ne donose rode” Asocijacija mladih iz Kruševca podiže svest građana o značaju kulture i neophodnosti pojedinca da se uključe u rešavanje problema nesistemske finansijske podrške kulturim manifestacijam u ovom gradu.
detaljnije >>
17-04-14

Akcija prikupljanja EE otpada

Grupa mladih entuzijasta iz Obrenovca okupljenih u Udruženje EKO-DVORIŠTE  nastavlja sa akcijama prikupljanja električno-elektronskog otpada, u okviru svoje fandrejzing kampanje za otvaranje Eko-Kulturnog centra.
detaljnije >>
16-04-14

Za BELhospice centar trči 700 trkača na 27. Beogradskom maratonu

BELhospice tim za sada broji blizu 700 trkača koji svojim učešćem na 27. Beogradskom maratonu, 27.aprila 2014. godine podržavaju nastavak rada ovog, kod nas jedinog, centra za palijativno zbrinjavanje terminalno obolelih onkoloških pacijenata.

detaljnije >>
02-04-14

U Kragujevcu održana prva internet konferencija IT open

U subotu i nedelju, 29. i 30. marta 2014. godine u Kragujevcu je održana prva internet konferencija IT open u organizaciji Udruženja građana Vido koja je imala temu: “Optimizacija sajtova za pretraživače”. Cilj konferencije o SEO optimizaciji sajtova za pretraživače je da se ukaže na nju kao sredstvo za povećanje znanja mladih o mogućnostima i naprednijoj upotrebi Interneta kao šanse za zaposlenje, zaradu i promociju. Konferencija je pružila priliku za sticanje i unapređenje SEO veština, razmenu mišljenja između eksperata i početnika kao i osvrt na savremene trendove optimizacije.


detaljnije >>
26-03-14

„Ukus pravih vrednosti”

Udruženje građana “Srbija u pokretu”, juče je predstavila “iskra” čokoladu, na 26. beogradskom Igniteu, održanom u “Mikser hausu”, od čije prodaje će se finansirati aktivnosti građana usmerene na rešavanje problema u lokalnim zajednicama.
detaljnije >>
18-03-14

“Za održivo Svratište”

„Centar za integraciju mladih” već 9 godina radi sa decom uključenom u život ili rad na ulici na teritoriji grada Beograda. Danas, u sklopu različitih programskih celina, rade sa preko 400 dece.
Da bi deca koja dolaze u Svratište mogla da računaju na odgovornu zaštitu i stalnu podršku, Centar je pokrenuo projekat “Za održivo Svratište”.

detaljnije >>
17-03-14

Doneta Beogradska deklaracija o socijalnom preduzetništvu Zapadnog Balkana i Turske

Predstavnici više nevladinih organizacija Zapadnog Balkana i Turske 14. mart 2014. godine su potpisali Beogradsku deklaraciju o razvoju socijalnog preduzetništva regiona Zapadnog Balkana i Turske koja treba da doprinese prepoznavanju značaja tog sektora za ekonomski i socijalni razvoj.detaljnije >>
14-03-14

Održana druga konferencija o korporativnom volontiranju

Na drugoj konferenciji o korporativnom volontiranju, održanoj 12. marta, u organizaciji  „Balkan media tima“ i Centra za tranziciju i ljudska prava „Spektar“, izvršna direktorka Traga, Mia Vukojević pozitivno je ocenila ono što se dešava u Srbiji kada je reč o korporativnom volontiranju, i istakla da kompanije, i pored ekonomske krize koja je definitivno uticala na to da smanje sredstva, i dalje ne posustaju u toj oblasti.

detaljnije >>
11-03-14

Poziv organizacijama civilnog društva, socijalnim preduzećima i drugim zainteresovanim subjektima da potpišu Beogradsku deklaraciju o razvoju socijalnog preduzetništva regiona Zapadnog Balkana i Turske

Koalicija za razvoj socijalnog preduzetništva (KorSP) poziva organizacije civilnog društva, socijalna preduzeća i druge zainteresovane subjekte u Srbiji kao i u regionu da podrže Beogradsku deklaraciju o razvoju socijalnog preduzetništva regiona Zapadnog Balkana i Turske. detaljnije >>
27-02-14

Spremni za uspešni fandrejzing

Nakon tri modula treninga i izrađenih fandrejzing planova, u okviru programa Uspešni fandrejzing Trag fondacije, izabrano je 12 organizacija koje će dobiti sredstva za tehničku podršku u iznosu od 70.562,00 dinara.


detaljnije >>
06-02-14

„Ovo je zemlja za nas“

Premijera predstave „Ovo je zemlja za nas“, u kojoj prvi put glume osobe sa intelektualnim teškoćama Udruženja Na pola puta iz Pančeva održana je 29. januara u Kulturnom centru ovog grada.

- Nije bilo teško. Savladali smo strah i pokazali gledaocima šta smo naučili. Nadam se da im se dopalo, rekao je Jovan Bjelatić, jedan od šestoro glumaca ove predstave.

detaljnije >>
18-01-14

PROGLAŠENI DOBITNICI NAGRADE VIRTUS ZA 2013.

Na svečanoj ceremoniji u hotelu Hajat Beograd proglašeni su dobitnici nagrada VIRTUS za korporativnu filantropiju za akcije i programe koji su sprovedeni tokom 2013. godine. Glavnu nagradu – za doprinos na nacionalnom nivou – uručio je ambasador Delegacije Evropske unije u Srbiji Majkl Davenport. Nagrade su dodeljene u svih 8 kategorija.

detaljnije >>
17-01-14

Sutra proglašenje dobitnika nagrade VIRTUS

Ceremonija proglašenja dobitnika nagrada VIRTUS za korporativnu filantropiju biće održana 18. januara 2014. godine, u hotelu Hajat, tačno u podne. Konkurs je bio raspisan 16. septembra 2013. i trajao je do 1. novembra 2013. Ove godine primili smo veliki broj prijava, a posebno nam je drago što se na konkurs prijavio i veliki broj kompanija kojima je to prvo učešće, tako da žiri nije imao nimalo lak posao da odabere pobednike u svim kategorijama. Žiri su činili ugledni pojedinci i stručnjaci iz sveta privrede, civilnog sektora, medija i marketinga.

detaljnije >>

Arhiva 2013.

20-12-13

Akcija “Kako raste drvo”

U okviru akcije “Kako raste drvo” udruženje „Zeleni krug” organizovalo je prodajnu izložba slika, 11. decembra u Bačkom Petrovcu i tom prilikom prikupilo 44.500 dinara, koje će Trag fondacija udvostručiti.


detaljnije >>
18-12-13

Rezultati konkursa za program Perspektiva za održivost: pet organizacija dobija tehnički grant

Na osnovu finalnih planova i intervjua koji je obavljen sa osam organizacija koje su imale priliku da naprave detaljan plan prikupljanja sredstava, tokom novembra 2013. godine,  Odbor za donacije Traga doneo je odluku o podršci pet organizacija koje će dobiti tehnički grant, u visini od 10. 000 USD.detaljnije >>
11-12-13

Rezultati konkursa za program Uspešni fandrejzing Trag fondacije: 12 organizacija uključeno u edukacije o veštinama prikupljanja sredstava

Odbor za donacije Trag fondacije doneo je odluku da u proces obuke o veštinama prikupljanja sredstava iz lokalnih izvora uključi sledećih 12 organizacija:
detaljnije >>
04-12-13

Korporativno volontiranje: „Intesa od srca” za stare

Banca Intesa je u okviru svog programa korporativnog volonterstva “Intesa od srca” organizovala u tri grada Srbije druženje sa svojim starijim sugrađanima, krajem novembra.
Ovom prilikom Banca Intesa donirala je i pakete socijalne pomoći ugroženim starim licima u Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu.
detaljnije >>
03-12-13

Još jedna uspešna fandrejzing žurka

Koncertom „Sweet escape“, održanom 30. novembra u KC Grad-u, Udruženje Prostor prikupilo je od prodatih ulaznica 48 hiljada dinara.

detaljnije >>
02-12-13

Četvrta međunarodna konferencija o društveno odgovornom poslovanju

Četvrta međunarodna konferencija o društveno odgovornom poslovanju – CSR Forum održaće se 3. decembra u Beogradu u organizaciji Foruma poslovnih lidera Srbije i Smart kolektiva. 


detaljnije >>
02-12-13

Program Uspešni fandrejzing – uskoro rezultati konkursa

Početkom sledeće nedelje biće poznati rezultati konkursa za program Uspešni fandrejzing, Trag fondacije.
Na konkurs za ovaj program pristigle su 44 prijave, od kojih će dvanaest organizacija koje uspešno prođu proces selekcije imati priliku da učestvuju na tri modul treninga obuke o fandrejzingu.detaljnije >>
25-11-13

Rezultati konkursa za program Perspektiva za održivost: osam organizacija ušlo u uži izbor

Selekcioni odbor za program Perspektiva za održivost – program namenjen inovativnim fandrejzing i filantropskim praksama, doneo je odluku da u dalji tok programa uključi sledećih 8 organizacija: Proaktiv, Niš, Centar za integraciju mladih, Beograd, Zelena lista Srbije, Gornji Milanovac, CRTA, Beograd, Beogradski festival cveća, Beograd, UG Srbija u pokretu, Beograd, Belhospice, Beograd i Konjički klub, Aranđelovac.detaljnije >>
21-11-13

POZIV: Konsultativni sastanak za unapređenje uslova za razvoj filantropije i podsticanje davanja u Republici Srbiji

Trag fondacija ima čast da Vas pozove da uzmete aktivno učešće na sastancima pod nazivom Konsultativni sastanak za unapređenje uslova za razvoj filantropije i podsticanje davanja u R. Srbijikoji će biti održani u utorak 26. novembra 2013. godine u Regent Club Hotel-u, Generala Milojka Lešjanina 7a u Nišu sa početkom u 12 časova i u sredu, 27. novembra 2013. godine u Hotelu Zira, Ruzveltova 35 u Beogradu sa početkom u 13 časova.detaljnije >>
12-11-13

Veliki odziv na humanitarni koncert za korisnike psihijatrijskih usluga

Udruženje Prostor organizovalo je humanitarni koncert za korisnike psihijatrijskih usluga pod nazivom “Da li čuješ, da li osećaš?”, u subotu 9. novembra.
Sredstva prikupljenja od prodaje ulaznica namenjena su za nastavak rada Art terapijskih radionica i umetničkih programa koje Prostor realizuje van psihijatrijskih institucija.


detaljnije >>
14-10-13

Prvi nacionalni Dan davanja uspešno obeležen volonterskom akcijom

Inicijativa za prvi nacionalni Dan davanja je pokrenuta od strane Srpskog filantropskog foruma, sa ciljem promocije i podsticanja razvoja filantropije i davanja za opšte dobro. Dan davanja je zamišljen kao godišnji nacionalni događaj u okviru koga bi se pružala podrška odabranim inicijativama za opšte dobro, te je ovogodišnji fokus podrška Udruženju „Evo ruka“ za pokretanje ove preko potrebne usluge.

 

detaljnije >>
02-10-13

Poziv na obeležavanje nacionalnog Dana davanja

Srpski filantropski forum i Udruženje “Evo ruka” pozivaju na volontersku akciju kojom će se obeležiti nacionalni Dan davanja.
Akcija će se održati u subotu 05. oktobra od 10 časova u ulici Partizanskih učitelja 1, Zemun polje.detaljnije >>
27-09-13

Konferencija u Medija centru: Prikupljanje sredstava – fandrejzing

Organizacija civilnog društva Proaktiv i Media centar Niš, uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država, organizovali su konferenciju o fundraisingu – prikupljanju sredstava.
Na skupu o uvek aktuelnoj temi za neprofitne organizacije, opštine, uprave i preduzeća učestvovali su Dejvid Krživda, šef ekonomske sekcije Ambasade SAD, Meri Fren Rajli, potpredsednica za razvoj i komunikacije organizacije „Accion“,  koordinatorka za fandrejzing Trag fondacije Kristina Išić i Ivan Topalović iz Proaktiva, koordinator programa.

detaljnije >>
26-09-13

Prezentacija vodiča za korporativnu filantropiju “Dobro se dobrim vraća“

Trag Fondacija i Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije (SIPRU) održali su u ponedeljak 23. septembra 2013. godine sastanak „Postojeće poreske olakšice za davanje za opšte dobro u Republici Srbiji”.  Sastanku u Palati Srbije,  prisustvalo je 39 predstavnika kompanija, malih i srednjih preduzeća kao i organizacija civilnog društva.


detaljnije >>
25-09-13

Poziv za prijave na konkurs Perspektiva za održivost- program namenjen inovativnim fandrejzing i filantropskim praksama

Program Perspektiva za održivost ima za cilj da podstakne organizacije civilnog društva, kao i mreže organizacija da strateški promišljaju i koriste inovativne filantropske i fandrejzing prakse kako bi postale dugoročno održive i poslužile kao model ostalim organizacijama civilnog društva u postizanju održivosti.
Ovaj program je osmišljen sa ciljem da pomogne organizacijama /mrežama civilnog društva da dugoročno reše pitanje svoje održivosti. Program će se sprovoditi u dve faze – proces  prikupljanja sredstava i mečing donacija za realizaciju projektnih aktivnosti.

detaljnije >>
25-09-13

Nacionalni dan davanja – sve smo bliži cilju!

Srpski filantropski forum nas sa radošću obaveštava da se bliži  prvi nacionalni Dan davanja, kao i da je prikupljanje sredstava za uspostavljanje inkluzivnog centra za decu ometenu u razvoju “Mesto susreta” u Zemun Polju sve bliže cilju.detaljnije >>
26-07-13

Rezultati konkursa Trag fondacije za program Akademija održivosti

Selekcioni odbor za program Akademija održivosti koju sprovodi Trag fondacija doneo je odluku da u dalji tok programa uključi petnaest organizacija, a to su:
detaljnije >>
02-07-13

Produžen rok za podnošenje prijava na program Akademija održivosti

Zbog velikog interesovanja za program Akademija održivosti, produžavamo rok za podnošenje prijava do ponedeljka 08.jula do 17 časova.

Program Akademija održivosti namenjen unapređenju kapaciteta organizacija civilnog društva za postizanje održivosti kroz orijentisanje na raznovrsne izvore finansiranja i veće uključivanje građana u njihov rad.

detaljnije >>
05-06-13

Završen treći BCIF-ov seminar o veštinama prikupljanja sredstava od individualnih i korporativnih donatora

Na trećem modulu treninga Uspešni fandrejzing pod nazivom  Tehnike i plan prikupljanja sredstava od individualnih i korporativnih donatora” učesnici treninga stekli su nova znanja iz oblasti: tehnike prikupljanja sredstava od individualnih i korporativnih donatora; finansijsko administriranje fandrejzinga; posvećeno davanje, članarine i promocija prikupljanja sredstava; izrada plana za prikupljanje sredstava i planiranje fandrejzing događaja.

detaljnije >>
04-06-13

Poziv za učešće na programu Akademija održivosti

U nameri da podrži organizacije civilnog društva da dugoročno rade na svojoj finansijskoj održivosti, kao i da uspostave bližu saradnju sa sa širim krugom potencijalnih donatora u lokalnoj zajednici, Balkanski fond za lokalne inicijative i partneri u okviru SIGN mreže pokreću program Akademija održivosti namenjen unapređenju kapaciteta organizacija civilnog društva za postizanje održivosti kroz orijentisanje na raznovrsne izvore finansiranja i veće uključivanje građana u njihov rad.

detaljnije >>
23-05-13

SIGN mreža utiče na održivost civilnog društva razvojem filantropije

Nezavisne fondacije šest zemalja u regionu, okupljene u SIGN mrežu, započele su projekat koji će izgradnjom povoljnijeg okruženja za razvoj filantropije i davanja za opšte dobro i otvorenijim radom u prikupljanju sredstava u svojim zajednicama, steći značajniju podršku građana i lokalnih partnera, što će doprineti održivosti organizacija civilnog društva i jačanju njihovog uticaja u procesu demokratizacije na zapadnom Balkanu.

detaljnije >>
15-03-13

Rezultati konkursa BCIF-ovog programa Uspešni fandrejzing: dvanaest organizacija ide na obuku iz oblasti prikupljanja sredstava

Selekcioni odbor za program Uspešni fandrejzing doneo je odluku da u dalji tok programa uključi dvanaest organizacija koje će u martu, aprilu i maju 2013. godine proći tri trodnevna seminara za obuku iz oblasti prikupljanja sredstva od individualnih i korporativnih donatora u lokalnoj zajednici.

detaljnije >>
20-02-13

Objavljeno istraživanje „Individualna i korporativna filantropija u Srbiji“ na BCIF sajtu

Istraživanje „Individualna i korporativna filantropija u Srbiji“  od danas možete čitati na našem sajtu.

U cilju kontinuiranog praćenja stavova kompanija i građanstva o filantropiji BCIF je sproveo još jedno istraživanje čiji će rezultati biti korišćeni za unapređenje delovanja Balkanskog fonda za lokalne inicijative u ovoj oblasti kao i za utvrđivanje pravaca delovanja Srpskog filantropskog foruma na polju razvoja filantropije u Srbiji.

detaljnije >>
17-02-13

Još 10 dana je otvoren konkurs za program Uspešni fandrejzing

U okviru programa Civilno društvo za budućnost, Balkanski fond za lokalne inicijative (BCIF) u partnerstvu sa Institutom za održive zajednice (ISC), a uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) sprovodi program Uspešni fandrejzing. Program za cilj ima podršku udruženjima građana u postizanju održivosti kroz orijentisanje na raznovrsne izvore finansiranja, istraživanje novih načina prikupljanja sredstava u lokalnoj zajednici i podsticanje korporativne i individualne filantropije

detaljnije >>
02-02-13

Prezentacija istraživanja „Individualna i korporativna filantropija u Srbiji“

Na konferenciji o individualnoj i korporativnoj filantropiji u Srbiji u organizaciji Balkanskog fonda za lokalne inicijative, održanoj 31. januara 2013. godine prezentovani su glavni nalazi istraživanja „Individualna i korporativna filantropija u Srbiji“.

detaljnije >>
31-01-13

Održana konferencija „Individualna i korporativna filantropija u Srbiji“

Interesovanje za filantropiju u Srbiji raste ali i dalje nema dugoročnog ulaganja u zajednicu iako su građani i kompanije spremni da ulažu u opšte dobro, ali im nedostaje podstrek okruženja, povoljniji zakonodavni okvir i poverenje u pokretače ovakvih akcija, izneto je na današnjoj konferenciji o individulanoj i korporativnoj filantropiji u Srbiji.

detaljnije >>
28-01-13

Istraživanje o individualnoj i korporativnoj filantropiji u Srbiji

Balkanski fond za lokalne inicijative (BCIF) organizuje prezentaciju istraživanja „Individualna i korporativna filantropija u Srbiji“ , 31. januara 2013. godine u Beogradu.
 
Istraživanje „Individualna i korporativna filantropija u Srbiji“ je za cilj imalo da se prikupe podaci o stavovima građana i kompanija prema filantropiji i značaju davanja za opšte dobro, najistaknutijim akterima, modelima i praksama filantropskih davanja, da se dobije pregled oblasti u koje su ta davanja usmerena i istaknu primeri dobre prakse.

detaljnije >>
25-01-13

Otvoren konkurs za program Uspešni fandrejzing

U okviru programa Civilno društvo za budućnost, Balkanski fond za lokalne inicijative (BCIF) u partnerstvu sa Institutom za održive zajednice (ISC), a uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) sprovodi program Uspešni fandrejzing. Program za cilj ima podršku udruženjima građana u postizanju održivosti kroz orijentisanje na raznovrsne izvore finansiranja, istraživanje novih načina prikupljanja sredstava u lokalnoj zajednici i podsticanje korporativne i individualne filantropije.

detaljnije >>
25-01-13

Dodela nagrada VIRTUS 2012

Nagrade za korporativnu filantropiju VIRTUS 2012 dodeljene su 19. januara 2013. godine u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

VIRTUS nagrada je prva nagrada ovakve vrste koja se organizuje u Srbiji i referentno mesto za sve one koji ulažu u opšte dobro. Nagrada se dodeljuje svake godine, već šesti put.

Deo atmosfere sa svečanosti prenosimo vam kroz galeriju fotografija koju možete pogledati ovde.

detaljnije >>
20-01-13

Dodeljene nagrade za korporativnu filantropiju VIRTUS 2012

U Domu Narodne skupštine Republike Srbije, 19. januara dodeljene su nagrade za korporativnu filantropiju VIRTUS 2012.
 
Nagradu dodeljuje Balkanski fond za lokalne inicijative (BCIF) u saradnji sa Timom za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Republike Srbije, a  uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj USAID i Instituta za održive zajednice (ISC).

detaljnije >>
16-01-13

Dodela Nagrada za korporativnu filantropiju VIRTUS 2012

Balkanski fond za lokalne inicijative (BCIF), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) u partnerstvu sa Institutom za održive zajednice (ISC) i Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva, svečano će dodeliti Nagrade za korporativnu filantropiju VIRTUS 2012, u subotu 19. januara 2013. godine, sa početkom u 12h, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije (Trg Nikole Pašića 13).
 
Nagrada se po šesti put dodeljuje kompanijama i preduzećima koja su tokom 2012. godine na najdelotvorniji način doprinela opštem dobru, pružajući podršku neprofitnim akcijama ili organizacijama civilnog društva.

detaljnije >>

Arhiva 2012.

04-10-12

Otvoren šesti konkurs nagrade VIRTUS - Nagrada za kompaniju koja brine

Balkanski fond za lokalne inicijative uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) u partnerstvu sa Institutom za održive zajednice (ISC), i Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije (SIPRU) raspisuje šesti konkurs za VIRTUS nagradu za korporativnu filantropiju  04. oktobra 2012. godineKonkurs je otvoren za sve domaće i strane kompanije, korporacije, javna i državna preduzeća, mala i srednja preduzeća, medijske kuće, kao i korporativne fondove i fondacije, sa izuzetkom neprofitnih organizacija, javnih ustanova i organa uprave. Rok za prijem prijava je 02. novembar 2012.godine...

detaljnije >>
03-10-12

Pet kompanija dobilo certifikat NALED-a o društveno odgovornom poslovanju

"Coca-Cola HBC", Eurobank EFG, "Holcim", "Sunce Marinković" i "Tigar" prvi su dobitnici CSR certifikata koji predstavlja potvrdu da posluju u skladu sa najvišim standardima korporativne društvene odgovornosti...

detaljnije >>
07-08-12

Mladi Kikinđani u fandrejzingu

U okviru programa Uspešni fandrejzing, Organizacija Kikindskainicijativa mladih završila je prikupljanje sredstava u svojoj lokalnoj  zajednici i sakupila iznos u vrednosti 2.267,39 USD koji je BCIF duplirao...

detaljnije >>
06-08-12

Novi Sad još jednom uspešan u fandrejzingu

U okviru programa Uspešni fandrejzing omladinski centar CK13iz Novog Sadazavršio je prikupljanje sredstava u lokalnoj zajednici i sakupio sumu od 1,140.55USD koju je BCIF duplirao...

detaljnije >>
03-08-12

Proaktivni fandrejzing

Udruženje građana Proaktiv iz Niša završili su prikupljanje sredstava u okviru programa Uspešni fandrejzing i prikupili sumu od 4.189,87 USD koju je BCIF duplirao. U skladu sa svojom vizijom Srbije proaktivnih građana, Udruženje je pokrenuo akciju prikupljanja sredstava za izgradnju Trga aktivizma u Nišu...

detaljnije >>
31-07-12

Održan drugi sastanak članova Srpskog filantropskog foruma

Fondacija Hemofarm bila je domaćin drugog sastanka članova Srpskog filantropskog foruma koji je održan 30. jula 2012. u Beogradu. Snežana Radočaj, izvršna direktorka fondacije Hemofarm podržala je rad Foruma i predstavila dosadašnji rad Fondacije...

detaljnije >>
10-07-12

Uspešni fandrejzing u Beogradu, Pančevu i Novom Sadu

Udruženje stručnjaka FICE Srbija završili su prikupljanje sredstava u okviru programa Uspešni fandrejzing i prikupili preko 6.000,00 USD. BCIF je obezbedio grant u vrednosti 5.000,00 USD...

detaljnije >>
05-07-12

Organizacija SOS Ženski centar uspešna u fandrejzingu

U okviru programa Uspešni fandrejzing organizacija SOS ženski centar iz Novog Sada završila je prikupljanje sredstava u lokalnoj zajednici i sakupila sumu od 4.750$ koju je BCIF duplirao....

detaljnije >>
26-05-12

Srpski filantropski forum okupio filantrope

Banka Intesa bila je domaćin sastanka svih članova Srpskog filantropskog foruma koji je održan 24. maja 2012. u Beogradu.  Rajka Šinik, menadžerka korporativnih komunikacija banke Intesa podržala je u ime banke rad Foruma...

detaljnije >>
25-04-12

Izveštaj za kampanju Sitniš nije sitnica! Mala pomoć, puno srce

Balkanski fond za lokalne inicijative (BCIF) uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i u partnerstvu sa Institutom za održive zajednice (ISC) sproveo je kampanju „Sitniš nije sitnica – Mala pomoć puno srce“ s ciljem da probudi svest i solidarnost građana o važnosti filantropije tj. individualnog davanja za opšte dobro onima kojima je pomoć potrebna. Sredstva prikupljena u kampanji upućena su deci iz disfunkcionalnih porodica koje okuplja Klub za decu „Mesečina“ u Subotici http://www.foundmoon.erdsoft.eu, koja u saradnji sa osnovnim školama pravi večernje klubove za decu...

detaljnije >>
19-03-12

Novi Pazar i Trstenik uspešni u fandrejzingu

Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama Novi Pazari Moravski orašak iz Trstenika su u okviru programa Uspešni fandrejzing završili prikupljanje sredstava u svojim lokalnim zajednicama i sakupili maksimalni iznos od 5000$ koji je BCIF duplirao...

detaljnije >>
04-03-12

Filantropski bazar

Omladinski centar CK13 iz Novog Sada započeo je kampanju prikupljanja sredstava u okviru programa Uspešni fandrejzing.  Početak kampanje je obeležen u subotu 03. marta prodajnim bazarom rukotvorina na kojem je svako mogao dati svoj doprinos kupovinom slike, broša ili filcanih kapa.Nakon bazara usledilo je predstavljanje kampanje, sajta Ženskog kreativnog prostora  i najava koncerta Jarbola i predstojećih aktivnosti...

detaljnije >>

Arhiva 2011.

03-12-11

Dodeljene tradicionalne VIRTUS nagrade za 2011. godinu

U subotu 3.decembra 2011. godine dodeljene su VIRTUS nagrade za korporativnu filantropiju. Petu godinu za redom u Domu Narodne skupštine u Beogradu okupili su se predstavnici civilnog društva, kompanija, Vlade i medija kako bi nagradili one koji su tokom 2011. najviše ulagali u neprofitne inicijative. Davanje za opšto dobro je tema kojom se Balkanski fond za lokalne inicijative predano bavi tokom svog dvanaestogodišnjeg postojanja...

detaljnije >>
15-11-11

Organizacija Dobri ljudi uspešno završila prikupljanje sredstava

Organizacija Dobri ljudi iz Valjeva  je uspešno završila prikupljanje sredstava neophodnih za postavljanje kontejnera i sprovođenje takmičarske akcije prikupljanja PET ambalaže u školama. Uz pomoćBCIF-a i VIA fondacije, a u okviru programa Prikupljanje sredstava iz lokalnih izvora, Dobri ljudi su sproveli projekat Planeti pomaži u reciklaži...

detaljnije >>
07-11-11

Prikupljanje sredstava iz lokalnih izvora - Grupa Kobre

Grupa Kobre iz sela Donja Toponica i Donja Trnava uspešno je završila prikupljanje sredstava za otvaranje Internet centra u svojoj zajednici. Uz pomoć BCIF-a i VIA fondacije, a u okviru programa Prikupljanje sredstava iz lokalnih izvora, Kobre su sprovele projekat Budi i ti deo mreže. Činom otvaranja Internet centra, projekat Budi i ti deo mreže je zvanično zatvoren i to vrlo uspešno... 

detaljnije >>
17-10-11

Spremni za uspešni fandrejzing

Nakon tri modula treninga i izrađenih fandrejzing planova, u okviru programa Uspešni fandrejzing, izabrano je sedam organizacija koje će dobiti sredstva za tehničku podršku u iznosu od 1.250 dolara, koja im omogućavaju da se pripreme za sam proces prikupljanja sredstava... 

detaljnije >>
05-10-11

Konkurs za VIRTUS nagradu produžen do 14. oktobra

Balkanski fond za lokalne inicijative (BCIF) doneo je odluku da rok za podnošenje prijava za VIRTUS nagradu produži do 14. oktobra 2011. godineVIRTUS je nagrada ustanovljena 2007, kao prvo priznanje ove vrste u Srbiji. Namenjena je kompanijama i preduzećima koja su tokom 2010/11. godine na najdelotvorniji način doprinela opštem dobru pružajući materijalnu ili drugu vrstu podrške neprofitnim akcijama ili organizacijama civilnog društva...

detaljnije >>
06-09-11

Otvoren peti konkurs VIRTUS - Nagrada za kompaniju koja brine

 

Balkanski fond za lokalne inicijative tradicionalno dodeljuje VIRTUS nagradu za korporativnu filantropiju najodgovornijim kompanijama u Srbiji

Konkurs za VIRTUS nagradu za korporativnu filantropiju otvara se 6. septembra 2011. godine. Rok za prijem prijava je 7. oktobar 2011. godine. Balkanski fond za lokalne inicijative, uz finansijsku podrškuAmeričke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i u partnerstvu saInstitutom za održive zajednice (ISC), dodeljuje nagradu peti put za redom...

detaljnije >>
21-07-11

Održane promocije Vodiča za primenu Zakona o zadužbinama i fondacijama

Tokom juna i jula 2011. godine BCIF je u saradnji sa Evropskim centrom za neprofitno pravo održao četiripromocije Vodiča za primenu Zakona o zadužbinama i fondacijama. Promocije su održane u Nišu, Kragujevcu, Beogradu i Novom Sadu. U novembru 2010. godine usvojen je novi Zakon o zadužbinama i fondacijama. Proces registracije novih zadužbina i fondacija i usklađivanja sa novim propisima starih zadužbina i fondacija zvanično je počeo 1. marta 2011. godine i trajaće godinu dana....

detaljnije >>
11-07-11

Promocija Vodiča za primenu Zakona o zadužbinama i fondacijama u Novom Sadu

Pozivamo vas na promociju Vodiča za primenu Zakona o zadužbinama i fondacijama, koja će se održati u Novom Sadu, 13. jula 2011. godine, u Sali 1 Skupštine APV, Vladike Platona bb, sa početkom u 11 časova.U novembru 2010. godine usvojen je novi Zakon o zadužbinama i fondacijama. Proces registracije novih zadužbina i fondacija i usklađivanja sa novim propisima starih zadužbina i fondacija zvanično je počeo 1. marta 2011. godine i trajaće godinu dana....

detaljnije >>
07-07-11

Beogradska promocija Vodiča za primenu Zakona o zadužbinama i fondacijama

Pozivamo vas na promociju Vodiča za primenu Zakona o zadužbinama i fondacijama, koja će se održati u Beogradu, 11. jula 2011. godine, u skupštinskoj sali Grada Beograda, trg Nikole Pašića 6, sa početkom u 12 časova.U novembru 2010. godine usvojen je novi Zakon o zadužbinama i fondacijama. Proces registracije novih zadužbina i fondacija i usklađivanja sa novim propisima starih zadužbina i fondacija zvanično je počeo 1. marta 2011. godine i trajaće godinu dana.  ...

detaljnije >>
06-07-11

Dodeljena druga donacija na programu Prikupljanje sredstava iz lokalnih izvora

Balkanski fond za lokalne inicijative će drugu donaciju u okviru programa Prikupljanje sredstava iz lokalnih izvora u iznosu od 3 000 eura dodeliti Q klubu iz Beograda. Ideja ovog programa je da organizacije koje u njemu učestvuju prvo dobiju finansijsku podršku unutar svoje zajednice, tj. da sredstva za svoje aktivnosti prikupe od pojedinaca i kompanija iz mesta u kojima rade, a da zatim dobijaju donaciju BCIF-a...

detaljnije >>
03-07-11

Promocija Vodiča za primenu Zakona o zadužbinama i fondacijama u Kragujevcu

Pozivamo vas na promociju Vodiča za primenu Zakona o zadužbinama i fondacijama, koja će se održati u Kragujevcu, 5. jula 2011. godine, u restoranu Italija, Crveni krst, Kragujevac sa početkom u 12 časova.U novembru 2010. godine usvojen je novi Zakon o zadužbinama i fondacijama. Proces registracije novih zadužbina i fondacija i usklađivanja sa novim propisima starih zadužbina i fondacija zvanično je počeo 1. marta 2011. godine i trajaće godinu dana...

detaljnije >>
21-06-11

Prva matching donacija na programu Prikupljanje sredstava iz lokalnih izvora

 

Balkanski fond za lokalne inicijative će prvu donaciju u okviru programa Prikupljanje sredstava iz lokalnih izvora u iznosu od 3 000 eura dodeliti Asocijaciji Duga iz Šapca.

Ideja ovog programa je da organizacije koje u njemu učestvuju prvo dobiju finansijsku podršku unutar svoje zajednice, tj. da sredstva za svoje aktivnosti prikupe od pojedinaca i kompanija iz mesta u kojima rade, a da zatim dobijaju donaciju BCIF-a. U toku pripreme za fandrejzing na raspolaganju su im početna sredstva BCIF-a u iznosu od 630 eura, dok organizacijama koje uspeju da prikupe 3 000 eura BCIF isplaćuje dupliran iznos (matching donaciju)...

detaljnije >>
20-06-11

Promocija Vodiča za primenu Zakona o zadužbinama i fondacijama u Nišu

Pozivamo vas na promociju Vodiča za primenu Zakona o zadužbinama i fondacijama, koja će se održati u Nišu, 28. juna 2011. godine, u Medija centru Niš sa početkom u 12h.  

U novembru 2010. godine usvojen je novi Zakon o zadužbinama i fondacijama. Proces registracije novih zadužbina i fondacija i usklađivanja sa novim propisima starih zadužbina i fondacija zvanično je počeo 1. marta 2011. godine i trajaće godinu dana...

detaljnije >>
01-06-11

Finale kampanje Sitniš nije sitnica

Kasica akcije “Sitniš nije sitnica”, je u subotu 28. maja zvanično ispražnjena.  U Osnovnoj školi „Kizur Ištvan“ u Subotici, obeležen je završetak  osmomesečne kampanje Balkanskog fonda za lokalne inicijative (BCIF)...

detaljnije >>
25-05-11

Druženje u Subotici za kraj akcije „Sitniš nije sitnica“

Završnica kampanje „Sitniš nije sitnica“ biće obeležena u subotu 28. maja u Subotici, gradu u kojem je na inicijativu Fondacije Mesečina zaživela ideja večernjih klubova za socijalno zapostavljenu decu. Nekadašnja ideja i san,  upornošću i vrednim radom, pretočena je u deset uspešnih klubova za decu u tri grada – Subotici, Novom Bečeju i Gornjem Milanovcu...

detaljnije >>
19-05-11

Održana Konferencija o partnerstvima

“U procesu integracija Srbije, Evropska Unija zahteva uspostavljanje snažnog partnerstva i saradnje između civilnog sektora i državnih organa na svim nivoima”, istakao je zamenik šefa Delegacije EU u Srbiji Adriano Martins, otvarajući Konferenciju o partnerstvima koja je održana18. maja u Palati Srbije. Projektima i strategijom EU do 2013. godine predviđena je snažna podrška partnerstvima civilnog sektora, državne administracije i privrede. Evropska unija planira da za ove projekte izdvoji 20 miliona evra za Zapadni Balkan i Tursku....

detaljnije >>
18-05-11

Održan drugi trening na programu „Uspešni fandrejzing“

Drugi modul obuke za 12 udruženja građana koja učestvuju na programu „Uspešni fandrejzing“ je održan od 13. do 15. maja u Beogradu. Nakon prvog modula na kome su se analizirali elementi strateškog plana i mesto fandrejzinga u strateškom planu organizacije, ovaj modul je bio posvećen principima korporativnog i individualnog fandrejzinga, tj. pojedincima i kompanijama kao davaocima...

detaljnije >>
29-04-11

Konferencija o partnerstvima 18. maja

Balkanski fond za lokalne inicijative (BCIF), Kancelarija EU za tehničku podršku OCD u Srbiji (TACSO), Kancelarija Vlade Republike Srbije za saradnju sa civilnim društvom, UN Globalni dogovor u Srbiji i Forum poslovnih lidera Srbije organizujuKonferenciju o partnerstvima koja će se održati u sredu, 18. maja u Palati Srbija, sapočetkom u 9 časova...

detaljnije >>
18-04-11

Prikupljene nove donacije- Program Prikupljanje sredstava iz lokalnih izvora

Organizacije uključene u program Prikupljanje sredstava iz lokalnih izvoranastavljaju aktivnosti fandrejzinga od pojedinaca i kompanija iz svojih zajednica. Od sredine februara je prikupljeno preko 285.000 dinara u donacijama u novcu od privrednog sektora i pojedinaca...

detaljnije >>
12-04-11

Održan prvi trening na programu Uspešni fandrejzing

Prvi trening na programu Uspešni fandrejzing je održan od 8. do 10. aprila u Beogradu. Trening se bavio elementima strateškog planiranja i osnovnim pojmovima fandrejzinga i za cilj je imao povezivanje procesa prikupljanja sredstava i opšteg strateškog okvira organizacije. Treningu je prisustvovalo po dvoje predstavnika iz dvanaest organizacija koje su odabrane za učešće na programu...

detaljnije >>
04-04-11

Sitniš raste

Nakon 6 meseci kampanje „Sitniš nije sitnica“, tokom koje je prikupljan novac za fondaciju Mesečina iz Subotice, prilika je da napravimo mali presek ove filantropske akcije. Tokom sabiranja rezultata naše srce je bilo sve punije, u skladu sa sloganom akcije „Mala pomoć – puno srce“. Do 1. aprila prikupljeno je 286.229,00 dinara...

detaljnije >>
29-03-11

Odabrano dvanaest organizacija za program Uspešni fandrejzing

66 organizacija civilnog društva prijavilo se na konkurs za program Uspešni fandrejzing. Konkurs je zatvoren 11. marta . U dva selekciona kruga je odabrano sledećih 12 organizacija: Kikindska inicijativa mladih(Kikinda), SOS Ženski centar (Novi Sad), Centar za nove medije kuda.org/ Omladinski centar CK13 (Novi Sad), Iz kruga (Beograd),Cirkusfera (Beograd), Udruženje za podšku deci u vanporodičnom vaspitanju FICE(Beograd), Incest Trauma Centar (Beograd), Moravski orašak (Trstenik), Proaktiv (Niš),Centar OSI (Paraćin), Omladina JAZAS-a (Zaječar), Udruženje MNRO (Novi Pazar)...

detaljnije >>
07-03-11

Prikupljene prve donacije- program Prikupljanje sredstava iz lokalnih izvora

Organizacije Bela breza iz Kruševca i Kobra iz Donje Trnave su prikupile prve donacije u okviru programa Prikupljanje sredstava iz lokalnih izvora.Bela breza je dobila prvu donaciju za svoju akcija ozelenjavanja dvorišta osnovne škole Vladislav Savić Jan u mesnoj zajednici Parunovac u Kruševcu. U pitanju je 30 sadnica koje je donirao rasadnik Aleksandar iz kruševačkog naselja Mali Šiljegovac...

detaljnije >>
01-03-11

Druga studijska poseta Holandiji u okviru projekta OCD – snažni partneri u reformi sistema socijalne zaštite

Od 07. do 10. februara 2011. godine Balkanski fond za lokalne inicijative (BCIF) je u saradnji sa svojim partnerom – Skan fondacijom iz Holandije, organizovao drugu studijsku posetu Holandiji, ovog puta namenjenu predstavnicima institucija i drugim relevantnim akterima čije delatnosti doprinose poboljšanju kvaliteta života i inkluziji mentalno nedovoljno razvijenih osoba (MNRO) u Srbiji, u okviru projekta OCD – snažni partneri u reformi sistema socijalne zaštite,...

detaljnije >>
18-02-11

Sastanak evaluacije i potpisivanje ugovora- program Prikupljanje sredstava iz lokalnih izvora

U okviru programa Prikupljanje sredstava iz lokalnih izvora u Beogradu je 10. februara održan sastanak  sa devet organizacija koje su dobile sredstva za tehničku podršku: Centar za kreativni razvoj(Knjaževac), Društvo za razvoj kreativnosti (Aleksinac), Bela breza(Kruševac), Q klub i ApsArt (Beograd), Dobri ljudi (Valjevo), Duga (Šabac), Kobra (Donja Trnava) i Zeleni putokazi (Raška)...

detaljnije >>
17-02-11

Otvoren konkurs za udruženja građana za program Uspešni fandrejzing

U okviru programa Inicijativa javnog zagovaranja građanskog društva u SrbijiBalkanski fond za lokalne inicijative (BCIF) u partnerstvu sa Institutom za održive zajednice (ISC), a uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) tokom 2011. i 2012. godine sprovodi program Uspešni fandrejzing. Program za cilj ima podršku udruženjima građana u postizanju održivosti kroz orijentisanje na raznovrsne izvore finansiranja, istraživanje novih načina prikupljanja sredstava u lokalnoj zajednici i podsticanje korporativne i individualne filantropije...

detaljnije >>
01-02-11

Trening Javno zastupanje u lokalnim zajednicama

Prvi trening modul u okviru programa Javno zastupanje u lokalnim zajednicama održan je od 28. do 30. januara 2011. godine u Beogradu, u Hotelu Šumadija. Trening je organizovan za predstavnike/ce jedanaest organizacija čiji su nacrti projekata sa temom javnog zastupanja...

detaljnije >>

Arhiva 2010.

24-12-10

Državna lutrija Srbije priključuje se akciji „Sitniš nije sitnica“

Državna lutrija Srbije priključila se akciji „Sitniš nije sitnica" koju sprovodiBalkanski fond za lokalne inicijative, u cilju pomoći socijalno zapostavljenoj deci i poboljšanja kvaliteta njihovog života. U pet renoviranih poslovnica Lutrije, u Beogradu, Kragujevcu i Požarevcu, biće postavljene posebno obeležene kutije u koje će građani moći da ubacuju kusur koji tako postaje više od sitniša – dragocena pomoć za ovu decu...

detaljnije >>
23-12-10

Javni čas o filantropiji za pančevačke gimnazijalce

Povodom kampanje „Sitniš nije sitnica – Mala pomoć puno srce“, 22. decembra 2010. održan je javni čas o važnosti individualnog davanja u pančevačkoj gimnaziji. Gimnazijalci su imali priliku da saznaju više o istoriji filantropije u našoj zemlji i svetu, i da se na primeru poznatih ličnosti koje su veliki filantropi...

detaljnije >>
21-12-10

Priznanje za Filantrobook – Sitniš nije sitnica

Na ceremoniji dodele tradicionalnih godišnjih priznanja Udruženja ekonomskih propagandista Srbije, u kategoriji On-line projekata,Srebrno priznanje dobila je marketinška agencija Ovation za neprofitni projekatFilantrobook- Sitniš nije sitnica. Putem simpatične igrice Filantrobuk koja je deo kampanjeSitniš nije sitnica, posetioci društvene mreže Fejsbuk imali su priliku da virtuelnim ubacivanjem novčića u kasicu postanu filantropi i pomognu ovu humanitarnu akciju...

detaljnije >>
13-12-10

Javni čas u Filološkoj gimnaziji

Serija javnih časova o važnosti filantropije u okviru kampanje „Sitniš nije sitnica – mala pomoć puno srce“ nastavljena je 13. decembra u Filološkoj gimnaziji u Beogradu. Ovo je bila prilika za učenike Filološke gimnazije da saznaju više o istoriji filantropije u našoj zemlji i svetu, kao i da prepoznaju načine kako da sami pokrenu slične akcije u svom okruženju...

detaljnije >>
12-12-10

Vraćanje tradiciji zadužbinarske i filantropske kulture - Održan prvi Forum dobrotvornih organizacija

Povodom predstavljanja novog Zakona o fondacijama i zadužbinama, prvi put je 12. decembra organizovan Forum dobrotvornih organizacija na kom su se okupila domaća udruženja i pojedinci...

detaljnije >>
09-12-10

Prva studijska poseta Holandiji u okviru projekta OCD – snažni partneri u reformi sistema socijalne zaštite

Od 22. do 26. novembra 2010. godine Balkanski fond za lokalne inicijative (BCIF) je u saradnji sa svojim partnerom – Skan fondacijom iz prvu studijsku posetu Holandije, organizovao Holandiji, za predstavnike organizacija civilnog društva (OCD) u Srbiji...

detaljnije >>
07-12-10

„Sitniš nije sitnica” u Subotici

Povodom kampanje „Sitniš nije sitnica – Mala pomoć puno srce“, nakon Kruševca i Sremskih Karlovaca, 7. decembra 2010. održan je javni čas o važnosti individualnog davanja u Srednjoj medicinskoj školi u Subotici...

detaljnije >>
06-12-10

Dodeljene tradicionalne VIRTUS nagrade za 2010. godinu

Beograd, 4. decembar 2010. – Na svečanoj ceremoniji održanoj uDomu Narodne skupštine Republike Srbije danas su proglašeni dobitnici nagrada za korporativnu filantropiju, VIRTUS 2010. Tradicionalne godišnje nagrade, dodeljene u nekoliko različitih kategorija, predstavljaju priznanja kompanijama i preduzećima koja su svojom podrškom društvenim ili neprofitnim akcijama ili organizacijama i ulaganjima u opšte dobro dala poseban doprinos razvoju filantropije u svetu odgovornog poslovanja...

detaljnije >>
02-12-10

Dodela nagrade VIRTUS 2010 u subotu 4. decembra

Na svečanoj ceremoniji u Domu Narodne skupštine Republike Srbije, u subotu, 4. decembra biće proglašeni dobitnici nagrade za korporativnu filantropiju - VIRTUS 2010Balkanski fond za lokalne inicijative (BCIF) uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i u partnerstvu sa Institutom za održive zajednice (ISC), četvrtu godinu za redom dodeljuje nagradu kojom se odaje priznanje kompanijama i preduzećima koja su ulaganjima u opšte dobro dala poseban doprinos razvoju filantropije u svetu odgovornog poslovanja...

detaljnije >>
25-11-10

Novi zakon o zadužbinama i fondacijama

Skupština Srbije usvojila je 23. novembra 2010. godine Zakon o zadužbinama i fondacijama, koji za cilj ima stvaranje pravnog okvira podsticajnog za razvoj zadužbinarstva i fondacija i njihovo transparentno upravljanje i poslovanje...

detaljnije >>
23-11-10

Usvojen Zakon o zadužbinama i fondacijama

Skupština Srbije usvojila je danas Zakon o zadužbinama i fondacijama, koji za cilj ima stvaranje pravnog okvira koji će biti podsticajan za razvoj zadužbinarstva i fondacija i njihovo transparentno upravljanje i poslovanje...

detaljnije >>
16-11-10

Javni časovi o važnosti individualnog davanja u kruševačkoj i karlovačkoj gimnaziji

Povodom kampanje „Sitniš nije sitnica – Mala pomoć puno srce“koju sprovodi domaća fondacija Balkanski fond za lokalne inicijative (BCIF), 8. novembra održan je javni čas u gimnaziji u Kruševcu dok su 12. novembra javnom času prisustvovali učenici gimnazije u Sremskim Karlovcima...

detaljnije >>
03-11-10

Nastavak projekta “OCD - snažni partneri u reformi sistema socijalne zaštite“

U okviru projekta „Organizacije civilnog društva - snažni partneri u reformi sistema socijalne zaštite“, koji se sprovodi pomoću sredstavaEvropske unije, BCIF je od 28. do 31. oktobra organizovao seminar za organizacije civilnog društva koje se bave mentalno nedovoljno razvijenim osobama...

detaljnije >>
02-11-10

Zajedno ka održivom razvoju

Kabinet potpredsednika Vlade za evropske integracije je organizovao dvodnevni seminar za glavne i odgovorne urednike medija koji je održan od 29-30. oktobra u Banji Koviljači pod nazivom „Zajedno ka održivom razvoju“. Skup je organizovan u saradnji saBalkanskim Fondom za lokalne inicijative i Nezavisnim udruženjem novinara Srbije, a uz finansijsku podršku Fonda braće Rokfeler i Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju...

detaljnije >>
17-10-10

Održana ulična akcija „Sitniš nije sitnica”

Povodom kampanje „Sitniš nije sitnica – Mala pomoć puno srce“koju sprovodi domaća fondacija Balkanski fond za lokalne inicijative (BCIF), i koja ima za cilj da probudi svest javnosti o važnosti individualnog davanja, u Beogradu je 16. oktobra održana ulična akcija na Trgu Nikole Pašića...

detaljnije >>
15-10-10

Akcija “Sitniš nije sitnica” na Trgu Nikole Pašića

Povodom kampanje „Sitniš nije sitnica – Mala pomoć puno srce“, koja ima za cilj da probudi svest javnosti o važnosti individualnog davanja,Balkanski fond za lokalne inicijative (BCIF) poziva Vas na javnu uličnu akciju koja će se održati u subotu 16. oktobra, na Trgu Nikole Pašića u Beogradu, od 11 do 17 časova...

detaljnije >>
05-10-10

Konkurs za VIRTUS nagradu produžen do 15. oktobra

Balkanski fond za lokalne inicijative (BCIF) doneo je odluku da rok za podnošenje prijava za VIRTUS nagradu produži do 15. oktobra 2010. godineVIRTUS nagradu za korporativnu filatropiju, BCIF dodeljuje već četvrti put za redom, uz finansijsku podrškuAmeričke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i u partnerstvu sa Institutom za održive zajednice (ISC)...

detaljnije >>
16-09-10

OCD – snažni partneri u reformi sistema socijalne zaštite

Počev od juna 2010. godine Balkanski fond za lokalne inicijative (BCIF) u partnerstvu sa Skan fondacijom iz Holandije sprovodi projekat OCD – snažni partneri u reformi sistema socijalne zaštite. Projekat je namenjen osnaživanju organizacija civilnog društva iz Srbije za unapređenje kvaliteta i razvijanje održivih usluga socijalne zaštite...

detaljnije >>
15-09-10

„Sitniš nije sitnica“

Fondacija „Balkanski fond za lokalne inicijative“ (BCIF) uz podrškuAmeričke agencije za međunarodni razvoj (USAID), i u partnerstvu saInstitutom za održive zajednice (ISC) pokreće kampanju „Sitniš nije sitnica – Mala pomoć puno srce“, s ciljem da probudi svest i solidarnost građana o važnosti filantropije...

detaljnije >>
06-09-10

Otvoren konkurs za VIRTUS nagradu 2010

Balkanski fond za lokalne inicijative tradicionalno dodeljuje VIRTUS nagradu za korporativnu filantropiju najodgovornijim kompanijama u Srbiji

Konkurs za VIRTUS nagradu za korporativnu filantropiju otvara se u utorak, 7. septembra 2010. godine. Balkanski fond za lokalne inicijative, uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i u partnerstvu sa Institutom za održive zajednice (ISC), dodeljuje Virtus nagradu već četvrti put za redom. Konkurs će biti otvoren do 7. oktobra 2010. godine...

detaljnije >>
25-07-10

Trening "Odnosi sa javnošću i saradnja sa medijima za OCD" u pet gradova u Srbiji

TACSO kancelarija u Srbiji (projekat Tehničke pomoći za organizacije civilnog društva), raspisala je poziv za predstavnike/ce organizacija civilnog društva i medija na trening sa temom: "Odnosi sa javnošću i saradnja sa medijima za organizacije civilnog društva". Ključna tema treninga biće ideje i načini za poboljšanje saradnje između organizacija civilnog društva i medija, i osmišljavanje zajedničkih i obostrano korisnih aktivnosti ova dva sektora...

detaljnije >>

Arhiva 2009.

07-12-09

Dodeljena VIRTUS nagrada za 2009. godinu

Na svečanoj ceremoniji održanoj u Domu Narodne skupštine Republike Srbije, u subotu, 5. decembra su proglašeni dobitnici nagrade za korporativnu filantropiju, VIRTUS 2009. Tradicionalnu godišnju nagradu kojom se odaje priznanje kompanijama i preduzećima koja su se istakla podržavši neku društvenu ili neprofitnu akciju ili organizaciju...

detaljnije >>
07-10-09

Produžen konkurs za VIRTUS nagradu

Kako bi izašli u susret zahtevima kompanija koje su pokazale želju i interesovanje, a do sada nisu uspele da podnesu prijave za ovogodišnjuVIRTUS nagradu, Balkanski fond za lokalne inicijative (BCIF) doneo je odluku da rok za podnošenje prijava produži za nedelju dana, do 15. oktobra 2009. godine...

detaljnije >>
02-09-09

Otvoren konkurs za ovogodišnju VIRTUS nagradu!

Nagrada za kompaniju koja brineBalkanski fond za lokalne inicijative treću godinu za redom dodeljuje VIRTUS nagradu za korporativnu filantropiju najodgovornijim kompanijama u Srbiji...

detaljnije >>
04-06-09

Okrugli sto „Kako poreskim olakšicama podstaći razvoj filantropije i neprofitnog sektora u Srbiji?“

U Beogradu, 9. juna 2009.g. u sali Narodne banke Srbije biće održan okrugli sto „Kako poreskim olakšicama podstaći razvoj filantropije i neprofitnog sektora u Srbiji?“ u organizaciji Balkanskog fonda za lokalne inicijative i Građanskih inicijativa, u saradnji sa Evropskim centrom za neprofitno pravo Ekonomist Media grupe...

detaljnije >>
04-04-09

Nastavljena serija okruglih stolova o društvenoj odgovornosti „CSRbija 2009” u Pirotu i Leskovcu

Konferencija pod nazivom "Novi izazovi društveno odgovornog poslovanja", održana je u petak, 3. april 2009. godine u hotelu "Stara"na Staroj planini, u organizaciji Balkanskog fonda za lokalne inicijative (BCIF) i korporacije Tigar...

detaljnije >>
10-03-09

Održan drugi okrugli sto o društvenoj odgovornosti „CSRbija 2009“

Popovac, 10.03.2009. – Paraćin je po prvi put bio domaćin zanimljivom okruglom stolu pod nazivom „CSRbija 2009: Promocija društveno odgovornog poslovanja“ koji je održan 10. marta u fabrici Holcim...

detaljnije >>
05-02-09

Održana završna javna diskusija o Prednacrtu Zakona o zadužbinama i fondacijama

Ministarstvo kulture Republike Srbije i Balkanski fond za lokalne inicijative (BCIF) održali su u utorak, 3. februara 2009. godine u skupštinskoj sali Grada Beograda, završnu javnu raspravu o Prednacrtu Zakona o zadužbinama i fondacijama...

detaljnije >>
27-01-09

Javna diskusija o Prednacrtu Zakona o zadužbinama i fondacijama

Balkanski fond za lokalne inicijative i Ministarstvo kulture organizuju javnu diskusiju o Prednacrtu Zakona o zadužbinama i fondacijama. Diskusija će se održati u utorak, 3. februara 2009. godine u 12:00 časova u skupštinskoj sali zgrade gradske uprave Grada Beograda, Trg Nikole Pašića 6, Beograd...

detaljnije >>
15-01-09

Prednacrt Zakona o zadužbinama i fondacijama - Regionalna javna rasprava u Kragujevcu

Balkanski fond za lokalne inicijative i Ministarstvo kulture Republike Srbije, u sklopu usvojenog programa javne rasprave, organizuje regionalnu javnu raspravu o Prednacrtu novog Zakona o zadužbinama i fondacijama...

detaljnije >>

Arhiva 2008.

10-12-08

Dodeljene godišnje nagrade VIRTUS najodgovornijim kompanijama u Srbiji

10. decembar, 2008.Potpredsednik Vlade i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan DinkićAmbasador Sjedinjenih Američkih Država Cameron Munter, istaknuti sportista Vlade Divac i predstavnici Balkanskog fonda za lokalne inicijative su u sredu, 10. decembra, u Domu Narodne skupštine svečano uručili ovogodišnju, drugu po redu, VIRTUSnagradu za korporativnu filantropiju... 

detaljnije >>
09-12-08

Održane tri regionalne javne rasprave o Prednacrtu Zakona o zadužbinama i fondacijama

Ministarstvo kulture Republike Srbije i Balkanski fond za lokalne inicijative (BCIF) održali su tri regionalne javne rasprave, u Nišu, Novom Sadu i Valjevu, u periodu od 3. do 5. decembra 2008. godine... 

detaljnije >>
04-12-08

U Nišu održana prva regionalna javna rasprava o Prednacrtu Zakona o zadužbinama i fondacijama

Ministarstvo kulture Republike Srbije i Balkanski fond za lokalne inicijative (BCIF) u saradnji sa niškom opštinom Medijana organizovali su, u sredu 3. decembra, prvu regionalnu javnu raspravu o Prednacrtu Zakona o zadužbinama i fondacijama...

detaljnije >>
26-11-08

Prednacrt Zakona o zadužbinama i fondacijama- Regionalne javne rasprave u Nišu, N. Sadu i Valjevu

Balkanski fond za lokalne inicijative i Ministarstvo kulture Republike Srbije, u sklopu usvojenog programa javne rasprave, organizuje tri regionalne javne rasprave o Prednacrtu novog Zakona o zadužbinama i fondacijama....

detaljnije >>
09-10-08

Objavljena baza projekata OCD - saradnja sa poslovnim sektorom

Prilika za stvaranje modernih partnerstavaTim potpredsednika Vlade Srbije za implementaciju Strategije za smanjenje siromaštva (SSS) uz podršku Balkanskog fonda za lokalne inicijative (BCIF) predstavlja vam Bazu projekata OCD - saradnja sa poslovnim sektorom....

detaljnije >>
15-09-08

Poziv za prijavljivanje za program "Prikupljanje sredstava iz lokalnih izvora"

Balkanski fond za lokalne inicijative u saradnji sa VIA fondacijom iz Češke Republikeraspisuje konkurs za prijavljivanje za program koji se odnosi na prenošenje iskustva o prikupljanju sredstava u lokalnim zajednicama....

detaljnije >>
03-07-08

Objavljen prednacrt novog Zakona o zadužbinama i fondacijama

Ministarstvo kulture Republike Srbije i Balkanski fond za lokalne inicijative (BCIF) objavili su danas na uvid javnosti prednacrt novog Zakona o zadužbinama i fondacijama...

detaljnije >>
16-06-08

Predstavljanje projektnih ideja u „Bazi projekata OCD – saradnja sa poslovnim sektorom"

U cilju aktivnog učešća poslovnog sektora u procesu primene SSS, Baza projekata OCD daće pregled projekata civilnog društva koji doprinose smanjenju siromaštva osetljivih društvenih grupa, a koji mogu biti finansirani od strane preduzeća...

detaljnije >>

Arhiva 2007.

21-11-07

Proglašeni dobitnici prve godišnje nagrade VIRTUS za korporativnu filantropiju

U utorak, 20. novembra potpredsednik Vlade Republike Srbije Božidar Đelić, njegova ekselencija Ambasador Sjedinjenih Američkih Država Cameron Munter i predstavniciBalkanskog fonda za lokalne inicijative svečano su uručili prve godišnje nagrade VIRTUS u Domu Narodne skupštine Republike Srbije...

detaljnije >>
10-09-07

Završen konkurs za godišnju nagradu VIRTUS za korporativnu filantropiju

Balkanski fond za lokalne inicijative je 12.10. zatvorio javni konkurs za prvu godišnju VIRTUS nagradu za poslovne subjekte koji su tokom 2007. godine na najdelotvorniji, najdugoročniji i najefektniji način podržali...

detaljnije >>
18-06-07

Podržane inicijative u programu Aktivne zajednice

Balkanski fond za lokalne inicijative BCIF je u okviru programa Aktivne zajednice, u aprilskoj i junskoj rundi podržao 14 projekata iz Srbije u ukupnom iznosu od 3.849.498,00 dinara. Za realizaciju projekata donacije su dobili...

detaljnije >>
18-06-07

Preuzmite novu knjigu “Poruke vremena prošlih”!

 

„Ne moraš sve potrošiti što danas zaradiš!“

Nikola Spasić

Balkanski fond za lokalne inicijative, kao najveća domaća fondacija, vam predstavlja novu knjigu: "Poruke vremena prošlih - Istorija i tradicija filantropije u Srbiji u XIX i XX veku". Preuzmite svoj besplatan primerak ove vredne publikacije!....

detaljnije >>

  

 

 

 

O nama | Donacije | Razvoj filantropije | Javne politike | Usluge | Doniraj | Uspešne priče | Kontakt | Arhiva

Početna stranica | Uslovi korišćenja | Administrator